VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

KONGELIGE OPPLEVELSER
6. - 10. JUNI 2018

Cotswolds rosehager, kongelige opplevelser og dronningen av urter.


Vi ønsker velkommen til England og landsbyidyll i Cotswolds og til byen Cheltenham. Den koselige byen er et godt utgangspunkt for våre unike hagebesøk.

Prince Charles eiendom The Royal Gardens at Highgrove åpner hageporten for et fåtall gjester noen dager i året. Og både i 2016 og 2017 har vi vært heldige med billetter. Det har vært en utrolig flott opplevelse som vi ønsker å dele med flere, men som sagt, antall billetter er meget begrenset, så her gjelder det å være rask.

Landsbygda i Cotswolds er vakker med bølgende landskap, honningfargede sandsteinshus, stråtak og fantastiske blomsterarrangementer. Her opplever vi Sudeley Castle med kongelige aner siden 1000 år tilbake og dronningen av urter, Jekka Mc Vicar og hennes herbatorium. Prisbelønte Coughton Court Garden som har en av verdens fineste rosehager og vi håper at rosekongen David Austin kan ta oss i mot. Og sist men ikke minst – private hageperler som er godkjent av ”The Garden Scheme”, og hvor vertskapet stolt ønsker oss velkommen.

Gå ikke glipp av disse herskaplige sommerdagene i historiske og royale omgivelser.

PÅMELDINGSFRIST: Fulltegnet!DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – onsdag 6. juni

Reise – se Praktiske opplysninger.

Ved ankomst på Heathrow venter buss og vår svenske Blue Badge guide på oss.
Vi kjører gjennom velstående grevskap og på vår vei mot Cheltenham stopper vi for et privat hagebesøk. Hagen er godkjent av ”The Garden Scheme” og eierene tar i mot oss og serverer ettermiddagskaffe.

Vi fortsetter til Cheltenham, en av de mest perfekte Cotswolds-byene og en av de få med tradisjonell og moderne arkitektur som utfyller hverandre. Cheltenham ble for 3 år siden kåret til en av de beste stedene å bo i av Sunday Time. Her skal vi bo under hele oppholdet. Middagen spiser vi sammen i hotellets restaurant. (Ettermiddagskaffe/M)

Dag 2 – torsdag 7. juni

Etter en mettende engelsk frokost er vi klare for en dag i det vakre bølgende landskapet. Turen går til Alverston hvor vi skal besøke Jekka McVicar, ”The Queen of Herbs” som Jamie Oliver kaller henne.
Jekka McVicar ble i 2016 utnevnt av The Royal Horticultural Society til ambassadør for helse og velvære gjennom hagearbeid. Hennes urtehage, Jekka’s Herb Farm, har vunnet 59 RHS gullmedaljer og hun er forfatter av The Complete Herb Book, Jekka’s Herb Cookbook og medforfatter til flere bøker om grønnsaker, urter og frukt.
Jekkas Herbetum inneholder 300 kulinariske urter og ble opprettet på grunnlag av Jekka’s Herb Farm i 2013, med sikte på å inspirere dagens besøkende og for å sikre at historien, kulinarisk og medisinsk bruk av urter ikke går tapt for fremtidige generasjoner. Det er en unik interaktiv opplevelse for urte- og planteelskere i alle aldre.

Etter dette meget interessante besøket er det tid for litt engelsk landsbyidyll i Winchcome, en liten by med honningfargede sandsteins hus. Her blir det tid på egenhånd til lunsj på en av byens trivelige puber eller kanskje besøke et av de sjarmerende te-husene.

Ettermiddagens besøk er Sudley Castle and Gardens midt i hjertet av Cotswolds. Slottet har kongelige aner siden 1000 år tilbake. og dronning Chatrine Parr – en av Henrik VIII`s hustruer døde her i 1548. Hagen rundt slottet ble av Christies utnevnt til ”årets hage” for noen år siden og mange av Englands fremste hagedesignere har skapt deler av hagen. Her finnes alt fra en landskapspark til rosehager som akkurat nå viser seg frem i all sin prakt.

Tilbaketuren til Cheltenham snor seg gjennom bølgende landskap og idylliske landsbyer – en nytelse for sjel og sinn!

Vår guide tilbyr en hyggelig spasertur i Cheltenham før hver og en har resten av kvelden på egenhånd. (F)

Dag 3 – fredag 8. juni

Idag står et meget eksklusivt besøk på programmet; prins Charles berømte landeiendom Highgrove. I 1980 kom HKH Prinsen av Wales hit med sin miljøfilosofi; ”det er bedre å jobbe med naturen enn mot den”, så Highgrove drives helt etter økologiske prinsipper.

Kun et fåtall gjester får adgang hvert år så dette er altså en unik sjanse til å se herligheten. Sammen med stedets folk ser vi eiendommen og etter endt rundtur har hver og en anledning til å hygge seg i Highgrove sine egen The Orcharde Restaurant.

Det er sommer og alle hagene er på sitt aller beste så vi har avtalt besøk i en privat hage i ettermiddag. Også denne hagen er godkjent av ”The Garden Scheme” og eierene tar i mot oss og serverer ettermiddagskaffe.

Kjøreturen gjennom vakkert erkeengelsk landsbygd som vi kjenner igjen fra mange filmer er en fin avslutning på denne spesielle dagen. Middagen spiser vi sammen i hotellets restaurant. (F/Ettermiddagskaffe/M)

Dag 4 – lørdag 9. juni

Ingen blomst forbindes så sterkt med England som roser, så dagens første besøk er Coughton Court Garden eid av familien Throckmorton. Throckmorton Family Rose Garden er kåret av (som den første brittiske) Award of Garden Excellence from The World Federation of Rose Societies til en av de fineste rosehager i verden. Rosehagen har over 200 forskjellige varianter av roser i alle stiler og dufter som gjør hagen til noe helt spesielt. Coughton Court er på 25 hekar, med et hovedhus i tudor stil, og rundt er det anlagt mange hagerom i ulike stiler. En opplevelse for alle sanser!

Verdens fremste roseplanteskole David Austin Roses er et ettertraktet besøksmål og det er kamp om plassen for å få besøksadgang. Vi har meldt vår interesse og håper at vi er så heldige at vi er en av de som ”vinner i trekningen” og får adgang til å besøke planteskolen.

Uansett er det mer enn nok å ta av når det gjelder praktfulle rosehager i område, så vi finner fullverdige alternativ dersom vi ikke skulle være en av de heldige vinnerene.

Middagen spiser vi sammen i kveld. (F/M)

Dag 5 – søndag 10. juni

Tid for utsjekking og vi er klare for en fin søndag med besøk i en av de flotteste herregårdene i Cotswolds. Godkjent av ”The Garden Scheme” og hovedhuset er oppført på ”National Heritage List”. Hagene ble designet av I & J Bannerman i 1998 og målet var å la hagen strømme inn i Windrush Valley. Hagene blander form og frihet og på denne tiden er de gamle steinmurerene overgrodd av roser.

Vi avslutter denne turen med buffetlunsj i en privat hage.

Vi er ikke langt fra Heathrow og flyet hjem kl. 1730. (F/L)

KART FOR COTSWOLDS


PRAKTISKE OPPLYSNINGERReise:

6. juni Oslo – London kl. 1315 – 1435
10. juni London-Oslo kl. 1730 – 2040

NB! Reisende fra Stavanger kan reise direkte Stavanger/Heathrow t/r.
Tid på forespørsel.

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett noe som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til London. Det samme på hjemturen, London til endelig flyplass.

Hotell:

Vi bor i sjarmerende Cheltenham, midt i det vakre Cotswolds landskapet på et Regency 4* hotell, som ligger i hjerte av byen, med utsikt over Imperial Gardens på den berømte Promenade, bare en spasertur fra byens mange gode butikker og restauranter. Hotellet har hyggelig restaurant og bar og rommene har alt vi trenger.

Guide – reiseleder:

På Heathrow blir vi møtt av vår dyktige svenske
Blue Badges guide, bosatt i England. Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen.

Måltider: (F/M)

Engelsk frokost (3), middager (3), kaffe/te ved private hagebesøk.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen er 1. mars 2018.
Vent ikke med å skire deg plass. Det er begrenset med plasser.
Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 2.500/person som betales innen 10 dager.
Restbeløpet forfaller til betaling 25. april etter mottatt sluttfaktura fra oss. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir sendt fra oss ca 14 dager før avreise.

PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr. 14.750 per person i dbl. rom
Dbl.rom brukt alene kr. 2.800,-

OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo/Stavanger-London med SAS
 • Tilslutningsfly bestilles ved påmelding. Pris på forespørsel.
 • Flyskatt per sept. -17 kr. 780
 • 1 bagasje inntil 23 kg, 1 håndbagasje inntil 8 kg.
 • Setereservasjon
 • 4 netter i dbl.rom på nydelig 4* hotell i Cheltenham
 • Måltider: Engelsk frokost (4), lunsj (1), middag (3), kaffe/te ved private hagebesøk
 • 5 dagers innholdsrikt program
 • Privat buss og Blue Badges guide (svensk) som følger med på hele turen
 • Alle innganger, omvisninger og donasjoner
 • Reiseleder med fra Linnea Reiser
 • Lokale skatter, mva osv
 • All tips til guide og sjåfør


Prisen er beregnet ut fra 20 reisende og valuta per oktober 2017. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN