VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-91198835 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

NYT HØSTEN PÅ VAKRE MADEIRA
7.-14. NOVEMBER 2017

Når høstmørket brer seg over Norge, er det fremdeles vakker blomstring og norsk sommertemperatur på Madeira.

Øya kalles også for Atlanterhavets hage, og det med rette: Orkideer, eukalyptus, bouganvillea, oleander, hortensia, agapanthus, drakeblodstrær, paradisfugleblomster, samt en vill kyst med stupbratte klippevegger og en unik urskog som står på Unesco sin verdensarvliste, er noe av det som gjør Madeira frodig og fascinerende for oss hagefolk.
Årest program byr på klassikere som Palheiro Garden, Monte Palace Tropical Garden og Funchals berømte botaniske hage, men helt nytt i år er at vi også besøker et par mindre, men svært imponerende private hager som ikke har hatt mye besøk av tilreisende før. Andre spennende aktiviter er besøk på en bananplantasje samt levadavandring, og selvsagt blir det mye god mat og hyggelig sosialt samvær med de andre deltakerne. Mange får seg hagevenner for livet via Linnea Reiser!
Vi bor godt på Pestana Carlton Hotel 5*. Det er et flott bassengområde på hotellet så glem ikke badetøyet. Det kan være at du får muligheten til å ta deg en svømmetur både inne og ute for høsten er vanligvis en lun og stabil årstid på hageøya.

Arild Sandgren, foredragsholder, gartner og redaktør i Hagen for Alle, er ditt reisefølge på turen i tillegg til vår lokale svensktalende kyndige guide.


PÅMELDINGSFRIST: 1. august 2017
DAG TIL DAG PROGRAM
Dag 1 – tirsdag 7. november

Reise – se praktiske opplysninger

Ved ankomst på Madeira venter guide og buss på oss og vi kjører den korte veien inn til sentrum av Funchal og vårt hotell.

Vi ønskes velkommen til Madeira med en liten sammenkomst før vi spiser middag sammen på hotellet. (M)

Dag 2 – onsdag 8. november

Etter en god frokostbuffet, skal vi bli litt bedre kjent med Funchal. Vi spaserer ned til Quinta Vigia, Santa Catarina parken og Byparken. Her presenteres vi for flere av plantene som vokser på øya. Vi fortsetter til det frodige “Mercado dos Lavradores”, hvor vi kan se og kjøpe alt fra fersk fisk, til frukt og grønnsaker, urter, planter og ikke minst blomster.

Vi fortsetter gjennom de hyggelige gatene i Funchal før vi ender opp på en bodega hvor vi smaker den kjente Madeira-vinen. Det finnes flere varianter, både søt, halvtørr og tørr.

Lunsj og ettermiddagen på egenhånd.

Middagen spiser vi sammen på hotellet. (F/M)

Dag 3 – torsdag 9. november

Idag skal vi opp i høydene rundt Funchal. Buss og guide tar oss opp til Monte Palace Tropical Garden, som strekker seg 70 dekar nedover en frodig dal. En labyrint av stier og broer, morsomme bygg, fontener, fosser og dammer med svarte svaner! Verdens største samling av dvergpalmer er også noe av det vi finner i hagen.

Vi fortsetter til den botaniske hagen som ligger i den nordre delen av Funchal. Her er det samlet planter fra hele verden sammen med Madeira`s egne planter og trær. Vi serveres en lett lunsj i kafeen før vi ser oss rundt i hagen.

Etter den botaniske hagen, besøker vi en privat hage i Funchal. Dette hagebesøket er helt nytt for årets Madeira tur, og vi vet av erfaring fra England at private hagebesøk er populære. Etter en omvisning i den nydelig hagen, serveres vi ettermiddagste eller kaffe under hagens skyggefulle trekroner, før vi kjører tilbake til hotellet.

Middag på egenhånd. Vår reiseleder er gjerne med de som ønsker og finner en hyggelig restaurant. (F/L)

Dag 4 – fredag 10. november

Vi er stadig på jakt etter nye opplevelser som vi kan ta våre gjester med på. Og etter reiser til Madeira gjennom 25 år, har vi blitt godt kjent. Denne dagen blir derfor en spesiell opplevelse utenfor den tradisjonelle turistløypa for i dag kommer vi hjem til folk og får et godt innblikk i madeirianenes hverdagsliv.

På Madeira dyrkes det en hel del frukt og de små søte bananene er karakteristiske for Madeira. Gjennom kronglete veier ikke så langt fra byen Camacha, og med fantastisk utsikt tar vi oss til en liten bananplantasje som er levebrødet til familien som driver den. Vi presenteres for ulike typer bananer, men også andre eksotiske frukter, og vi får selvsagt noen smaksprøver.

Lunsjen i dag spiser vi på en meget god fiskerestaurant i Camara de Lobos, før vi gjør
nok et privat hagebesøk, denne gang i ”Paradise Valley”. Familien som har hagen driver egentlig med utleie av ”hytter”, men hagen som omgir hyttene er unik og er anbefalt oss av mange hageentusiaster bosatt på øya.

Veien tilbake går via Cabo Giaro – verdens høyeste kystklippe (580 moh). Herfra er det en flott utsikt over Camara de Lobos og helt til Funchal.

Kveldens middag er på egenhånd. Vår reiseleder er gjerne med de som ønsker og finner en hyggelig restaurant. (F/L)

Dag 5 – lørdag 11. november

Dagens første besøk er den berømte privateide parken Palheiro Gardens, eller Blandys Garden som hagen også kalles etter madeiravinen med samme navn. Det er nemlig ”vinfamilien” Blandys som eier stedet. Familien har samlet et stort utvalg av planter fra vidt forskjellige klimaområder i hele verden og satt dem sammen i vakre bed og blomstrende alleer. Dette er definitivt en av øyas vakreste hager!

Etter hagebesøket legger vi turen innom den kjente orkidesamlingen hos Quinta Boavista. Vi taes i mot av eieren som viser oss den unike samlingen og forteller oss en hel del om orkidédyrking. Mange av orkideene vi ser, er orkideer flere av oss kanskje har i stuevinduene våre, så gode dyrkingstips tas imot med takk.

Middagen spiser vi sammen på hotellet. (F/M)

Dag 6 – søndag 12. november

Madeira er kjent for sine mange levadaer og levadavandring er den mest kjente aktiviteten på Madeira. En levada er en vanningskanal og langs flere av disse kanalene er det vandringsstier. Totalt finnes det rundt 2000 km med levadastier på Madeira.
Vår vandring er en levada som passer for alle. Turen tar ca 2 timer, og vi er i et vakkert område med mye blomstring og nydelig utsikt.

Bussen venter på oss etter endt vandring og vi kjører opp til Santana med de karakteristiske trekant-husene. Lunsjen spiser vi sammen på en hyggelig “quinta”, som betyr herregård på portugisisk.

Veien tilbake går via Ponta Sào Lourenco, den østlige delen av Madeira; et naturreservat med vidunderlig panoramasikt over Atlanterhavet og de flotte vulkanske klippedanningene. Dette er et svært egenartet landskap sammenliknet med resten av øya.

Kveldens middag er på egenhånd. Vår reiseleder er gjerne med de som ønsker og finner en hyggelig restaurant. (F/L)

Dag 7 – mandag 13. november

Dagen idag kan du bruke til hva du vil. Enten ta livet med ro på hotellet og plaske litt i bassenget, bli bedre kjent i Funchal, eller ta en levadavandring på egenhånd (reiseleder har flere gode tips).

Dette er reisens siste kveld og vi spiser middagen sammen på en utmerket restaurant ikke langt fra hotellet. Mett og fornøyde og fulle av blomstrende inntrykk går vi til sengs etter en uke med mange fargerike opplevelser. (F/M)

Dag 8 – tirsdag 14. november

Formiddagen til egen disposisjon frem til avreise fra hotellet rundt kl. 1300.KART FOR MADEIRA


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:
7. november 2017 Oslo-Funchal(Madeira) kl. 1100-1505 Norwegian direkte
14. november 2017 Funchal(Madeira)- Oslo kl. 1550-2155 Norwegian direkte

Vi anbefaler å bestille tilslutningsbilletter sammen med reisen. Dette pga. gjennomgående bagasje, ansvaret for hele flyreisen osv.

Hotell:

Pestana Carlton Hotel 5*.
Hotellet ligger i gangavstand (10 min) til sentrum av Funchal og er et utmerket 5* hotell med hyggelig atmosfære og service. Store, gode rom med alt vi trenger, også balkong. Det er fri adgang til innendørs og utendørs basseng, sauna, tyrkisk bad, jacuzzi og treningsrom. Fri tilgang til internett over hele hotellet. Hotellet har en flott SPA-avdeling hvor du kan bestille alle mulige behandlinger (ikke inkludert). Rom med havutsikt mot tillegg. Flere gode restauranter i område ved hotellet.

Forlengelse av oppholdet:

På forespørsel kan oppholdet forlenges.

Reise alene:

Vår reiseleder er alltid der, og vi har et spennende program hver dag.

Reiseleder/guide:

Reiseleder fra Linnea Reiser følger med gruppen til/fra Gardermoen.
Ved ankomst på Madeira blir vi møtt av autorisert guide som har bodd og arbeidet på Madeira i mange år. Hun er svensk og snakker meget forståelig og er kunnskapsrik også når det gjelder øyas mange planter.

Måltider:

Buffetfrokost på hotellet alle dager, 3 lunsjer, 3 middager. Avslutningsmiddag m/drikke på restaurant.

Påmelding og betaling:

Påmelding snarest og innen 1. august 2017

Etter at påmeldingen er regisrert sender vi bekreftelse med bankgir pålydende depositum kr. 2.500/person som skal betales innen 10 dager. Restbeløpet forfaller til betaling 30. september etter mottatt sluttfaktura fra oss. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt ca 14 dager før avreise.

MEDLEMMER AV HAGESELSKAPET OG ABONNENTER AV HAGEN FOR ALLE FÅR RABATT PÅ DENNE REISEN. HUSK Å OPPGI DITT MEDLEMSNUMMER VED BESTILLING.PRIS FOR 8 HERLIGE DAGER PÅ MADIRAKr. 15.350/person i dobbeltrom
Dbl.rom brukt alene: kr. 2.500
Rom med sjø-/buktutsikt: kr. 1.650/person/uke
NB! Kr. 600 i rabatt for medlemmer i Det Norsk Hageselskap eller abomenter av Hagen for alle.
Forlenge oppholdet med en eller flere uker – pris på forespørsel

OG INKLUDERER:


  • Direktefly Oslo-Funchal t/r med Norwegian
  • 7 netter I dobbelt rom på Pestana Carlton Madeira 5*
  • Måltider: Frokostbuffet (7), 3 lunsjer, 3 middager. Avslutningsmiddag m/drikke på restaurant
  • Transport til/fra flyplass
  • Innholdsrikt og hyggelig program
  • Buss/skandinavisk lokalguide på alle utflukter
  • Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen
  • Inngangspenger og donasjoner
  • Flyskatt, lokale skatter og avgifter
  • Tips til guide og sjåfør


Prisen er beregnet ut ifra minimum 25 fullt betalende deltagere, valutakurser og kjente avgifter per februar 2017 Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd. Herunder flytidsjusteringer. Se Generelle reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN