VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

ALPELANDSBYER OG EVENTYRLIGE HAGER
12. - 16. SEPTEMBER

De aller fleste husker nok tv-serien om Heidi som ble sendt av sted for å bo med bestefaren sin i en sveitsisk alpelandsby. Tv-serien bygger på de klassiske Heidi-romanene av Johanna Spyris hvor Heidi boltrer seg i det vakre sveitsiske alpelandskapet med sine spisse fjelltopper og frodige bakker fulle av blomstrende urter.


Sveits er uten tvil et av verdens vakreste land, men få er kanskje klar over at dette velorganiserte folket også er lidenskapelige hagedyrkere? I store og små alpelandsbyer bugner verandakassene over av fargerike blomster, og i de mange private hagene dyrkes det spennende busker, trær, stauder og ikke minst urter.

Mainau midt i Bodensjøen, duftende urtehager og et storslåtte hageanlegg rundt et romantisk slott. Den friske alpeluften og klimaet i Sveits, midt mellom Tyskland, Østerrike, Italia og Frankrike, er gunstig for mange vekster, og i midten av september er temperaturene fremdeles sommerlige og varme sammenlignet med våre hjemlige forhold.

«En reise til vakre Sveits har stått på Linneaplanen lenge. Vi gleder oss til å vise frem vakre alpelandsbyer, urtekledde fjelltopper og eventyrlige hager. Denne reisen byr på stor variasjon og spennende besøk.» – Sylvi Hollstedt, Reiseleder

PÅMELDINGSFRIST: Reisen er fulltegnet!DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – torsdag 12. september

Vi lander på flyplassen i Zurich, den største byen i Sveits, og her møter vi vår svensktalende guide. Vår norske reiseleder er selvsagt også med hele veien fra Norge.

Med effektivt tog tar vi oss fra flyplassen til Winterthur som er kjent som hagebyen i Sveits. Fredelige og vakre Winterthur, med sine drøyt 100.000 innbyggere, har det største gågatenettet i Sveits som slynger seg gjennom store deler av den idylliske gamlebyen. Med sine hele 16 museer, er byen også kjent som en av de viktigste kulturbyene i landet. Hagegleden i denne sveitsiske «kulturhovedstaden» er stor med vakre offentlige beplantinger, frodige verandakasser og grønne private hageoaser.

Vi sjekker inn på hotellet i Winterthur, hvor vi skal bo samtlige netter. Det er tidlig ettermiddag og vi samles til en guidet spasertur gjennom byen. Winterthur er kjent som «hagebyen» og vi stopper innom flere flotte hager som omgir gamle, staselige villaer.

Om kvelden spiser vi velkomstmiddag sammen på «Nachbarsgarten» som ligger i gåavstand fra hotellet. Dette er en hyggelig sveitsisk restaurant, og vår erfaring er at mange får nye venner for livet over et godt måltid mat på Linnea-tur. (M)

Dag 2 – fredag 13. september

Bussen henter oss klokken 0930. Formiddagens mål er den verdenskjente blomsterøya Mainau som ligger i Bodensjøen. Det blir båttur på den idylliske innsjøen for å komme ut til øya som karakteriseres som alpenes svar på Kew Gardens. Akkurat nå er det et fargesprakende fyrverkeri av 12.000 dahliaer/georginer i mer enn 270 forskjellige varianter som ønsker oss velkommen.

Vi får en guidet omvisning rundt på blomsterøya, men det blir også god tid til å oppdage dette flytende blomsterparadiset på egen hånd. Det finnes flere kafeer her hvor man kan ta seg en kaffe- eller tekopp samt spise en lett lunsj mellom de fargerike blomsteropplevelsene. Etter besøket tror vi du er enig med oss i at det neppe finnes en vakrere øy enn Mainau i hele Europa.

Vi tar båten inn til land igjen, og busser videre langs innsjøen til slottet Arenenberg. Dette er kanskje ikke det største, men definitivt et av de mest romantiske slottene som ligger langs innsjøen Constance, og slottet har definitivt den mest imponerende hagen. Vi ønskes velkommen med en guidet omvisning gjennom hagen, som blant annet er inspirert av rosehagene som omgir det franske «roseslottet» Malmaison skapt av keiserinne Joséphine som var mor til Hortense de Beauharnais som giftet seg med Louis Bonaparte. Paret bodde under en lang periode på nettopp Arenenberg, og deres sønn, Louis Napoléon (Napoléon III) studerte i nærliggende Thun og tilbrakte deler av ungdomstiden sin her. Det finnes et eget Napoléon-museum i tilknytning til slottet, og vi får også mulighet til å komme inn i selve slottet.

Vi er tilbake i Winterthur sent på ettermiddagen. Middag i kveld er på egenhånd, men reiseleder samler de som vil spise middag sammen på en hyggelig restaurant i den idylliske gamlebyen. (F)

Dag 3 – lørdag 14. september

Kl 0930 samles vi igjen i resepsjonen på hotellet for å kjøre til universitetsbyen St. Gallen som ligger vakkert til nesten 700 meter over havet. Byen ble grunnlagt så tidlig som på 700-tallet. Vi får en omvisning i denne historiske byen, og besøker blant annet både den imponerende katedralen, et kloster samt tar en rusletur gjennom den sjarmerende gamlebyen. Kanskje blir det også tid til en kaffekopp eller kanskje varm sjokolade? Sveitserne er jo eksperter på å lage nettopp sjokolade.

Etter St. Gallen fortsetter vi med bussen vår oppover i høyden til Appenzell, en alpelandsby som hentet ut av en melkesjokoladereklame. Her blir det tid til å rusle litt rundt på egen hånd for å ta bilder av det vakre alpelandskapet, men kanskje også av de imponerende verandakassene fulle av alle slags blomster. Vi spiser også lunsj på egenhånd i alpeidyllen mens vi trekker inn den friske høyfjellslufta.

Sveitserne har et spesielt forhold til urter, og bruker urter i en rekke oster, blant annet den kjente Appenzeller-osten, men også som smaksetter i annen mat samt i likører og i godteri. I urtehagen til Maurus Dörig får vi lære mer om sveitsernes kjærlighet til urter. Vi befinner oss høyt over havet i dag med et vinterklima som minner om vårt norske. De mange dyrkingtipsene er derfor til urter som vi fint kan dyrke hjemme i våre egne hager.

Vi samles til felles middag på en hyggelig restaurant. (F/M)

Dag 4 – søndag 15. september

Det er søndag, men butikkene i Winterthur holder søndagsåpent og formiddagen er satt av til en byvandring på egen hånd. Med sine 100.000 innbyggere har Winterthur et bredt butikkutvalg for den som vil kjøpe med seg hjem noen gode sveitsiske oster, prøvesmake litt god sveitsisk sjokolade, eller bare ta en formiddagskaffe og nyte folkelivet på en uteservering.

Kl 1200 samles vi i resepsjon for å kjøre til det vakre vindistriktet Osterfingen. Det dyrkes faktisk en hel del vindruer i Sveits, og Osterfingen er kjent for sine vingårder. Vi skal spise lunsj i den historiske vinkjelleren Hirschen. Vi serveres flere retter som er typiske for det sveitsiske kjøkkenet, som ostefondue, raclette og rösti, sprøstekte potetkaker, mm.

Etter vår solide og velsmakende lunsj rusler vi gjennom den lille landsbyen til vingården til familien Richli. Vi får gode tips og tanker om både vindruedyrking og vinlaging, og vi får mulighet til å smake på ulike typer vin.

Hvis vær og tid tillater på veien tilbake til Winterthur stopper vi opp for å beundre et av de mange vannfallene fra Rhinen som borrer seg gjennom disse frodige dalgangene som nå begynner å få flotte høstfarger.

Vi er tilbake i Winterthur sent på ettermiddagen. Selv om vi i dag har hatt en stor, deilig lunsj, er det kanskje noen som vil ha litt middag allikevel. Så sammen med reiseleder kan de som ønsker samles for og spise middag sammen. (F/L)

Dag 5 – mandag 16. september

Frokost og utsjekking av hotellet. Vi har litt tid før vi tar toget til flyplassen i Zürich så det er tid til en spasertur og ta farvel med denne idylliske «hagebyen» på formiddagen.

Til avtalt tid møtes vi og begir vi oss til flyplassen i Zürich etter noen innholdsrike og inspirerende dager i dette frodige fjellandet. Alle vil nok garantert være enige om at Sveits har vært en storslått opplevelse naturmessig, men definitivt også som hageland. (F)

KART SVEITS


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til/fra Zürich
12. september Oslo – Zürich kl. 1045 – 1300
16. september Zürich – Oslo kl. 1340 – 1600

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger, osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til/fra Zürich. Pris på forespørsel.

Hotell:

Vi bor sentralt i den hyggelige «hagebyen» Winterthur. Vårt Best Western hotell er familieeid i fjerde generasjon og ligger sentralt til ved jernbanestasjonen. Hotellet er hyggelig innredet og rommene har det vi trenger.

Guide / reiseleder:

På flyplassen i Zürich blir vi møtt av vår svensktalende guide som vil være med oss på alle utfluktene. Sylvi Hollstedt fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen.
Måltider:

Frokost (4), lunsj (2), middag (2)

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen er (Reisen er fulltegnet!)


Etter påmeldingen er registrert sender vi en bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 3000/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling 5-6 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt i god tid før avreise.

PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr 13.950 i dobbeltrom

Tillegg:
Kr 1.600 i rom brukt alene


OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-Zürich t/r med SAS
 • Flyskatt kr. 690,- per februar 2019
 • Vi er behjelpelige med tilslutningsfly til/fra Gardermoen fra andre steder i landet. Bestilles ved påmelding)
 • 4 netter i dbl.rom i beskrevet 3* – hotell
 • Alle innganger og omvisninger
 • 4 dagers innholdsrikt program
 • Reiseleder Sylvi Hollstedt er med fra Gardermoen
 • Svensktalende guide under hele turen
 • Privat buss/sjåfør under hele turen
 • Måltider inkl. drikke: Frokost (4), lunsj (1), middag (2)
 • Håndbagasje 1 x 8 kg
 • Innsjekket bagasje 1 x 23 kg
 • Reservert sete
 • Lokale skatter, mva.
 • Tips til guide, sjåfører


Prisen er beregnet ut fra 25 deltagere, valuta og avgifter per februar 2019. Vi tar forbehold om program-, pris- og flytidsendringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN