VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-91198835 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

EVENTYRLIGE OPPLEVELSER I FRODIGE SØR-AFRIKA
26. OKTOBER - 10. NOVEMBER 2017


I begynnelsen av juni var det voldsomme branner i store deler av områdene vi skal besøke; naturreservatet Featherbed og Tsitskikama, Plettenberg Bay og Knysna og deler av den legendariske Garden Route.

Her er en video som viser litt av tragedien. 

Vår samarbeidspartner i Sør-Afrika har vært i område for å se hvilke skader dette har gjort både på natur, mennesker og dyr og hvilke konsekvenser dette har for vår tur. Ødeleggelsene er store og flere av områdene vi har i vårt program har meget store skader. Så av den grunn har vi besluttet og avlyse turen i år.

Vi beklager selvsagt dette på det sterkeste, og våre tanker går til Sør-Afrika og folket i områdene som vært utsatt for en slik tragedie.

Løver, vingårder og eksotisk blomstring i fantastiske Sør-Afrika – rundreise på 16 dager

Linnea Reiser inviterer igjen til en uforglemmelige rundreise i verdens vakreste land! Det er sommer på disse breddegrader så tidspunktet for vår reise både med tanke på blomstringen og alle andre opplevelser, er perfekt.


Sammen opplever vi majestetiske fjell og natur, spektakulær kyst og legendariske Garden Route med juvelen Plettenberg Bay. Knysna med naturreservatet Featherbed og Tsitskikama er et eventyr. I Hermanus ser vi hundrevis av hvaler som leker seg i bukta, og på Kapp Det Gode Håp puster vi inn verdens reneste luft sammen med pingviner, sjøløver og apekatter! Vinområdene nord for Cape Town inviterer til lunsjer under gamle eiketrær, vinsmaking og imponerende rosehager.

Garden Route, Knysna, Hermanus, Stellenbosch og Cape Town-områdene har verdens rikeste flora: her vokser potteplantene våre vilt! Vi lærer om fynbos, områdets karakteristiske heilandskap, og ser mengder av orkideer, pelargonium, protea, erica, kala og iris, blant mye annet. Kirstenbosch National Botanical Garden blir et av høydepunktene sammen med flere private hagebesøk.

Vi innleder oppholdet i Sør-Afrika med to netter på lodge og skal ut på spennende safari både morgen og kveld hvor vi selvsagt satser på å se ”The Big Five”: Afrikas fem store ville dyr som er løve, leopard, neshorn, bøffel og elefant. Middagene på safarien serveres under åpen stjernehimmel mens dyrelydene luller oss i søvn.

Sør-Afrika består av en fargerik befolkning hvor sorte og hvite lever fredelig side ved side. Historien har imidlertid ikke alltid vært like fredelig, og både gårsdagen og dagen i dag beskrives og oppleves blant annet med besøk i township og på Robben Island hvor Nelson Mandela var fange.

Det er faktisk niende gangen Linnea Reiser arrangerer tur til Sør-Afrika og hver gang har vi brukt samme dyktige guide: skandinavisktalende Pierre som assisteres av sin hyggelige kone Jenny. Paret er sør-afrikanske statsborgere og bor i dette flotte landet.

PÅMELDINGSFRIST 25. august 2017

SE VÅRE EGNE BILDER FRA TIDLIGERE REISE TIL SØR-AFRIKADAG TIL DAG PROGRAM
Dag 1 – torsdag 26. oktober

Reise – se Praktiske opplysninger. På flyet fra London får vi servert middag, ser kanskje en film og så er det natt.

Dag 2 – fredag 27. oktober

Vi vekkes med frokost før vi lander i Cape Town kl. 1000. Vi reiser i vår egen tid så tidsforskjell er ikke noe problem. Vår skandinavisktalende guide Pierre og buss venter på oss og vår opplevelsesreise i Sør Afrika kan begynne. Etter cirka 2,5 times kjøring fra Cape Town kommer vi til Inverdoorn Private Game Reserve and Safari Lodge. Område er på titusen hektar med over 1200 ulike dyreslag og hundrevis av fuglearter.

På vår vei til Inverdoorn, stopper vi på et litt annerledes gartneri som drives av blinde. Her får vi lukte, føle og se mange av de plantene vi kommer til å oppleve i løpet av de neste 14 dagene. Gartneriet har også egen kafé som er kjent for sin gode mat, og vi spiser lunsj her før vi kjører videre.

Vi ankommer lodgen i passe tid før vi skal ut på vår første “game drive” (safari). Vi kjører i åpne biler, og våre guider viser oss dyrene vi aldri trodde vi noen gang skulle se. Elefanter, løver, sjiraffer, geparder, bøfler, neshorn, flodhester, osv. Er vi heldige i dag ser vi ”The Big Five”. Midt ute på savannen serveres vi forfriskninger, samtidig som vi får med oss en fantastisk solnedgang.

Vel tilbake på lodgen venter hyggelig velkomst og deilig middag under stjernehimmelen. Etter denne innholdsrike dagen venter stillheten og ukjente lyder som kanskje kan gjøre at du ikke sovner med en gang. Men gled deg – dette er Afrika! Overnatting Inverdoorn. (F/L/M)

Dag 3 – lørdag 28. november

Soloppgang og safari! En eksotisk start på dagen og det er ikke hver dag man opplever dette.

Tilbake fra en litt annerledes morgenopplevelse, venter en rikholdig frokostbuffet på oss. Lodgen har svømmebasseng og solsenger, så vi bruker formiddagen i solen eller skyggen av svalende trær. Etter lunsj er det ikke lenge til vi igjen skal ut på ”game drive”. Lodgen vi bor på, arbeider med et spesielt prosjekt som går ut på å redde de utryddingstruede gepardene som regnes som verdens raskeste dyr. Ute i bushen her lever de fritt og beskyttet og vi får se hvordan dette arbeidet foregår. Vi lover virkelig spektakulære opplevelser!

Mørket kommer fort og middagen serveres også i kveld under stjernehimmelen akkompagnert av eksotiske dyrelyder. Overnatting Inverdoorn. (F/L/M)

Dag 4 – søndag 29. oktober

Også i dag serveres frokost ute i de fri og vi nyter å være akkurat her. Etter endt frokost sjekker vi ut fra lodgen.

Etter to spektakulære dager er vi nå klare for nye opplevelser. Vi fortsetter langs Cape Route 62 som bukter seg gjennom et flott landskap, mens vi nyter synet av majestetiske fjell i stadig skiftende farger. Regionen er en av landets mest varierte og med en overflod av frukthager og vinområder.

Vi stopper i den hyggelige frukt- og vinbyen Barrydale, strekker på bena og får tid på egenhånd til lunsj.

Vi fortsetter inn i det majestetiske Outeniqua-passet til Oudtshoorn, hovedstaden i Klein Karoo-distriktet. Før vi sjekker inn på vårt hotell, stopper vi ved de kjente Cango Caves, dryppstensgrottene som dateres 100 millioner år tilbake. En imponerende opplevelse på slutten av dagen.
Den velsmakende middagen spiser vi sammen på restaurant. (F/M)

Dag 5 – mandag 30. oktober

Opplevelsene lar ikke vente på seg og også denne dagen byr på majestetisk natur ned til George og langs kysten til Knysna , midt i verdenskjente Garden Route. Her tar fergen oss til det private Featherbed Nature Reserve som står på Unesco sin verdensarvliste. En firehjulstrekker tar oss helt opp til toppen i reservatet. Her venter lunsjen på oss, før vi til fots skal ut i lett terreng og en spektakulær utsikt over Western Head i Knysna-lagunen. Havet bryter voldsomt mot klippene hvor vi kanskje er så heldige å se de små bukkene Blue Duiker, de fargerike fuglene Knysna Loeries og de utrydningstruede sjøhestene Knysna Seahorses inne i selve lagunen.

Vel tilbake i Knysna spaserer vi bort til vårt hotell (bagasjen er allerede levert) hvor vi skal bo i 2 netter. Middag på egenhånd i dag. Reiseleder er der og vi finner et hyggelig sted å spise for de som ønsker. (F/L)

Knysna er en hyggelig by med en liten miniatyrhavn med butikker og hyggelige kafèer og restauranter. Vi bor midt i havneområdet.

Dag 6 – tirsdag 31. oktober

Vår rute i dag er kanskje den vakreste på hele Garden Route.

The Garden Route ( afrikaans : Tuinroete) er uten tvil Sør-Afrikas vakreste region. Strekningen er nesten 200 kilometer lang og strekker seg fra Mossel Bay til Storms River Mouth sine vakre strender. Langs den sørlige kysten av Sør-Afrika ligger en av de vakreste strekninger i verden, nemlig Garden Route National Park: En mosaikk av økosystemer som omfatter verdenskjente Tsitsikamma, Wilderness og Knysna Lake områdene. Her finner vi Sør Cape`s naturlige skog og tilhørende Fynbos-områder, som er en betegnelse for det karakteristiske åpne heilandskapet. Dette er juvelen i Sør-Afrika. Området har det mildeste klimaet i Sør-Afrika og det nest mildeste klimaet i hele verden, etter Hawaii. Temperatures rarely fall below 10°C in winter and rarely climb beyond 28°C in summer. Temperaturen faller sjelden under 10 ° C om vinteren og er sjelden over 28 ° C om sommeren. Ideelt for vegetasjonen med andre ord.

Vi kjører mer eller mindre langs kysten og tar oss god tid og stopper mange ganger. Vi svinger av fra hovedveien og kommer til Storms River Mouth, hvor havet bryter voldsomt inn mot fantastiske fjellformasjoner. Her kan du dyppe beina i Atlanterhavet for første gang på denne turen. Overraskende kaldt vann kanskje, men det er faktisk ikke så langt til Antarktis.

Nasjonalblomsten i Sør-Afrika er Protea. Tsitsikamma Protea Farm er en av de største produsentene og eksportørene av Protea. Vi spiser lunsj hos eierne av farmen før vi får en interessant omvisning ute i marken, og hilser på de ansatte som klargjør blomstene for eksport.

I nasjonalparken hvor vi nå befinner oss, finnes også “The Big Tree”, det store treet. Vi går den korte turen inn i skogen og får se et gigantisk tre i Yellowwood som er mellom 600-800 år gammelt.

Vi er vel tilbake på hotellet vårt i Knysna utpå ettemiddagen. Hotellet har oppvarmet svømmebasseng og deilige solsenger og det er godt å slappe litt av etter en begivenhetsrik dag.

Middagen er på egenhånd, men vi som ønsker samles og spiser på en av de gode restauranten like ved oss. Deilig sjømat for den som ønsker det, men også mye annet spennende. (F/L)

Dag 7 – onsdag 1. november

Vi forlater Knysna og setter kursen mot Hermanus via Mossel Bay. Landskapet er ikke mindre vakkert på dagens strekning, så turen til Mossel Bay går fort. Mossel Bay betegnes som den historiske hovedstaden i Sør-Afrika. Vi besøker Bartholomeu Dias Museum Complex hvor vi bl.a. ser det kjente 500 år gamle postkontoret bygget av “milkwood”.

I Swellendam spiser vi felles lunsj, før vi fortsetter innover i landet til Albertina og The House of Aloes,South Africa’s original aloe factory Sør-Afrikas opprinnelige Aloe-fabrikk. Produktene herfra er av beste kvalitet, og noe av dette skyldes at aloen ikke sprøytes.

Utpå ettermiddagen kommer vi til den naturskjønne feriebyen Hermanus, verdenskjent som destinasjon for hvalspotting. Lagunen i Hermanus er spesiell for dit kommer et hundretalls hvaler hvert år for å leke. Tiden mellom august og ut i november er den beste, så forhåpentligvis kommer vi til å se mange! Hermanus er en hyggelig liten by med gode turmuligheter langs havet, noen butikker, hyggelige restauranter og kafeer så hver og en har ettermiddagen og kvelden på egenhånd. Vi har vært så heldige å få hotell midt i Hermanus. Vi bor her i to netter. (F/L)

Dag 8 – torsdag 2. november

Elgin-dalen er kjent for sine flotte private hager og denne uken er det ”1000 åpne hager”.

Dalen er frodig og omringet av fjell og grønne bølgende åser med frukthager, vingårder og olivenlunder. Og i løpet av dagen møter vi entusiastiske eiere av noen av de fineste hagene i området. Vi besøker hager med roser i full flor sammen med hortensiaer og eksotiske skogbunnplanter. Vi besøker velassorterte planteskoler, og over alt ser vi ville fugler i fantastiske farger. Under dagen spiser vi lunsj i frodige omgivelser, og vi serveres forfriskninger i et par av hagene.

Tilbake i Hermanus tidlig ettermiddag, og ettermiddagen og kvelden er på egenhånd. (F/L)

Dag 9 – fredag 3. november

Vi må forlate Hermanus dessverre, men nye opplevelser venter. Første stopp i dag er i Bettys Bay og Harold Porter National Botanical Garden. Området er vakkert og midt i hjertet av Cape’s fynbos, som altså dette åpne heiaktige landskapet kalles.

Turen fortsetter gjennom flotte fjellpass og inn i området Somerset. Her begynner de virkelig store vinmarkene så lunsjen i dag spiser vi selvsagt på en vingård.
Utpå ettermiddagen kommer vi til universitetsbyen Stellenbosh, bygget i typisk Cape Dutch og viktoriansk til. Også her har vi vært så heldige å få hotell midt i denne fredelige byen. Vi skal bo her i tre netter. Byen er full av gode spisesteder og de som ønsker går sammen og spiser middag. (F/L)

Dag 10 – lørdag 4. november

I dag koster vi på oss en litt rolig morgen før vi sammen skal se litt nærmere på denne hyggelige byen. Vi spaserer til det lille bymuseet og den interessante hagen Hortus Botanicus.

Vi avslutter botanikkvandringen ved lunsjtider og alle har anledning til å se litt mer av byen på egenhånd. Det er lørdag ettermiddag og det er sommer så byen byr på et yrende liv og god stemning i de koselige gatene med kunstgallerier, butikker og utekafeer.
Også i kveld spiser vi middagen sammen i en av byens gode restauranter. (F/M)

Dag 11 – søndag 5. november

I dag skal vi se mer av Stellenbosch-området så etter frokost er vi klare for en søndag med spektakulære vingårder som ligger langs fjellsidene. Det var hugenottene som for over 300 år siden brakte med seg sin eldgamle franske vin- og matkultur-tradisjoner hit. Vi kjenner igjen mange gårdsnavn fra gode viner som selges i Norge. Vingården vi skal besøke ligger i praktfulle Franschoek Valley. Vi ønskes velkommen med først å få smake på gårdens produkter, og vi serveres en deilig lunsj under de gamle eiketrærne.
Gode og mette er vi av gårde igjen. Ettermiddagsbesøket er den prisbelønte Boschendal Manor House & Gardens, designet av Gwen Gagan, en autoritet på gamle hager. Hagen har opprinnelige roser som ble dyrket på Kapp og i Øst-India, blant annet av den grunn tiltrekker hagen seg hageinteresserte besøkende fra hele verden.
Etter den innholdsrike lunsjen i dag er det opp til enhver med hensyn til middagen. Overnatting i Stellenbosh. (F/L)

Dag 12 – mandag 6. november

Etter nok en god frokost og utsjekking er vi klare for nye opplevelser.
I dag står Kapp-landet på programmet. Vi kjører sørover igjen og ut mot Atlanterhavet til kystforstedene Sea Point, Clifton, Campe Bay og Hout Bay som er sentrum for fiskeindustrien i Sør Afrika.

Vi fortsetter utover Kapp-landet på den spektakulære Chapman`s Peak Drive som står på Unescos verdensarvliste. Utsikten er fantastisk, og er vi heldige ser vi helt til Kapp det Gode Håp. Lenger sør kommer du ikke på det afrikanske kontinent og Antarktisk er neste stopp. Naturreservatet byr på et fascinerende åpent landskap som gjør at man enkelt kan spotte mange typer antiloper, springbukk, bavianer, struts og mer en 150 fuglearter, for ikke å forglemme verdens reneste luft!
Vi koser oss med deilig hummerlunsj i Simontown, og vi spaserer blant den sårbare, men takk og lov raskt voksende afrikanske pingvinkolonien på Boulders Beach.
Vi fortsetter vår ferd mot Cape Town og vårt sentrale hotell hvor vi skal bo i tre netter. Hotellet vårt ligger i et godt område med fine spaserveier langs Atlanterhavet hvor man kan nyte solnedgangen.

For at vi skal bli litt kjent med det kjente område W & A Waterfront, spiser vi middag sammen der i kveld. (F/L/M)
Cape Town er full av kontraster – alt fra bydeler med fattig slum til monumentale bygg, sandstrender, enorme shoppingsentre, gode restauranter og kafèer. W & A Waterfront er møtestedet i Cape Town og kan sammenlignes med for eksempel Aker Brygge i Oslo, men bare mange ganger større. Her er det alltid noe som foregår av både musikk og opptredener, og skal du shoppe eller bare nyte at du er i Cape Town, er dette stedet. Med legendariske Table Mountain som bakgrunn, er det forståelig at man kaller Cape Town for verdens vakreste by!

Dag 13 – tirsdag 7. november

Vi gjør vi oss litt kjent i Cape Town på morgenen, og dersom været tillater det i dag (eller en annen dag) tar vi kabelbanen opp til Table Mountain som utvilsomt er storbyens mest kjente landemerke. Herfra har man en fantastisk utsikt over hele Cape-halvøya og i klarvær helt ut til Kapp det Gode Håp. På Table Mountain er det ca 1.470 ulike plantearter. Det er mer enn i hele Storbritannia!

I dag står hyggelig besøk i Stellenberg Gardens, et klassisk Cape Dutch (hollandsk) hjem og hage som har vært i Ovenstone-famliens eie i 60 år. Mrs. Sandy Ovenstone har sammen med de mest betydningsfulle hagedesignere og gartnere utviklet fantastiske temahager med bl.a. obelisker og spektakulære buer med New Dawn roser. I skyggen av vakre trær serveres vi forfriskninger.

Vi fortsetter så videre til Kistenbosch Botanical Garden, den vakreste og mest kjente av i alt 8 botaniske hager i Sør-Afrika. Hagen ble anlagt i 1913 og ligger vakkert til ved foten av Table Mountain. I 2004 ble hele Cape Floristic Region sammen med Kirstenbosh satt på Unesco sin verdensarvliste. Område er enormt, og vi ser deler og det mest interessante sammen. Det er sommer her nå og hagen kommer til å vise seg fra sin aller beste side!
Lunsjen i dag spiser vi sammen i hagen til Madam Zingara. Middagen i kveld er på egenhånd og overnatting i Cape Town (F/L)

Dag 14 – onsdag 8. november

Denne dagen kan du bruke til hva du ønsker eller du kan bli med på et interessant og unikt township-besøk. Townships ble bygget for de svarte i apartheidtiden og besøket her kan være en tøff, men fargerik opplevelse. Langa er den eldste township og vår guide Pierre og hans kone Jenny er involvert i flere prosjekter her. Vi besøker både barnehager, skoler, private hjem og den lokale medisinmannen. I nybyggerkommunen New Rest, som i 1998 verken hadde veier, rennende vann eller elektrisitet, ser vi nå et velfungerende samfunn. Og overalt møter vi en utrolig livsglede og gjestfrihet.

Som avslutning inviteres vi til tradisjonell Xhosa lunsj hvor vi underholdes med vakker sang av Xhosa-kvinner i fargerike drakter.
Ønsker du å være med denne dagen, skiver du dette i ”meldingsfeltet” i påmeldingen.

Ettermiddagen er avsatt til besøk på Robben Island for de søm ønsker. (Påmelding og betaling først når vi kommer til Cape Town). Båten tar en halvtimes tid ut fra Waterfront. Guidene er tidligere politiske fanger som selv satt fengslet sammen med Mandela. Her ser man bl.a. Nelson Mandela sin celle og hører den utrolige historien om fangeøya.
Alle ting har en ende og dette er siste kvelden vi har sammen på denne fantastiske turen. Dette markerer vi med å spise en hyggelig avslutningsmiddag sammen hvor vi får servert mat og underholdning fra hele Afrika. (F/M)

Dag 15 – torsdag 9. november

Vi har etter hvert blitt ganske kjent i Cape Town så en dag til egen disposisjon er nok noe mange setter pris på. W & A Waterfront er et område med mange forretninger hvor man kan gjøre de siste gaveinnkjøpene før hjemreisen. En spasertur langs Atlanterhavet kan også være en hyggelig måte å si farvel til dette flotte landet på.
Vi hentes på hotellet til avtalt tid og sier et siste farvel til Cape Town og Sør-Afrika for denne gang; et land nok samtlige turdeltakere kommer til å drømme seg tilbake til resten av livet.

Vi er på flyplassen i god tid før flyavgang kl. 2140. (F og måltider på flyet)

Dag 16 – fredag 10. november

Vi ankommer Gardermoen kl. 1225 via London.


Vi tar forbehold om justeringer som må gjøres i programmet, grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd.

KART FOR SØR-AFRIKA


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med British Airways via London dirkete til Cape Town
26.10.2017 Oslo/London/Cape Town kl. 1725-1850 / 2130-1000 +1 dag
9.11.2017 Cape Town/London/Oslo kl. 2140 – 0725 / 0910 – 1225 +1 dag
Tilslutningsfly til/fra flyplasser I Norge bestilles sammen med reisen. Businessklasse – pris på forespørsel.

Hoteller:

Alle hotellene/safarilodge er av god, kvalitet, med alt vi trenger. Rommene og badene er godt utrustet og de fleste hotellene har kaffe/te fasiliteter på rommet. Flere av hotellene har svømmebasseng og solsenger.

Cape Town (3netter)
Protea Hotels President (4*) ligger flott til i Bantry Bay med fine gangveier like ved havet. Hotellet har et fint uteområde med svømmebasseng og deilige solsenger. Enkelt å komme til V & A Waterfront med forretninger og restauranter. Hotel Graeme is an intimate, stylishly appointed hotel with a friendly, professional team , close to the V&A Waterfront, Sea Point and the city centre.

Inverdoorn (2 netter)
Inverdooren Safari Lodge ligger bare 2,5 times kjøring fra Cape Town og tilbyr ekte afrikansk gjestfrihet ”the big five” og store “en gang i livet” opplevelser.

Hermanus (2 netter)
Windsor Hotell ligger ved klippene og havet midt i den hyggelig byen Hermanus.

Stellenbosh (3 netter)
Stellenbosch Hotel ligger sentralt i den hyggelige universitetsbyen.

Knysna (2 netter)
Protea Hotels Quays har en flott utsikt over Knysna lagoon og like ved ”waterfront” med alt du trenger like utenfor døren.

Oudtshoorn (1 natt)
Protea Hotels Riempie-Estate ligger litt utenfor Oudtshoorn. Hyggelige rom og område.

Måltider:

I Sør-Afrika spiser man godt og variert. Mange spennende og interessante restauranter. Vi serveres buffetfrokost hver dag. Måltider (8 lunsjer/6 middager) etter det som er merket i programmet (F/L/M). Drikke til alle måltidene er inkludert. De dagene det ikke er felles middag, samles de som ønsker og går sammen og spiser.

Reiseleder – lokal guide:

Sylvi Hollstedt fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen. Hun har vært med på alle reisene som Linnea Reiser har hatt hit. I Cape Town blir vi møtt av vår guide som er med oss under hele oppholdet. Han er skandinavisk, men har bodd og arbeidet i Afrika i hele sitt liv. Han tar oss med på opplevelser og innvier oss i sør-afrikansk kultur og levesett vi knapt trodde var mulig. Vår guide snakker flere afrikanske språk. Så med all denne kunnskapen er våre gjester garantert fullt utbytte.

Reise alene:

Ikke noe problem – reiseleder sørger for at alle blir ”sett og ivaretatt”.

Vær/temperatur/klær:

Det er ”mai/juni”-temperaturer i SA og naturen viser seg fra sin aller beste side. I SA kler man seg sporty. Det anbefales å ta med en vindtett jakke, en lett, varm genser, gode sko og badedrakt. Til kvelden kler man seg pent sporty.

Telefon og elektrisitet:

Det samme som hos oss (230V). Adapter trenges. Kan evt. lånes på hotellene eller vi har noen til låns.

Vaksiner:

Ingen vaksiner er påkrevet.

Mat og drikke:

Man trenger ikke å være forsiktig med hva man drikker eller spiser. Vann anbefales å drikke fra flaske. Vi har flaskevann i bussen (inkludert).

Pass:

Alle må ha pass som er gyldig minimum 6 måneder etter at vi kommer hjem. Ifølge nye bestemmelser skal passet ha 2 ledige sider ved siden av hverandre ved innreise til Sør-Afrika – en høyre side og en venstre side.

Valuta:

Valutaen er Rand (ZAR) og det får vi kjøpt når vi kommer til Cape Town. Det er mulig at banker eller vekslingskontorer her i Norge også kan ha Rand til salgs. Men kursen er som regel svært dårlig. Man kan også ta ut i bankomater på samme måte som hjemme. Kort kan brukes på alle hotell og i de fleste butikker. Ikke på markeder. Vær sikker på at Visa-kortet kan brukes utenfor Europa.

Shopping:

Man kan gjøre en god handel på nesten alt. Klær, sko og skinnvarer og også gull og edelstener er noe man med fordel kan kjøpe. Vi besøker flere markeder og kunsthåndverk med beste kvalitet til gode priser.

Forsikringer:

Alle må ha gyldig syke- og reiseforsikring. Avbestillingsbeskyttelse ved akutt sykdom har de fleste reiseforsikringer i sine vilkår. Sjekk din forsikring.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen er snarest og innen 25. august 2017
Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 5.000/person som betales innen 10 dager.
Restbeløpet fratrukket innbetalt depositum forfaller til betaling 15. september etter mottatt sluttfaktura fra oss.


MEDLEMMER AV HAGESELSKAPET OG ABONNENTER AV HAGEN FOR ALLE FÅR RABATT PÅ DENNE REISEN. HUSK Å OPPGI DITT MEDLEMSNUMMER VED BESTILLING.PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE TURENKr. 39.700,- per person i dbl.rom
Enkeltrom: Kr. 8.800,- dbl.rom brukt alene
Kr. 600 per pers i rabatt for medlemmer (også ektefelle/samboer) i Hageselskapet.

OG INKLUDERER:


 • Fly (British Airways) Oslo-Cape Town t/r via London (evt. tilslutningsfly bestilles ved påmelding)
 • Flyskatt (kr. 3.050 per februar 2017)
 • 14 netter i dbl.rom i 4* og 3* hoteller/logde
 • Et meget innholdsrikt 15-dagers program inkl. safari (2 kveld/1 morgen)
 • Alle inngangspenger, vinsmaking, fergebilletter, omvisninger etc.
 • Privat buss/sjåfør under hele oppholdet
 • Autorisert skandinavisktalende guide under hele oppholdet
 • Sylvi Hollstedt er reiseleder fra Linnea Reiser og er med fra Gardermoen
 • Tips til restauranter, hoteller, bagasjebærere, besøkessteder etc.
 • Måltider inkl. drikke (vin/øl/mineralvann/kaffe)
 • Frokost alle dager, lunsj (8), middag (6)
 • Måltider på flyene fra/til London-Cape Town
 • Flaskevann i bussen
 • Mva og andre lokale skatter


Ikke inkludert: Tips til guide og sjåfør.
Ekstra: Township dag inkl. lunsj, guide, buss. Kr. 950/person. (Min. 10 personer).

Prisen er beregnet ut fra 20 deltagere, valutakurser og kjente avgifter per februar 2017. Vi tar forbehold om pris-og/eller programendringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN