VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

WIEN MED JULEFRYD OG VAKRE TONER
22. - 25. NOVEMBER 2019

Wien med sine historiske palasser er kjent som en av Europas aller vakreste byer, og i førjulstiden glitrer byen for full maskin.


Butikkene langs de brosteinsbelagte gatene er pyntet til høytid, og på de mange torgene og plassene finnes det julemarkeder som serverer pepperkaker og Glühwine som varmer godt hvis man er litt frossen.

I tillegg til god mat i klassiske wienerkaféer, de er det mange av i denne historiske byen, byr turen også på klassisk førjulskonsert samt et besøk i det Unesco-listede barokkanlegget Schönebrunn, som var keiserfamiliens ferieresidens og landlige boltreplass.

«Vi lover deg: etter en tur til Wien kommer du garantert i den rette førjulsstemningen.» – Sylvi Hollstedt, Reiseleder

PÅMELDINGSFRIST: Snarest og innen 20. oktober 2019DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – fredag 22. november

Vi flyr direkte fra Oslo og lander klokken 1155. På flyplassen møtes vi av vår lokale guide Andrea som følger oss til den ventende bussen. Vi kjører inn til den idylliske gamlebyen hvor vi spiser lunsj på Restaurant Hansen. I den vakre oransjeriaktige bygningen inntar vi en velsmakende lunsj med en personlig Hansen-touch.

Restauranten ligger like ved siden av Wiens kanskje aller beste blomsterbutikk. I førjulstiden er butikken pyntet fra topp til tå, og det er selvsagt lov å bare se på og inspireres av de mange vakre dekorasjonene selv om man kanskje ikke har tenkt å kjøpe så mye. Men det er nok lett å bli fristet til å bruke noen euro på munnblåste julekuler eller kanskje en håndlaget adventskrans?

Etter lunsjen og juleutstillingen setter vi oss inn i bussen igjen for en kort sightseeing i de sentrale delene av vakre julepyntede Wien.

Ut på ettermiddag ankommer vi vårt hyggelige hotell som ligger sentralt til med byens teatre, museer, parker og hyggelige handlegater kun et ørlite steinkast unna. Mer sentralt er det knapt mulig å bo i verdensbyen.

Utpå kvelden samles vi for å spasere 10-15 minutter til en av Wien`s tradisjonelle restauranter som har vært drevet av den samme familien siden 1950-tallet. Her serveres vi en velsmakende 3-retters velkomstmiddag, og lærer de andre i gruppen litt bedre å kjenne.

Dag 2 – lørdag 23. november

Utenfor hotellet ligger et førjulspyntet Wien for våre føtter og like Rådhusplassen med det største julemarkedet. Formiddagen er satt av til handling av julegaver til store og små der hjemme, og lunsj blir på egen hånd. Guiden tipser imidlertid på forhånd både om steder hvor man kan spise lunsj samt butikker verd et besøk hvis det er noe helt spesielt man er på utkikk etter.

Utpå tidlig ettermiddag samles vi i hotellresepsjonen for å kjøre ut til Schönbrunn som var keiserfamiliens sommerresidens og regnes som en av de største kulturskattene i hele Østerrike. Keisere og keiserinner har tilbrakt glade dager i palasset, og landets siste keiser, Frans Josef, tilbrakte det meste av livet sitt her.

Schönbrunn, som står på Unesco sin verdensarvliste, er også omgitt av et storslått parkanlegg som selv nå tidlig på vinteren er en frodig opplevelse med sine mange vintergrønne og formklipte busker. Kanskje er vi heldige nok til å oppleve busker og trær dekket i frostkrystaller som glitrer mot en svak vintersol. Den østerrikske keiserfamilien var glad i planter, og det ligger også et elegant palmehus her bestående av tre paviljonger. Omringet av Middelshavsplanter føler man seg forflyttet til sydligere breddegrader for en stakket stund.

Dersom været tillater tar vi en liten rundtur i park og palmehus, før det blir omvisning i det vakre barokkpalasset med sine barokkmøbler og mange kunstverk før vi spiser en elegant wienermiddag i Restaurant Residenz som ligger i tilknytning til palassområdet.

