VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

NORMANDIE OG CLAUDE MONTES HAGE
24. - 28. MAI 2018

Normandie – Claude Monets verdensberømte vannliljer, hagen til en norsk prinsesse og roser i tusenvis


I mai går hageturen til Normandie, et stykke Frankrike som for over tusen år siden ble bebodd av ”normanni”, menn fra nord, altså oss nordmenn! Landskapet som møtte vikingene var så frodig at de nok trodde de hadde havnet i selveste Valhall, vikingenes svar på himmelriket. Normande har inspirert de største franske kunstnere og artister. Kilometerlange strender strekker seg langs kysten, og krittvite klipper stuper ned i havet.

I Nordmandie kan nemlig det meste gro, nettopp derfor ligger noen av Frankrikes frodigste hager her og tidspunktet for reisen er perfekt. Rosene er I blomst og i løpet av turen besøker vi selvsagt den verdensberømte hagen til maleren Claude Monet som nå står i sin mest maleriske glød og Le Jardin de Angelique sin berømte rosehage.

Vi opplever Normandies største private rosehage og studerer kjøkkenhagen til slottet Moromesnil, som mange franskmenn anser som den flotteste i landet. Vi promenerer rundt i Jardin Vasterival, en woodlandhage anlagt av den nå avdøde prinsesse Greta Sturdza som opprinnelig kom fra Kristiansund! I tillegg besøker vi en håndfull andre utsøkte hager samt rusler rundt i hyggelige normanniske småbyer med hus i bindingsverk.

Denne hageopplevelsen kan du ikke la gå fra deg!  

PÅMELDINGSFRIST: Fulltegnet!DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – torsdag 24. mai

Reise – praktiske opplysninger.

På flyplassen blir i møtt av vår guide (svensk) og buss og vi setter umiddelbart kursen
mot Rouen hvor vi skal bo i 2 netter.

Rouen er sterkt preget av Skandinavia og vikingenes erobringer og er den historiske hovedstaden i Normandie. Vi vandrer blant nydelige bindingsverkshus og ser katedralen Nortre-Dam som er malt av Monet mange ganger og markedsplassen med kirken hvor Jeanne d`Arc ble brent på bålet i 1431 blant mye annet.

St. Georges de Boscherville Abbey er en av de mest prestisjetunge romerske klostrene i Normandie regionen og ligger i et vakkert område like utenfor Rouen. Klostret omgir ser med majestetiske, italienskinspirerte hager, kjøkkenhage, duftende hager og mye me mer.
Vi fortsetter den korte veien til vårt sentralt beliggende hotell 4* i Rouen. Kveldens middag spiser vi sammen på en nærliggende hyggelig restaurant.(M)

Dag 2 – fredag 25. mai

Buss og guide er klare for en dag i vakre Normandie.
Dagens første besøk er i Montmain i vakre Le Jardin de Angelique. Hagen er like flott året rundt og er berømt for den store rosesamlingen. Hagen består av en engelsk og en fransk del og vi vandrer gjennom vakre områder med roser, stauder, hortensiaer, klippede busker og trær. Hagen har en spesiell historie som vi også får høre om av eieren.

På vei gjennom den franske landsbygda stopper i en trivelig landsby og hver og en har tid på egenhånd til bl.a. litt lunsj.

Ettermiddagens besøk er en litt bortgjemt moderne hageperle av de sjeldne, Le Jardin Plume, en av de mest kjente, moderne hagene i Europa akkurat nå. Hagen fra 1996 er gjort av Patrick og Sylvie Quibel, som fra en flat eng har med inspirasjon fra franske og engelske hager samt de moderne gresshagene til Piet Oudolf, skapt en av verdens vakreste hager, iflg BBC Garden Illustrated.

Vi er ikke langt unna Rouen, så vi er relativt tidlig tilbake på hotellet. Før middag tar vi derfor en tur til fots sammen med vår guide og ser litt nærmere på denne vakre byen.
Turen ender opp på en hyggelig restaurant hvor vi spiser middag sammen. (F/M)

Dag 3 – lørdag 26. mai

En reise til Frankrike kan aldri være uten et slottsbesøk. ”Le Potager” – grønnsakshagene forsynte Château de Moromesnils adel og personale med sesongens frukt og grønt. Også i dag har slottet en praktfull og berømt kjøkkenhage, som mange franskmenn anser som den beste i landet. Og selvsagt har slottet en hage med de mest fantastiske beplantninger.

Vi fortsetter nordover mot kysten og byen Dieppe som ligger helt ut mot den engelske kanal.

Neste besøke Jardin Vasterival en gedigen woodlandhage anlagt av prinsesse Greta Strudza som opprinnelig kom fra Kristiansund. Hagen er vakker gjennom hele året på grunn av den gjennomtenkte beplantningen. I dag regnes Jardin Vasterival som en av de fineste i Europa, og prinsessen karakteriseres som en av de store hagepersonligheter.
Hagen er omhyggelig omtalt i ”Hagen for Alle” nr 11/2017.

Lunsj på egenhånd før vi gjør et tidlig ettermiddagsbesøk i Le Bois des Moutiers, en fransk Arts & Crafts hage skapt av kjente Gertrude Jekyll, Sir Edwin Lutyens og eieren. Hagen ligger perfekt til i skråningen ned mot havet.

Vårt hotell ligger bare noen minutter å spasere fra sentrum av Dieppe og med utsikt mot den engelske kanal. Middag og kveld på egenhånd. Det er mange hyggelig spisesteder i Dieppe. og vår reiseleder organiserer dersom det er flere som ønsker å gå. (F)

Dag 4 – søndag 27. mai

Frokost og utsjekking av hotellet i Dieppe.
I dag skal vi kjøre langs den utrolig vakre kystlinjen mot Etretat og Fecamp videre over den imponerende le Pont de Normandie og til Honfleur.

Vårt først besøk i dag er den største private rosehagen i Normandie med 2900 roser og 950 av de er ”gamle” roser. Château de Mesnil Goeffroy, er et nydelig attende århundre talls slott, er nå et historisk monument. Prinsesse og prins Kayali bor her og har tilbakeført parken til sin opprinnelige formelle plan med en eksepsjonell rosehage og en nyanlagt romantisk grønnsakshage blant mye annet.

Vi setter kursen ut mot den vakre kystlinjen mot Etretat. Byen er kjent for sine klipper og kunstnere som Flaubert, Monet og Boudin har byen og klippene som motiver i sine malerier. Hver og en har anledning til lunsj og en spasertur langs stranden hvis ønskelig.

Vi fortsetter langs den utrolig vakre kystlinjen til Fecamp og videre over den imponerende le Pont de Normandie og til Honfleur.

Honfleur er en malerisk fiskelandsby hvor tiden mer eller mindre har stått stille. Smale gater og bindingsverkshus og den spesielle kirken Sainte-Catherine, bygget etter modell fra de skandinaviske kirkene. Honfleur er stedet kunstnerne satte høyt og den kunstneriske ånd henger igjen i mange gallerier og antikvitetsforretninger. Nydelig havn med mange gode spisesteder hvor hver og en har tid til lunsj.

Siste natten skal vi tilbrine i Trouville-sur-Mer. Hotellet ligger bare 100 meter fra stranden og havnen. Middagen spiser vi sammen på en hyggelig restaurant. (F/M)

Dag 5 – mandag 28. mai

Frokost og vi er klare for kanskje høydepunktet for mange på denne turen. Vi setter kursen østover mot Giverny. Det var her kunstneren Monet slo seg ned for å leve ut sin kjærlighet til malerkunsten, fotograferingen og hagearbeidet.

Like ved Monets hus ligger hagen som en fargerik palett, der blomstrende vekster avløser hverandre fra vår til høst. Dette er hagens mest stemningsfylte og magiske sesong. Grand Alleè er som en drøm og vi opplever den berømte vannliljehagen, den japanske broen og føler stemningen som vi kjenner igjen i mange av Monets malerier. Vi ser også huset med den gule spisestuen og det vakre blå/hvite kalkede kjøkkenet.

Etter denne skjønnhetsopplevelsen har hver og en anledning til å spise lunsj på egenhånd. Det er flere hyggelig spisesteder i gangavstand fra Monets hus.

Vi nyter landsbygd og landsbyer på siste etappe til Charles de Gaulle og vårt fly hjem. (F)

KART FOR NORMANDIE


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til/fra Charles de Gaulle
24. mai Oslo-Paris kl. 1110-1325
28. mai Paris-Oslo kl. 1930-2145

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger osv. Utreise via Gardermoen.
Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til sluttdestinasjon begge veier.

Hoteller:

De 2 første nettene bor vi i historiske Rouen på et 4* hotell like ved katedralen og markedsplassen. Vi forflytter oss til Dieppe og et 4* hotell som ligger sentralt til med nærhet til havet. Siste natten bor vi i også ved havet (4*) i Trouville-sur-Mer.

Guide – reiseleder:

Reiseleder fra Linnea Reiser følger med fra Gardermoen. På flyplassen i Paris blir vi møtt av vår kunnskapsrike og autoriserte guide. Hun er svensk, men har arbeidet og bodd i Frankrike en årrekke. Hun følger med på hele rundreisen.

Måltider: (F/M)

Frokost (4), middager (3)

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen: Fulltegnet

Vent ikke med å sikre deg en plass. Det er begrenset med plasser.
Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 2.500/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling 20. april 2018 etter mottatt sluttfaktura fra oss. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt ca 14 dager før avreise.

PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr. 14.950/person i dbl.rom
Kr. 2.600 for rom brukt alene

OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-Paris t/r med SAS. (Tilslutningsfly bestilles ved påmelding)
 • Flyskatt per september 2017 kr. 627,-
 • 1 bagasje inntil 23 kg, 1 håndbagasje inntil 8 kg.
 • Setereservasjon
 • 4 netter i dbl.rom på 4* gode hotell i Rouen, Dieppe, Trouville-sur-Mer
 • 5 dagers variert og hyggelig program
 • Alle inngangspenger, visninger, donasjoner
 • Buss/sjåfør/kunnskapsrik svensktalende guide fra område
 • Reiseleder fra Linnea Reiser følger med fra Gardermoen
 • Lokale skatter og avgifter
 • Tips til guide og sjåfør
 • Måltider: Frokost (4), middag (3)


Prisen er beregnet ut fra 20 reisende og valuta per oktober 2017. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN