VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

SOMMERVAKRE SKOTTLAND
17. - 22. JUNI 2018

Velkommen til Skottland. Highland and Lowland, storslagne slott hvor det både spøker og blomster.

Rik historie, royale eiendommer, dramatisk landskap, pittoreske landsbyer og private hagebesøk.


Vi ønsker deg velkommen til Sommervakre Skottland.

PÅMELDINGSFRIST: Få plasserDAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – søndag 17. juni

Reise – se praktiske opplysninger.
Buss og guide møter oss på flyplassen og vi kjører vestover til Loch Lomond & The Trossachs National Park. Vi stopper i den sjarmerende lille byen Luss og spiser lunsj sammen.

Vi fortsetter videre gjennom det skotske høylandet og etter hvert kommer vi til det dramatiske område Glencoe, som ofte beskrives som et av Skottlands vakreste landskap. Vi gjør et stopp i Fort William, som ligger ved foten av Storbritannias høyeste fjell Ben Nevis. Ut på ettermiddagen kommer vi til den lille byen Pitlochry hvor vi skal bo i 3 netter. Dronning Victoria har beskrevet Pitlochry som en av Europas fineste feriesteder. Vårt hotell ligger midt i hjerte av byen. Middagen spiser vi sammen på hotellet. (L/M)

Dag 2 – mandag 18. juni

Deilig skotsk frokost og vi er klare for utforsking av the Highlands. Første besøk er Blair Castle hvor vi opplever ”700 års historie i 30 rom”. Slottet har forbindelser til mange kongeligheter, helt fra den skotske dronning Maria Stuart til dronning Victoria.
Etter dette historisk interessante besøket er det tid for et privat hagebesøk. Også i Skottland har de ”The Garden Scheme” og vi ønskes velkommen av stolte eiere som viser oss hagen sin.

Vi er ikke langt unna Pitlochry så vi kjører tilbake hit og hver og en har anledning til å titte nærmere på den hyggelig byen og tid for lunsj på egenhånd.

Opp i høyden utenfor Pitlochry ligger et av de minste whiskydistilleriene i Skottland hvor de fremstiller ”The last handmade single malt” på samme måte som for 150 år siden. Vi får både smake og se prosessen. Middagen spiser vi sammen på hotellet. (F/M)

Dag 3 – tirsdag 19. juni

Idag blir vårt hovedbesøk Balmoral Castle, dronning Elizabeths fascinerende skotske ferieslott. Det var under dronning Victoria og prins Albert sin regjeringstid at slottet ble bygget på 1800-tallet, og i dag tilbinger kongefamilien mye tid her og da særlig på sensommeren. Vi får komme inn og se det interessante slottet, bl.a. den store ballsalen med de vakre maleriene, porselenet og mye annet. Vi får også anledning til å se hagen som omgir slottet.

Vi forsetter i det vakre skotske landskapet og stopper i en landsby hvor hver har tid på egenhånd til bl.a. lunsj.

Ettermiddagens besøk er en privat hage godkjent av ”The Garden Scheme” hvor eierne tar i mot oss, viser stolt frem hagen og serverer ettermiddagskaffe.
Middagen spiser vi sammen på hotellet i Pitlochery. (F/ettermiddagskaffe/M)

Dag 4 – onsdag 20. juni

Etter frokost og utsjekking er vi klare for nye opplevelser på vår vei mot Edinburgh. Første besøk i dag er Branklyn Garden, skapt av John og Dorothy Renton på begynnelsen av 1920 tallet. Paret la spesiell vekt på eksotiske og uvanlige vekster i hagen rundt deres Art and Crafts inspirerte hus.

Lunsj og tid på egenhånd i byen Perth innen vi fortsetter til Edinburgh.
Her begynner vi med et besøk i Royal Botanic Gardens grunnlagt på 1670 tallet.

Vårt hotell ligge sentralt i New Town og etter innsjekkingen tar vi en kort spasertur i de nærliggende kvartalene, fulgt av middag på egenhånd. Guide/reiseleder er der, og foreslår steder. (F)

Dag 5 – torsdag 21. juni

Etter en god skotsk frokost, guide og buss er klare og vi kjører ned til det gamle havneområde i Leith og et besøk på interessante Royal Yacht Britannia. Skipet ble brukt av dronning Elizabeth når hun besøkte mange land verden rundt fra 1954 til 1997, bl.a. til Oslo i 1955. Skipet er nå et prisbelønt museum og vi får et spennende innblikk i livet om bord. Vi får se alt fra maskinrom og besetningens sovekøyer til de kongelige representasjonsavdelinger og til og med dronningens private soverom. Skipet ble også brukt av prins Charles og Diana på sin bryllupsreise.

Etter besøket kjører vi inn til byen igjen og sammen tar vi en kort spasertur i Old Town. Det blir så tid på egenhånd til lunsj og egne opplevelser. Det er mulighet for de som vil til å besøke dronningens Palace og Holyroodhouse.

I kveld skal vi spise på en av Edinburghs restauranter hvor vi opplever en tradisjonsrikt skotsk middag. (F/M)

Dag 6 – fredag 22. juni

Skotsk frokost og utsjekking av hotellet. Vi forlater Edinburgh og i dag skal vi besøke Glamis Castle, som omtales som Skottlands vakrest slott. Her vokste dronningmoren opp og det er hennes foreldre som skapte den italienske hagen. Dronningens søster, prinsesse Margaret ble for øvrig født her. Glamis Castle blir også nevnt i Shakespear`s Macbeth.

Vi stopper på en hyggelig sted hvor hver og en spiser lunsj på egenhånd, før vi kommer til Aberdeens flyplass. Hjemreise – se praktiske opplysninger. (F)KART FOR EDINBURGH


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til Edinburgh og Widerøe fra Aberdeen

17. juni Oslo-Edinburgh kl. 0910 – 1005
22. juni Aberdeen-Stavanger/Oslo kl. 1610 – 1825 / kl. 1920 – 2010


Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly fra til/fra Gardermoen (evt. fra Stavanger på hjemturen) bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett noe som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til Edinburgh. Det samme på hjemturen, Aberdeen til endelig flyplass.

Hoteller:

Vi bor på gode hotell i sjarmerende Pitlocery (3*) i 3 netter og sentralt i Edinburgh (3*) 2 netter.

Guide – reiseleder:


På flyplassen i Edinburgh blir vi møtt av vår dyktige svenske
Blue Badges guide, bosatt i Storbritannia. Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen.

Måltider: (F/M)

Skotsk frokost (5), lunsj (1), middager (4), kaffe/te ved private hagebesøk.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen er: Få plasser!
Vent ikke med å sikre deg plass.
Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 2.500/person som betales innen 10 dager.
Restbeløpet forfaller til betaling 5. mai etter mottatt sluttfaktura fra oss. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir sendt fra oss ca 14 dager før avreise.


PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr. 15.450 per person i dbl. rom
Dbl.rom brukt alene kr. 2.200

OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo/Edinburgh-Aberdeen/Oslo med SAS/Widerøe (Tilslutningsfly bestilles ved påmelding. Pris på forespørsel.)
 • Flyskatt per sept. -17 kr. 780
 • 1 bagasje inntil 23 kg, 1 håndbagasje inntil 8 kg.
 • Setereservasjon
 • 5 netter i dbl.rom på gode 3* hotell i Pitlocery (3 n), Edinburgh (2 n)
 • 6 dagers innholdsrikt program
 • Privat buss og Blue Badges guide (svensk) som følger med på hele turen
 • Alle innganger, omvisninger og donasjoner
 • Reiseleder med fra Linnea Reiser
 • Lokale skatter, mva osv
 • All tips til guide og sjåfør
 • Måltider: Skotsk frokost (5), lunsj (1) middag (4), kaffe/te ved private hagebesøk.


Prisen er beregnet ut fra 20 reisende og valuta per november 2017. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN