VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

Vårvakre Andalucia i mai 2014

Dette ble en vårlig opplevelse av de sjeldne. I seks dager skal vi på en spennende reise til Andalucia. I mai blomstrer sjasminen om kapp med rosene, og på patiofestivalen i Cordoba finner du en sjelden samling pelargonium.

Bakgrunnen for reisen var at hvert år åpner eierne dørene til sin patio noen dager i mai. Og i et område der hager er en sjeldenhet, er et privat hjem med en patio (gårdsplass) ettertraktet. Vegger og gulv er dekket med potter med pelargonium, nelliker og sjasmin. Og overalt er gatene fylt med lyden av flamenco og duften av appelsinblomst. I Cordoba ser vi også vårvakre Palacio Viana med hele 13 hagerom og Alcazar de los Reyes, som går under navnet ”de kristne kongers hage”.

Vi håper å se Andalucia tilbake på programmet etter hvert.

Linnea – Linnea boralis

Sent på sommeren kler den skogsbunnen med yndige, sarte rosa små klokkeblomster. Tar vi oss bryet med å bøye oss, blir vi møtt av en søt, spesiell duft. Duften er linneablomstens varemerke. Før i tiden var Linnea en viktig medisinplante. Den hengende formen på blomsterhodene beskytter nektaret mot regn og andre trusler, og små hår på innsiden av blomsten beskytter mot små insekter.

Den er oppkalt etter selveste Carl von Linnè, for Linnea var den svenske botanikerens yndlingsblomst.