Schönbrunn er også julepyntet og har selvsagt sitt eget romantiske Schönbrunner Christmas Marked.

Som en ekstra dessert og turens store høydepunkt blir det etter middagen klassisk konsert i Orangery Schönbrunn, som var keiserinne Wilhelmine Amalies oransjerihage hvor hun lot sitrusplantene overvintre. Her vil dyktige Schönbrunn Palace Orchestra tolke Wolfgang Amadeus Mozarts og Johann Strauss’ mest berømte verk.

Dag 3 – søndag 24. november

Kvelden i går ble lang, men opplevelsesrik. Vi nyter derfor en litt sen frokost før Andrea møter oss i hotellresepsjonen klokken 0930. Hun tar oss med på en guidet spasertur hvor vi blant mye annet passerer Keiserpalasset, Operaen og St. Stephens katedralen før vi ender opp i et klassisk julemarked hvor man kan vandre mellom salgsboder på salgsboder som byr på glasserte epler, pepperkaker, enda mer glühewine, den østerrikske slektningen til vår egen gløgg, og mye annet …

Utpå kvelden samles vi i resepsjonen for å spasere bort til og spise middag i en den mest kjente klassiske wienerkafé hvor både filosofen Aerthur Schnitzler og psykolgen Sigmund Freud har vært faste gjester.

Dag 4 – mandag 25. november

Etter en god natts søvn og nok en velsmakende frokost sjekker vi ut av hotellet klokken 1030 for å kjøre til flyplassen. Klokken 1235 avgår flyet vår til Oslo.
Når vi lander på norsk jord igjen, vil julestemningen garantert være til stede.

Vi tar forbehold om evt. justeringer i programmet som må gjøres grunnet omstendigheter vi ikke kan vite om på forhånd.


KART WIEN


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med Norwegian til/fra Wien
22. november Oslo-Wien kl. 0940 – 1155
25. november Wien-Oslo kl. 1235 – 1450

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett/bagasje som er viktig dersom det skulle skje noe med flyavganger osv.

Hotell:
Vårt sjarmerende 4* hotell ligger i det historiske Wien en rolig gate i gamlebyen like ved Rådhuset og det største julemarkedet. Rommene og hotellet har alt vi trenger.

Guide / reiseleder:
På flyplassen i Wien venter vår lokalguide. Hun er svensk og har bodd og arbeidet i Østerrike i en årrekke. Reiseleder Sylvi Hollstedt fra Linnea Reiser er med hele veien fra Gardermoen.

Måltider:
Frokost serveres på hotellet hver dag. 1 lunsj og 3 middager.
Lørdag kveld spiser vi middag i Schönbrunn kombinert med konsert.

Påmelding og betaling:
Påmeldingsfristen er satt til 20. oktober Vent ikke med påmeldingen helt til fristens utløp dersom du/dere har tenkt å være med.Bestill reisen før 30. september og få kr 500 i rabatt.

Etter påmeldingen er registrert sender vi en bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr 3000/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling ca. 4-5 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt 10-12 dager før avreise.PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENkr. 11.900 i dobbeltrom

Tillegg:
Kr 1.700 i rom brukt alene


OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-Wien t/r med Norwegian
 • Flyskatt kr. 490 per juli 2019
 • (Tilslutningsfly bestilles ved påmelding. Pris på forespørsel)
 • 3 netter i dobbeltrom på 4*hotell sentralt i Wien
 • Frokostbuffet (3), 1 lunsj, 3 middager (en i Restaurant Residenz i Scönbrunn)
 • Sightseeing i Wien både med buss og til fots
 • Klassisk konsert i Orangery Schönbrunn
 • Buss til og fra flyplass og til og fra Schönbrunn
 • Lokalguide
 • Reiseleder med fra/til Gardermoen
 • Lokale skatter, mva.
 • Tips til guide, sjåfører.


Prisen er beregnet ut fra 25 deltagere, valuta og avgifter per august 2019. Vi tar forbehold om program-, pris- og flytidsendringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN