VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-91198835 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

Smaragdgrønne Wales og Peak District i sensommerglød
2. - 7. SEPTEMBER 2017

Wales er i 2017 utnevnt som en av verdens heteste reisemål, og det med rette.

Landskapet er et konsentrat av alt det beste man kan finne rundt om i Storbritannia: Dramatisk natur med svingete veier gjennom pittoreske byer og forbi klostre og slottsruiner, den naturskjønne nasjonalparken Snowdonias ruvende fjellmassiv med den snøkledde toppen Snowdon, milelange sandstrender med et voldsomt tidevann, og uendelige flokker med lam som fredelig beiter langs frodige åsrygger i hundrevis av nyanser av grønt. Det sies å være tre ganger så mange sauer i Wales som innbyggere, og lammekjøtt står selvsagt på mange av restaurantmenyene.
Vi flyr til Manchester og starter turen gjennom vakkert heilandskap i Peak District som i begynnelse av september stråler i et fantastisk fargespill i lilla, burgunder, gult og oransje. Vi besøker landsbyidyller som Buxton og Bakewell, og vi fortsetter til vakre Chester, kjent for sin romerske bymur og dekorative trebygninger fra 1800-tallet. I løpet av turen skal vi også besøke Chatsworth House and Garden, Haddon Hall med sin flotte hage, Bodnant Gardens, Powis Castle, ullbyen Shrewsbury, nasjonalparken Snowdonia, fantasibyen Portmerion, og ta en togtur med den legendariske smalsporete Ffestingiog-jernbanen. Vi gjør også et stopp i landsbyen med verdens lengste navn: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyllllantysiliogogogoch.

Arild Sandgren, foredragsholder, gartner og redaktør i Hagen for Alle, er ditt reisefølge på turen i tillegg til vår lokale svensktalende kyndige guide.


PÅMELDINGSFRIST: FulltegnetDAG TIL DAG PROGRAM
Dag 1 – lørdag 2. september
Reise – se praktiske opplysninger.

Ved ankomst i Manchester venter buss og vår skandinavisktalende, autoriserte guide på oss og vi setter kursen østover mot Peak District. Området er vakkert med knauser og sauebeiter og ble allerede i 1951 utpekt som Storbritannias første nasjonalpark.

Undervis spiser vi lunsj på pub før vi forsetter gjennom gjennom naturskjønne områder og sjarmerende landsbyer. Vi kommer til vårt hotell ut på ettermiddagen, og middagen spiser vi sammen. (L/M)

Dag 2 – søndag 3. september

Engelsk frokostbuffet og utsjekking av hotellet.

Vi kan ikke forlate Peak District før vi har besøkt praktfulle Chatsworth House and Gardens; et av Storbritannias mest imponerende slott med en nydelig hage som ble anlagt allerede på 1760-tallet.

Deretter går turen gjennom vakkert landskap til Chester hvor vi skal bo de neste fire nettene.
Vi spaserer i de vakre gatene, og ser de dekorative tømmerbygningene i hovedgaten Chester Rows med butikker i to etasjer, vakre karnapper og gallerier. Vi får også tid til et besøk i en privat byhage som byr på frodige bed med vakker sensommerblomstring.

Vårt hotell ligger meget sentralt til. Middagen i kveld spiser vi sammen på hotellet. (F/M)

Dag 3 – mandag 4. september

I dag skal vi bevege oss i grenseområdet mellom England og Wales. På vår vei til Shrewsbury besøker vi en trivelig privat hage i Kenley. Hagen er godkjent av The Yellow Book, ” den gule boken”, og eierne ønsker velkommen og serverer formiddagskaffe eller te midt i blomsterprakten.

Neste stopp er ullbyen Shrewsbury som ligger som en øy der hvor elven Severn gjør en stor sving. Byens rikdom som senter for ullhandelen vises tydelig i de mange imponerende bindingsverkhusene langs High Street, Butcher Row og Wyle Cop. Etter en liten orienteringsrunde, har vi tid til egne opplevelser og lunsj i Shrewsbury. Dingle Gardens i The Quarry er for eksempel vel verd et besøk med fantastiske blomsterbed med ulikt tema.

Ettermiddagens besøk i Powis Castle byr på en imponerende walesisk kulturarv med kanskje landets fineste italienskinspirerte barokkhage med terrasser og interessante og sjeldne planter innrammet av enorme figurklipte barlindformasjoner. Den røde mursteinsbygningen har vært herskapsbolig i århundrer. Den ble bygd som festning på 1200-tallet av fyrstene Powys for å kontrollere grensen mot England.

Vi er tilbake i Chester og vårt hotell utpå ettermiddagen. Kveldens middag er på egenhånd. Reiseleder er der og samler de som ønsker å spise sammen. (F)

Dag 4 – tirsdag 5. september

Etter frokost er vi igjen på farten til nye opplevelser. I dag kjører vi langs nordkysten av Wales og første besøk er Bodnant Garden som regnes som en av Storbritannias vakreste hageanlegg med terrasser ned mot elven Conwy. Hagen er både italienskinspirert og viltvoksende med vekster fra hele verden, samt byr på en fantastisk utsikt mot fjellene i nasjonalparken Snowdonia.

I den lille landsbyen Betws-y-Coed har vi tid på egenhånd til bl.a. lunsj før vi kommer til stedet med verdens lengste navn: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyllllantysiliogogogoch.
Etter landsbyen med navnet ingen av oss kan uttale, blir det stopp i nok en flott og velstelt privat hage hvor eierne viser oss rundt og byr på kaffe eller te.

Turen tilbake til Chester går gjennom vakkert walisisk heilandskap hvor lyngen gløder i rosa og lilla. Kveldens middag er på egenhånd, men reiseleder er der og samler de som ønsker å spise sammen. (F)

Dag 5 – onsdag 6. september

Nok en solid engelsk frokostbuffet står på menyen før vi igjen skal ut i det smaragdgrønne og historiske Wales. Denne dagen skal vi se en del av fjellene i nasjonalparken Snowdonia.

Vår første besøk blir i ”fantasibyen” Portmerion som ble skapt på slutten av 1920-tallet. Portmerion byr på både planteopplevelser og annerledes arkitektur. ”Byen” har ulike steder hvor man også kan ta en kopp kaffe og noe å bite i til lunsj.

På programmet i ettermiddag står den legendariske jernbanen fra Portmadog til Blaenau Ffestiniog. Llangollen kalles ofte ”den pene byen” og vi gjør et kort stopp her hvor man kan gå rundt å kikke litt på egenhånd for å ta noen bilder, kanskje handle litt eller bare studere de søte private hagene.

Etter en lang og opplevelsesrik dag er vi igjen tilbake på vårt hyggelig hotell i Chester. Middagen spiser vi sammen. (F/M)

Dag 6 – torsdag 7. september

En litt tidlig frokost før vi setter kursen mot Manchester og flyet tilbake til Norge.
Reise – se Praktiske opplysninger.


KART FOR WALES OG PEAK DISTRICT


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til/fra Manchester
2. september Oslo-Manchester kl. 0900 – 1000
7. september Manchester-Oslo kl. 1240 – 1540

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til Manchester på utreisen.

Hotell:

Første natten bor vi hyggelig i Peak District før vi fortsetter til Chester, på grensen mellom England og Wales. Her bor vi sentralt på et Best Western hotell.

Guide / reiseleder:

I Manchester møter vi vår Blue Badges guide. Hun er svensk og har bodd og arbeidet i Storbritannia i en årrekke. Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen.

Måltider:

Engelsk frokost serveres på hotellene hver dag. 1 publunsj, 3 middager og kaffe/te ved hagebesøk noen private hagebesøk.

Påmelding og betaling:

De er få plasser tilgjengelig. Vent ikke med påmeldingen helt til fristens utløp, dersom du/dere har tenkt å være med.

Etter påmeldingen er registrert sender vi en bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 2500/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling 5-6 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt ca. 2 uker før avreise.

MEDLEMMER AV HAGESELSKAPET OG ABONNENTER AV HAGEN FOR ALLE FÅR RABATT PÅ DENNE REISEN. HUSK Å OPPGI DITT MEDLEMSNUMMER VED BESTILLING.PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE 6-DAGERS REISEN ERKr. 15.450 per person
Dbl.rom brukt som enkeltrom kr. 1.900
kr. 600 i rabatt for medlemmer i Hageselskapet og abonnenter av Hagen for Alle (inkl. ektefelle/samboer)

OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-Manchester t/r med SAS
 • Flyskatt kr. 613 per februar 2017
  (Tilslutningsfly bestilles ved påmelding)
 • 5 netter i beskrevne hotell i dbl.rom
 • Alle innganger, omvisninger/togbillett
 • 6 dagers innholdsrikt program
 • Måltider: Stor frokost alle dager, 1 publunsj, 3 middager, kaffe/kake ved noen private hagebesøk
 • Svensktalende Blue Badge guide
 • Privat buss/sjåfør under hele turen
 • Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen
 • Lokale skatter, mva
 • Tips til guide, sjåfører


Prisen er beregnet ut fra 25 deltagere, valuta og avgifter per oktober 2016. Vi tar forbehold om program-, pris- og flytidsendringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN