VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

SLOTT OG KOIE I VESTFOLD
26. – 27. JUNI 2019

Vestfold i Norges sørøstlige hjørne har kanskje landets beste hageklima med sine relativt milde vintre og lange, varme somre. Hagegleden er derfor stor og prakthagene mange i alt fra små landsbyidyller som Åsgårdstrand, Stavern og Nevlunghavn og til større byer som Tønsberg og Larvik.
I løpet av de to innholdsrike dagene besøker vi alt fra små hager i norsk cottagestil til mer slottsaktige parkanlegg. Både parkanlegget som omgir et av Norges få slott, fantastisk vakre Fritzøehus, samt de to hagene til blomsterelskeren Finn Schjøll, står på programmet. I tillegg bor vi nydelig til helt i sjøkanten i Edvard Munchs eget ferieparadis Åsgårdstrand.

Reiseleder: Arild Sandgren. Redaktør og hageekspert i bladet Hagen for Alle, foredragsholder og fagbokforfatter av blant annet hagebøker. Arild kommer opprinnelig fra Vestlandet, men bor nå i et gammelt hus med en 1,5 mål stor hage i Sætre ved Oslofjorden. Vi tilbringer mye tid sammen i hager og i bussen, og Arild vil fortelle og svare på spørsmål. Finn Schjøll blir trolig også med oss i bussen fra Nøtterøy til Åsgårdstrand og vil nok også si noen hyggelige ord om hage og hagestell kjenner vi ham rett.

PÅMELDINGSFRIST: Fullbooket!
DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – onsdag 26. juni

Kl. 0900 – Avreise fra Oslo S (bussterminalen) med buss.

Det går fort sørover på nye motorveier. Vårt første stopp er på Nøtterøy hvor vi skal besøke den private hagen til selveste Finn Schjøll. På 450 kvadratmeter har Finn skapt sitt vesle, men velfylte hageparadis som nå i slutten av juni kanskje er på sitt aller vakreste. Vi lukter på de mange blomstene og får høre Finn Schjøll fortelle hagehistorien på sin helt særegne og underholdende måte. Finn blir så med oss i bussen til Åsgårdstrand hvor han har kjøpt seg nytt hus og er i ferd med å skape en helt ny hage rett ved siden av hotellet vi skal bo på.

Underveis gjør vi et stopp på idylliske Prestrud gård hvor Henriette Prestrud har åpnet sin landkafé. Her spiser vi en god, men enklere lunsj, og er været på vår side tar vi kaffen ute på det idylliske tunet omgitt av majestetiske trær før vi kjører videre mot Åsgårdstrand.

Etter å ha sjekket inn på hotellet i Åsgårdstrand rusler vi bort til den andre Vestfold-hagen til Finn Schjøll. Finn gir oss nok et lite foredrag om byen, men kanskje spesielt om Finn sine fremtidige planer for den nye hagen han har tenkt å skape her.

Deretter er det tid til å vandre rundt i idylliske Åsgårdstrand på egen hånd for å titte over statikkgjerder med frodige roser og peoner, ta en kopp kaffe på en kafé, eller kanskje besøke sommerhuset til Edvard Munch som nå er museum (entré ikke inkludert for de som vil gå inn i selve huset). Reiseleder tar en runde rundt i byen for de som ønsker å følge med ham.

Hvis vi er heldige, ønskes vi også velkommen inn gjennom hageporten til noen private hageperler i denne hvitmalte trehusidyllen.

Like nedenfor hotellet er det badeplass. Den som vil ta en dukkert i Oslofjorden før middagen serveres på hotellet, har derfor mulighet til det. Husk å ta med badetøy!

Dag 2 – torsdag 27. juni

Avreise fra hotellet kl 0900.

Etter en solid frokost kjører vi sørover mot Nevlunghavn hvor vi skal besøke en imponerende privat hage på flere mål med blant annet et helt hvitblomstrende hagerom inspirert av Vita Sackville West sin verdenskjente hage i England. Blant hvit storkenebb og hvite valmuer serveres vi formiddagskaffe og noe søtt til kaffen.

Etter hagebesøket kjører vi noen få kilometer til Stavern, en idyllisk liten fiskerlandsby med røtter tilbake til 1200-tallet, sågar enda tidligere. Her spiser vi felles lunsj på elegante Hotel Wassiliof etter å ha ruslet litt rundt i byen på egen hånd.

Tidlig ettermiddag kjører vi ut mot Fritzøeparken som omgir slottet Fritzøehus, som av mange anses som et av Norges vakreste slott. Det er tegnet av arkitekt J.W. Nordan i italiensk nyrenessansestil. Den første delen av slottet sto ferdig i 1863 og ble bygd av jernverkseier Michael Treschow. Fritzøehus har hele tiden vært bebodd av familien Treschow, og nå bor 6. generasjon i huset. Parken, som vi er her for å besøke, er på 1700 dekar og inneholder flere edle treslag, blant annet slangegran, hjertetre og hickori. I parken beiter også muflon, en type villsau fra Korsika, samt dåhjort, som ble innført fra et dansk gods i 1921. Kanskje ser vi noen av dyrene som er viktige for å holde det kultiverte, engelskinspirerte herregårdslandskapet åpent.

Etter denne herskapelige opplevelsen, kjører vi nordover i retning Oslo hvor vi stopper hos den såkalte peonmannen i Horten som driver peongartneriet Pionhagen. Pionhagen har som navnet indikerer spesialisert seg på peoner. Vi får en innføring i denne særdeles vakre planteslekten, og det blir mulighet til å kjøpe spesielle peoner med seg hjem.

Vi ankommer Oslo Bussterminal (Oslo S) rundt kl 1900-2000 slik at de som skal videre med buss/fly til andre deler av landet har mulighet til å rekke de siste flyavgangene fra Gardermoen. Flytoget avgår fra Oslo S og bruker 20 minutter til flyplassen. (F/L)


KART FOR VESTFOLD


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

26. juni Avgang fra Oslo S (bussterminalen) kl. 09.00
27. juni Ankomst til Oslo S (bussterminalen) kl. 19.00-20.00

De som skal videre med buss/fly til andre deler av landet har mulighet til å rekke de siste flyavgangene fra Gardermoen. Flytoget avgår fra Oslo S og bruker 20 minutter til flyplassen.
Vi kan hjelpe til med flyreise fra andre steder i landet. Ta kontakt for nærmere informasjon.

Hotell:

Vi bor på nyoppussede og hyggelig Grand Hotel i Åsgårdstrand. Grand Hotel ligger idyllisk til ved småbåthavnen i Åsgårdstrand, og har panoramautsikt over Oslofjorden.

Guide / reiseleder:

Reiseleder og hageekspert Arild Sandgren fra Linnea Reiser er med hele veien fra Oslo S.

Måltider:

1 fokost, 2 lunsjer og 1 3-retters middag. Kaffe/te ved privat hagebesøk.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfrist: Fullbooket! Vent ikke med påmeldingen helt til fristens utløp dersom du/dere har tenkt å være med.

Etter påmeldingen er registrert sender vi en bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 1.000/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling ca. 6 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt i god tid før avreise.


PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr. 4.950/person
Rom brukt alene: Kr. 300


OG INKLUDERER:Fantastiske dager med utsøkte besøk i bl.a.:

 • Finn Schjøll sine to hager
 • Parken som omgir Fritzøehus slott
 • Privat hage i Nevlunghavn
 • Pionhagen i Horten
 • «By»vandring i Åsgårdstrand
 • Reiseleder er Arild Sandgren
 • Privat buss m/sjåfør fra/til Oslo Bussterminal i 2 dager
 • Overnatting på unikt hotell i Åsgårdsstrand
 • 1 frokost
 • 2 lunsjer (Nøtterøy og Stavern)
 • 1 3-retters middag
 • Kaffe-/kake ved privat hagebesøk
 • Bagasje 23 kg, håndbagasje 8 kg, setereservasjon


Prisen er beregnet ut fra min. 30 pers. Vi tar forbehold om programjusteringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN