VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

VÅR I CORNWALL OG HISTORISKE SALISBURY
24. – 29. APRIL 2019

Cornwall er historisk sett det mest keltiske grevskapet i England. Kystlinjen er lang og naturen dramatisk med høye klipper ut mot Atlanterhavet. Cornwall byr på hager i verdensklasse, mystikk og pittoreske landsbyer.


Vår tur gjennom sørvest-England krydres med hagebesøk og sjarmerende landsbyer i et varierende landskap. Det blir flere hyggelige stopp i løpet av dagen før vi kommer til Newquay og vårt hotell som ligger med flott utsikt over den dramatiske vestkysten.

Dagene i Cornwall byr på et variert program med blant annet den bortgjemte viktorianske hagen ”The Lost Garden of Heligan” som regnes som Englands favoritthage nummer en, The Eden Project «verdens største drivhus» med de enorme vekstkuplene, de kjente hagene Trebach Gardens og den viktorianske herregården Lanhydrock House and Garden med over 120 arter av kremhvite magnolia. Det er også satt av tid til private hagebesøk og stopp i sjarmerende fiskelandsbyer som Fowey og St. Ives med Barbara Hepworth sitt spennende museum.

Kjøreturen tilbake går gjennom skiftende landskap i grevskapet Devon, hvor idylliske landsbyer med bindingsverkshus ligger som perler på en snor. Vi stopper for både hage- og herregårdsbesøk før vi er tilbake i Salisbury siste natten. Vi utforsker den imponerende katedralen, Salisbury Close med sine skoler, fattighus, presteboliger og elegante bygninger.

Reiseleder: Arild Sandgren
Redaktør og hageekspert i bladet Hagen for Alle, foredragsholder og fagbokforfatter av blant annet hagebøker. Arild kommer opprinnelig fra Vestlandet, men bor nå i et gammelt hus med en 1,5 mål stor hage i Sætre ved Oslofjorden.

PÅMELDINGSFRIST: FullbooketDAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – onsdag 24. april

Reise – se praktiske opplysninger.

Ved ankomst på Heathrow, London ønskes vi velkommen av vår svenske Blue Badges guide og buss.
Vi kjører umiddelbart sørvestover mot Salisbury til vårt første besøk i West Green House Garden. Gled deg – masser av vårblomster ønsker oss velkommen til England! Vi serveres «Cream Tea» / lett lunsj og ser på hagen.
Etter denne skjønnhetsopplevelsen fortsetter vi på vår vei til Cornwall. Under ettermiddagen besøker vi Stourhead House and Graden. Stourhead er et levende kunstverk med høydedrag, vann og klassisk arkitektur. Vi spaserer på gode stier i et område som er et av de beste eksemplene på 1700-tallets hagearkitektur, ser en imponerende samling vårblomstrende trær og busker, samt klassiske templer og andre overraskelser rundt hver sving.
Vi tar en spasertur mellom sjeldne trær og planter, nyklassisistiske templer i italiensk stil, grotter og broer.
Vi er klare for siste etappe ned mot Cornwall. Vi ser landskapet forandrer seg til et er mer kupert terreng, og sen ettermiddag kommer vi til vårt hyggelige hotell i Porth, Newquay. Her skal vi bo og spise middag de neste 4 nettene. (L/M)

Cornwall er en magisk og litt mystisk del av England med sine små fiskelandsbyer som hver og en har sin historie å fortelle. Cornwall er også hagefolkets paradis pga. områdets milde helårsklima. I Cornwall finnes alt fra små sjarmerende hager til stor velkjente praktanlegg som The Eden Project og The Lost Gardens of Heligan. For flere hundre år siden hentet frøsamlerne eksotiske vekster fra alle verdenshjørner hit, og alt trivdes bra i dette subtropiske klimaet. Nøkkelen til det milde klimaet er Golfstrømmen. Folk i Cornwall har gjennom historien hatt et ønske om å være selvstendige og landsdelen har sitt eget språk (cornish) samt flagg.

Dag 2 – torsdag 25. april

En fin dag venter oss i det spesielle keltiske landskapet. Første besøk i dag er The Eden Project, verdens største veksthus også kalt ”verdens åttende underverk”. De enorme veksthusene ligger i et gammelt dagbrudd der man tidligere hentet ut porselensleire. De gigantiske «boblene» inneholder vekster fra alle verdens hjørner, inndelt i 8 ulike vekstsoner.

Vi fortsetter til den gamle fiskelandsbyen Fowey. Her er det mange hyggelig spisesteder og småbutikker. Tid på egenhånd.

Ettermiddagens besøk er prisbelønte The Lost Gardens of Heligan. Hagen var i familien Tremaynes eie i mer enn 400 år og var en prakthage tidlig på 1800–tallet, men hagen forfalt gradvis og en orkan nesten utslettet den på 1990–tallet. Denne bortglemte, viktorianske hagen har gjennomgått den største hagerestaureringen i Europa og fremstår nå som Englands favoritthage nummer en.

Middag og overnatting i Newquay. (F/M)

Dag 3 – fredag 26. april

Dagens første besøk er Trebah Garden, et sub-tropisk paradis med kaskader av fargerike blomster nedover stiene mot den private stranden. Over 100 år gamle rododendron og magnoliaer, fantastiske trebregner, bambus og palmer, sammen med gigantiske gunnera og store tepper med velduftende engelske blåklokker gjør stedet til en av Cornwalls mest kjente hageanlegg. Anlegget har en 175 år lang historie.

Vi reiser videre til St. Ives, som en rekke ganger har fått utmerkelsen ”Britain in Bloom”. St. Ives har også blitt kjent på grunn av Barbara Hepworth, en av de store engelske billedhuggere. En skulptur av henne ble kjøpt inn av Stavanger Kunstforening på 1970-tallet, og ble i 2014 solgt på auksjon hos Sothebys for den til da høyeste oppnådde pris for en av hennes skulpturer; ca 43 mill. kroner. Vi skal sammen besøke Barbara Hepworth Museum and Sculpture Garden. Det blir tid til både shopping og lunsj etterpå.

I ettermiddag skal vi på privat hagebesøk. Hagen er med i ”The Garden Scheme” (Den gule boken) og eierne er entusiastiske og viser oss hagen. Vi serveres ettermiddagskaffe/-te.

Middag og overnatting i Newquay. (F/M)

Dag 4 – lørdag 27. april

I formiddag er det anledning til å ta en spasertur langs klippene med den fantastiske utsikten over et brusende Atlanterhav. Newquay er kjent for å ha noen av Europas og verdens beste strender.

Ved tolvtiden fortsetter vi vår oppdagelsesreise i Cornwall. Vi kjører mot nordkysten og i fiskelandsbyen Padstow blir det stopp og tid på egenhånd for lunsj. Kanskje ”fish and chips” kan smake i dag. Vi er i hvert fall i de rette omgivelsene.

I ettermiddag skal vi til Landyrock House and Garden i nærheten av Bodmin, et prakteksempel på et viktoriansk gods. Blant de omfattende skogkledde åsene og formelle prydhagene ligger huset. Den historiske hagen er rundt 200 år gammel og mange av plantene er mer enn 70 år. Lanhydrock satser fortsatt på å være Cornwalls mest fargerike hage om våren, med over 120 arter av hvite og kremfargede magnoliaer som svever over et teppe av vårblomster rammet inn av formklipt barlind og buksbom.

Middagen spiser vi sammen på hotellet. (F/M)

Dag 5 – søndag 28. april

Etter nok en god frokost forlater vi Cornwall. Vi kjører gjennom det åpne heilandskapet i Dartmoor National Park og inn i grevskapet Devon, hvor idylliske landsbyer ligger som perler på en snor.

I Yelverton stopper vi og her er det The Garden House, bygget opp rundt en romantisk middelalder-ruin, som fanger vår interesse. Sunday Express spør: ”Is this the best garden in Britain?” Fantastisk samling av rododendron og asalea i alle regnbuens farger.

Tid for lunsj som vi spiser sammen på en pub i Princetown.

Vi fortsetter vår ferd mot Salisbury. Private hagebesøk er alltid hyggelig og inspirerende. Vi besøker en som er ”godkjent” i den gule boken og som akkurat nå har tatt den fineste vårdrakten på. Eierne tar oss i mot, viser oss rundt og serverer kaffe/te.

Ut på ettermiddagen kommer vi til Salisbury hvor vi skal overnatte. Dette er turens siste kveld og middagen spiser vi sammen på hotellets utmerkede restaurant. (F/L/M)

Dag 6 – mandag 29. april

Vi kan ikke reise fra Salisbury uten å ha sett litt mer av byen. Vårt hotell ligger like ved Salisbury Close med sine skoler, fattighus og presteboliger i fine omgivelser like ved Salisbury`s katedral. Like ved ligger 1700-tallshuset Mompesson House som forteller mye om hvordan innbyggerne i Close levde. Elven Avon renner gjennom Salisbury og bindingsverkshus og trange gater gjør byen ekstra hyggelig å spasere i. Vi har tid på egenhånd før vi setter oss i bussen og kjører til Heathrow (ca. 2 timer). Vi er der i god tid før flyavgang kl. 1730.


KART FOR CORNWALL


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til/fra London Heathrow.
24. april Oslo – London kl. 0755 – 0920
29. april London– Oslo kl. 1730 – 2035

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger, osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til/fra London.
Reisende til/fra Trondheim, Bergen, Stavanger osv reiser samme morgen via Oslo til London. Reisende fra Stavanger reiser hjem direkte fra London til Stavanger. Ta kontakt med oss om dette.

Hotell:

24. –28. april (4 netter) i Newquay
Fra hotellet er det en fantastisk utsikt over klippene og The Great Western Beach, en av Europas reneste strender. Et hyggelig 3* hotell med fin hage og 41 velutstyrte rom. Hyggelig fellesarealer og god mat. Noen av rommene har havutsikt – se påmelding.

28. – 29. april (1 natt) Salisbury
Et meget bra 4* hotell i georgiansk stil sentralt i Salisbury. 68 velutstyrte rom. Hyggelige fellesarealer og god mat.


Guide / reiseleder:

På Heathrow møter vi vår Blue Badges guide. Hun er svensk og har bodd og arbeidet i Storbritannia i en årrekke. Reiseleder og hageekspert Arild Sandgren fra Linnea Reiser er med hele veien fra Gardermoen.

Måltider:

Engelsk frokost serveres på hotellene hver dag. 1 publunsj, 1 Afternoon Tea, 5 middager. Kaffe/te ved hagebesøk.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen: Fullbooket.

Etter påmeldingen er registrert sender vi en bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 3000/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling ca. 6 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt i god tid før avreise.


PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr. 18.700 i dobbeltrom

Tillegg:
Kr. 2.100 i rom brukt alene
Kr. 520 for havutsikt i Newquay (4 netter)


OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-London t/r med SAS (Flyskatt kr. 543 per september 2018)
 • Tilslutningsfly kan bestilles ved påmelding. Pris på forespørsel
 • 5 netter i dobbeltrom på 3*/4*hotell i Newquay og Salisbury
 • Alle 13 innganger og omvisninger (kr. 1.870)
 • 6 dagers innholdsrikt program
 • Svensktalende Blue Badge guide
 • Privat buss/sjåfør under hele turen
 • Reiseleder og hageekspert Arild Sandgren fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen og på hele turen
 • Lokale skatter, mva.
 • Tips til guide, sjåfører
 • Bagasje 23 kg, håndbagasje 8 kg, setereservasjon
 • Måltider: Engelsk frokost, 1 publunsj, 5 middager, Afternoon Tea, kaffe/kake ved 2 hagebesøk


Prisen er beregnet ut fra 25 deltagere, valuta og avgifter per oktober 2018. Vi tar forbehold om program-, pris- og flytidsendringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN