VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

DAVID AUSTIN OG VELDUFTENDE ROSEHAGER
12. – 16. JUNI 2019

«Lady of Shalott», «Gertrude Jekyll» og «Charles Darwin». Det er ikke få norske hager som har fått plantet ned en rose eller ti foredlet frem av rosekongen David Austin.


Verdensberømte David Austin gikk nylig bort, men sønnen, som også heter David, har overtatt planteskolen i den forførende rosehagen hvor så godt som alle rosene signert David Austin er samlet på et brett, eller rettere sagt i én og samme hage. I midten av juni, når vi besøker hagen, er rosene nok på sitt vakreste.

I tillegg til hagen til David Austin, skal vi også besøke en rekke andre imponerende hager hvor både roser, stauder og sommerblomster står i fokus i dette frodige grenseområdet mellom England og Wales.

Vi bor hyggelig til i landlige Ironbridge. I tillegg til nydelige hager blir det også gode muligheter til å rusle rundt i historiske bymiljøer samt besøke imponerende slott og herregårder.

Reiseleder: Sylvi Hollstedt.
Gründer og daglig leder i Linnea Reiser. Etter godt over 20 år med hagereiser er Sylvi kanskje den i Norge som har besøkt flest prakthager rundt omkring i verden. Når hun ikke er på hagereise, steller hun gjerne i egen hage.


PÅMELDINGSFRIST: 10. mai
DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – onsdag 12. juni

Reise – se Praktiske opplysninger.

Manchester er en grei og oversiktlig flyplass. Vi lander 1225 og møter guiden vår som har god erfaring fra denne delen av øyriket. Fra flyplassen bærer det det så avsted i vår behagelige buss.

Vårt første besøk er Wollerton Old Hall hvor vi skal innta Cream Tea i de herskapelige omgivelsene, mens også besøke den flotte hagen Wollerton Old Hall Garden som er viden kjent for sine imponerende staudebed, men som også byr på velduftende roser. Hagen er stor med mange hagerom som Barlindalleen, Brønnhagen, Lindealleen, Salathagen, Skyggehagen, med flere.

Etter denne hyggelige velkomsten fortsetter vi til vårt hotell, sjekker inn og samles til velkomstmiddag på hotellet. Hageelskere har bestandig noe å snakke om, og vår erfaring er at praten rundt bordet glir lett. (Cream Tea/M)

Dag 2 – torsdag 13. juni

Etter en deilig engelsk frokost skal vi på tur til David Austin Garden. Vi ønskes velkommen og får en guidet omvisning. Deretter får vi noen forførende timer hvor vi kan vandre rundt i den fantastiske rosehagen på egen hånd på en tid av året hvor rosene er på sitt aller, aller vakreste. Kanskje faller du spesielt for den kremhvite rosen ‘Claire Austin’ som er oppkalt etter rosekongens datter, eller er det heller velduftende ‘Harlow Carr’ som stjeler ditt hjerte? Hagen er uten tvil et paradis for roseelskere. Vi serveres kaffe/te for den som vil ta en liten pust i bakken mellom rosenytelsene. Det finnes også en butikk her med alt av rosebøker og diverse roseartikler.

Vi fortsetter til Shrewsbury hvor vi får tid til å rusle litt rundt i bindingsverksbyen på egen hånd samt spise lunsj:

Shrewsbury er en sjarmerende by rundt 14 km øst for grensen mot Wales. Bystrukturen er stort sett uendret siden middelalderen, og det finnes over 660 bevaringsverdige bygninger i byen, flere av dem i bindingsverk fra 1400- og 1500-tallet. Byen har både et gammelt kloster, Shrewsbury Abbey, samt en festning, Shrewsbury Castle, som er verd et besøk for den historieinteresserte.

Vi samles igjen tidlig ettermiddag for å rusle til The Quarry Gardens som er et nydelig parkområde hvor lokalbefolkningen har piknik, fisker i elva Severn eller bare slapper av i skyggen under de flere hundre år gamle trærne. I hjertet av parken ligger Dingel som er en liten, men imponerende blomsterhage med stauder, sommerblomster, en interessant samling alpine planter samt flere vannfontener.

Vi er tilbake på hotellet i Ironbridge på ettermiddagen. Vi samles til felles middag på hotellet. (F/kaffe-te/M)

Dag 3 – fredag 14. juni

Vårt første besøk idag er Ancoireán, som denne private hagen heter. Den er med i The Yellow Book, en hageguide som presenterer de beste private hagene i England. Dette er en naturnær hage med mange spennende stauder, vannelementer og et skogparti med flotte trær og en spesielt stor og interessant samling bregner og hosta. Vi vises rundt av de entusiastiske eierne, og serveres formiddagskaffe/te og en kakebit under trekronene.

Vi kjører videre i det vakre landskapet og stopper i en idyllisk landsby, de finnes det mange av på dette øyriket, hvor vi kan rusle litt rundt på egen hånd samt spise lunsj.

Ettermiddagens opplevelse blir Coughton Court, en imponerende herregård i Tudor-stil med en enorm hage. Coughton Court tilhører National Trust, en engelsk stiftelse som tar vare på hus og hager av spesielt stor historisk verdi. Coughton Court er spesielt kjent for sin imponerende roselabyrint kalt The Rose Labyrinth garden. Roselabyrinten byr på en imponerende samling med over 200 ulike sorter Damask-roser, Alba-roser, Floribunda-roser for ikke å glemme alle de klassiske gamle engelske og særdeles velduftende rosene. Mange av dem vokser i bed med ulike bunndekkende samt vevende stauder som storkenebb, fiolfrøstjerne og stormarikåpe. Du får garantert mange gode tips til plantekombinasjoner du vil bruke i egen hage når du kommer hjem igjen. I tillegg til roselabyrinten byr denne perlen av en hage på hagerom som Red Garden, White Garden, Pott Garden og Hot and Cool Garden, bare for å nevne noen av rommene.

Etter hagebesøket serveres vi tradisjonell Afternoon tea med scones, små fingersandwicher samt småkaker. Kaffeelskeren kan selvsagt få kaffe til maten i stedet for te.

For den som ønsker og orker mer å spise etter den mettende ettermiddagsteen, samles vi til middag på hotellet. (F/Afternoon Tea/M)

Dag 4 – lørdag 15. juni

Idag skal vi krysse grensen til Wales, som er en av de fire delene som utgjør kongeriket Storbritannia.

Powis Castle and Gardens regnes som et av de flotteste hageanleggene i hele Wales. Slottet troner på en liten høyde over det mer flate landskapet, og fra slottet beveger man seg nedover langs stier pakket inn av de mest fantastiske blomsterrabatter. Det finnes flere benker hvor man kan sette seg ned for å nyte blomsterprakten og utsikten samt ta en pust i bakken. På returen oppover igjen bør man få med seg den velklipte barlindalleen som beviser at formklipping er noe britene behersker til fulle.

Det finnes også en liten kafé samt en liten butikk her som selger litt håndverk og andre småting.

Welshpool er en liten markedsby med i underkant av 7000 innbyggere. Her får vi et par timer på egen hånd til å rusle litt rundt i byen, spise lunsj samt oppleve ekte walisisk stemning.

Slottshager er imponerende, men det er alltid stas å oppleve hvordan «vanlige» folk også har det i hagene sine. På veien tilbake til hotellet besøker vi derfor enda en privat hage som er med i The Yellow Book. Vi blir guidet rundt av eierne blant bugnende blomsterbed og velduftende roser, og de serverer oss en kopp kaffe eller te.

Forhåpentligvis får vi også tid til å kjøre innom et hagesenter i løpet av ettermiddagen hvor man kan handle litt før vi er tilbake igjen på hotellet sen ettermiddag.
Også i kveld spiser vi middag sammen på hotellet. (F/M)

Dag 5 – søndag 16. juni

Vi pakker ut av rommene våre, spiser nok en solid engelsk frokost før vi kjører av sted. I dag, som dessverre er vår siste dag på denne turen, skal vi besøke vakre The Dorothy Clive Garden. Her står også rosene i høysetet og de er veldig flotte nå i midten av juni. Er vi heldige er også gullregnalleen i full blomst.

Denne romantiske drømmen av en hage byr ellers på inspirerende og imponerende blomsterbed med mange litt uvanlige vekster, og fra hagen har man nydelig utsikt ut mot det bakkete landskapet som omgir eiendommen. I et privat bygg i dette blomstrende paradiset skal vi innta vår felles avslutningslunsj før vi kjører til flyplassen i Manchester.

Vi ankommer flyplassen utenfor Manchester rundt 1445 i god tid før flyavgang. (F/L)

KART FOR VELDUFTENDE ROSEHAGER


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til/fra Manchester
12. juni – Oslo-Manchester kl. 1120 – 1225
16. juni – Manchester-Oslo kl. 1635 – 1930

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett/bagasje som er viktig dersom det skulle skje noe med flyavganger osv. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon.

Hotell:

Vi bor alle fire nettene i landlige omgivelser i Ironbridge på et hyggelig «country house» hotell. Rommene og hotellet forøvrig har alt vi trenger.

Guide / reiseleder:

På flyplassen i Manchester blir vi møtt vi vår Blue Badges guide. Hun er svensk og har bodd og arbeidet i Storbritannia i en årrekke. Reiseleder Sylvi Hollstedt fra Linnea Reiser er med hele veien fra og til Gardermoen.

Måltider:

Engelsk frokost, 1 Cream Tea, 1 Afternoon Tea, 1 lunsj, 4 middager, kaffe/kake ved flere private hagebesøk.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen er satt til 10. mai. Vent ikke med påmeldingen helt til fristens utløp dersom du/dere har tenkt å være med.

Etter påmeldingen er registrert sender vi en bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 3000/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling ca. 6 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt i god tid før avreise.


PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr. 14.750 i dobbeltrom

Ev. tillegg:
Kr. 2.400 i rom brukt alene

OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-Manchester t/r med SAS
 • Flyskatt kr. 710 per september 2018
 • (Tilslutningsfly kan bestilles ved påmelding. Pris på forespørsel)
 • 4 netter i dobbeltrom på et 3* «country house» hotell
 • Måltider: Engelsk frokost, 1 Cream Tea, 1 Afternoon Tea, 1 lunsj, 4 middager, kaffe/kake ved flere private hagebesøk
 • Alle innganger og omvisninger
 • 5 dagers innholdsrikt program
 • Svensktalende Blue Badge guide
 • Privat buss/sjåfør under hele turen
 • Reiseleder Sylvi Hollstedt fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen og på hele turen
 • Lokale skatter, mva.
 • Tips til guide, sjåfører
 • Bagasje 23 kg, håndbagasje 8 kg, setereservasjon


Prisen er beregnet ut fra 25 deltagere, valuta og avgifter per januar 2019. Vi tar forbehold om program-, pris- og flytidsendringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN