VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

Vårlige hageperler med Tommy
10. - 13. MAI 2018

Også i år skal vi være med Tommy og besøke noen av hans engelske ”smultronställen”.


England er kjent for sine hager, og området Hampshire og West Sussex er fullt av hager, både staselige gods omgitt av store parker og frodige kjøkkenhager, og mange mindre, private hager. I begynnelsen av mai er våren akkurat kommet i gang og plantene strutter av liv. Frodige stauder og vårblomstrende prydbusker og trær gir farge til hagene. Er vi heldige treffer vi fruktblomstringen, men er våren sen kan vi få oppleve tulipanblomstring ved flere av hagene. Og langs veien blomstrer hagtorn og svarthyll og her og der farger britiske ”bluebells” (Klokkeblåstjerne) skogbunnen helt blå.

Vi skal besøke flere store hager, blant annet fantastiske West Dean med sin fantastiske kjøkkenhage og praktfulle viktorianske veksthus. Sir Harold Hillier Gardens har en av landets største samlinger av forskjellige trær og busker i tillegg til store buktende staudebed. Vi får også besøke flere private hager som bare er åpne for spesielle anledninger, eller spesielt inviterte. Vi skal besøke mange hager, alle er ulike og er sikre på at det er noe for enhver smak og vil være en inspirasjonskilde for våre hjemlige blomsterbed.

Vi tilbringer mye tid sammen både i hager og i bussen, og Tommy vil fortelle og svare på spørsmål. Og vår kyndige guide Ingrid holder orden på tiden slik at rekker alle våre interessante besøk, forteller om område vi er i og litt av hvert annet som er av interesse.

Tommy Tønsberg, Garden Living.no, foredragsholder

PÅMELDINGSFRIST: Fulltegnet!DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – torsdag 10. mai

Reise – Praktiske opplysninger.
Vi ankommer Heathrow og blir møtt av vår lokale Blue Badges guide Ingrid som skal være med oss på turen. Fra Heathrow går turen til West Green House and Garden, som er kjent som et av Englands vakreste herskapshus. Hagen er skapt av eier og hagedesigner Marilyn Abbot. Det praktfulle huset fra 1720 er omgitt av en spennende hage hvor moderne hagedesignelemeter går hånd i hånd med den mer klassiske britiske hagestilen. Vi får servert cream tea i det vakre glasshuset, før vi fortsetter til hotellet.
Middagen spiser vi sammen på hotellet. (Cream tea/M)

Dag 2 – fredag 11. mai

Etter frokost er vi klar for en dag fylt av storslåtte hager og vakkert vårlig landskap.
I dag skal vi besøke tre hager og første besøk er en stor privathage som normalt ikke er åpen for hagebesøk, og vi er veldig heldige som har fått lov til å slippe inn. Hagen ligger rundt et gammelt herskapshus, og ble for noen år siden fornyet ved hjelp av hagedesigner Arne Maynard. Juvelen i kronen er den gamle kjøkkenhagen som i dag er like prydelig som den er nyttig. Hagen har fantastiske blomsterbed, bølgende plener og til og med en egen elv som renner gjennom den. Vi blir vist rundt av overgartner Ben Pope.

Videre går turen til fantastiske Parham House and Gardens. Det praktfulle Elizabetanske herskapshuset er omgitt av vakkert parklandskap og en stor ”walled garden” med kjøkkenhage, vakre stauderabatter, drivhus og eplehage.

Fra Parham House reiser vi videre til West Dean Gardens som er en av de best kjente av de store restaurerte britiske hagene. Hagen er kjent fra både blader, bøker og TV med hagekjendisene Jim og Sarah Buckland som har stått for restaureringen. Vi får vandre rundt i de praktfulle viktorianske produksjonsdrivhusene og se på de forskjellige grønnsakene som dyrkes både inni dem og utenfor. West Dean Gardens er kanskje best kjent for de spiselige vekstene, men hagen består også av store parkområder, bølgene staudebed og en fantastisk pergola designet av hagedesigneren og arkitekten Harold Peto.

Under dagen finner vi hyggelig sted hvor hver og en kan få seg en kopp kaffe og litt lunsj. Middagen spiser vi sammen på hotellet. (F/M)

Dag 3 – lørdag 12. mai

Dagen starter med frokost på hotellet og vi begir oss mot dagens første stopp en privat hage (av fire) som er godkjent av The National Garden Scheme. Vi tas imot av stolte eiere som viser oss hagen.

Neste besøke er Rosemary Alexanders hage Sandhill Farm House. Rosemary er best kjent som hagedesigner og rektor ved The English Gardening School, og dette er hennes private hage. Det er en mindre hage med woodlandområde, staudebed, kjøkkenhage og blomsterbed. Hagen er bygget opp etter hagedesignprinsippene som Rosemary lærer bort både på skolen hun driver, men også i de mange bøkene hun har skrevet. Hun er også dommer ved utstillingene til The Royal Horticultural Society.

Videre går turen til Sir Harold Hillier Garden. Denne parken ble opprinnelig startet som en privat tresamling av Hillier familien, som en gang eide en av verdens beste planteskoler for busker og trær. I dag eies den av Hampshire County Council og er åpen for besøkende. Tresamlingen er diger og består av 42 000 busker og trær fra ca. 12 000 slekter. I tillegg er det staudebed, lyngsamling Himalayahagen og mye mer.

Vi avslutter dagen med et privat hagebesøk. Hagen er godkjent av NGS og eierne viser stolt frem og serverer oss ettermiddagskaffe.

Middagen spiser vi sammen på hotellet. (F/M)

Dag 4 – søndag 13. mai

Etter frokost og utsjekking går ferden nordover og til Upton Grey, og en av våre favoritthager på denne tiden av året. I sin tid ble hagen designet av Gertrude Jekyll, en av Englands store, historiske hagedesignere. Da eiendommen ble kjøpt av nåværende eiere for 32 år siden var den en jungel, men de oppdaget snart at under klatreplante og overgrodde busker lå rammeverket til en praktfull hage. I dag er hagen restaurert og vi kan nyte de frodige blomsterbedene og formelle formklipte hekkene. Vi ønskes velkommen av de engasjerte og dyktige eierne og vi drikker formiddagskaffe og har god tid til å se den vakre hagen.

Vi kan ikke reise fra England uten å besøke RHS Garden, Wisley, flaggskiphagen til The Royal Horticultural Society, som har absolutt alt du kan ønske deg innen hage og planter. Dette er en diger hage med alt hva hjertet kan begjære og i mai er fjellhagen spesielt fin, men også den store samling av forsommerblomstrende busker og trær bør være på sitt flotteste. I Wisley er det alltid noe å se uansett når på året man besøker. Wisley har et fantastisk hagesenter hvor du helt sikkert finner interessante frø og en utrolig butikk med alt du kan tenke deg innen hagelitteratur. (F/Formiddagskaffe)

Etter besøket setter vi kursen mot Heathrow og hjem.


KART FOR HAMPSHIRE OG WEST SUSSEX


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til/fra London Heathrow.
10. mai Oslo – London kl. 1315 – 1435
13. mai London-Oslo kl. 1730 – 2040

NB! Reisende fra Stavanger kan reise direkte Stavanger/Heathrow t/r. Tid på forespørsel.

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett noe som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til London. Det samme på hjemturen, London til endelig flyplass.

Hotell:

Vi bor bra (4*) i landlige omgivelser litt nordøst for Southampton. Hotellet er godt plassert i forhold til de stedene vi skal besøke. Hotellet har en bra restaurant hvor vi spiser middag sammen tre kvelder, hyggelige fellesområder, gym/spa-avdeling og rommene har alt vi trenger.

Reiseleder – guide:

På Heathrow møter vi vår Blue Badges guide. Hun er svensk og har bodd og arbeidet i Storbritannia i en årrekke. Reiseleder og omviser i flere av hagene er Tommy Tønsberg fra Garden Living. Han er med fra Gardermoen.

Måltider: (F/M)

Engelsk frokost (3), Ceam Tea (1) middager (3), kaffe/te ved private hagebesøk.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen er 1. februar 2018.
Vent ikke med å skire deg plass. Det er begrenset med plasser.
Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 2.500/person som betales innen 10 dager.
Restbeløpet forfaller til betaling 1. april etter mottatt sluttfaktura fra oss. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir sendt fra oss ca 14 dager før avreise.


PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr. 14.750 per person i dbl. rom
Dbl.rom brukt alene kr. 1.550

OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo/Stavanger-London med SAS (Tilslutningsfly bestilles ved påmelding. Pris på forespørsel.)
 • 1 bagasje inntil 23 kg, 1 håndbagasje inntil 8 kg.
 • Setereservasjon
 • Flyskatt per oktober 2017 kr. 780
 • 3 netter i dbl.rom på 4* hotell i landlige omgivelser
 • 4 dagers innholdsrikt program
 • Privat buss m/sjåfør og Blue Badge guide (svensk) som følger med på hele turen
 • Alle innganger, omvisninger, donasjoner
 • Reiseleder og kunnskapskilde Tommy Tønsberg er med fra Gardermoen
 • Lokale skatter, mva osv
 • All tips til guide og sjåfør
 • Måltider: Engelsk frokost (3), Cream Tea (1) middag (3), kaffe/te ved private hagebesøk


Prisen er beregnet ut fra 20 reisende og valuta per oktober 2017. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN