VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

SENSOMMERIDYLLER I KENT, ENGLANDS HAGE
29. AUGUST - 1. SEPTEMBER 2019

Kent, grevskapet sørøst for London, er av britene kjent som Englands hage. Kent er blant de mest solrike delene i landet. Det er kanskje derfor verdenskjente hageanlegg ligger som perler på en snor her.


Det er kanskje derfor verdenskjente hageanlegg ligger som perler på en snor her. På grunn av sitt varme klima dyrkes det også en del vindruer i området. De musserende vinene fra Englands hage har fått toppscore av flere norske og internasjonale vineksperter. Området er også kjent for annen fruktdyrking, spesielt epler, og det produseres også en hel del eplesider her.

I lI løpet av turen vår i Kent skal vi besøke noen store kjente hageanlegg, men også flere små private hageoaser håndplukket av Tommy Tønsberg, gartner, hagebokforfatter, tidligere redaktør av Norsk Hagetidend, og med en stor lidenskap for hager nettopp i denne delen av det britiske øyriket.

I følge Tommy er sensommeren en ideell tid å besøke Kent på siden mange av hagedyrkerne har en forkjærlighet for eksotiske vekster som gjerne bruker en hel sommer på å utvikle seg. Nå i slutten av august står de fleste av de eksotiske skjønnhetene i full blomst sammen med fargestrålende georginer og en rekke andre sensommer- og høstblomstrende vekster. Flere av hagene vi besøker i løpet av turen har også spesialisert seg på vekster med spesielt vakkert eller særegent bladverk.

Vi bor i Canterbury, som etter London faktisk er England mest besøkte by! Stedet oser av historisk atmosfære, har huset mange store forfattere og kunstnere, og et besøk i den fantastiske Canterbury katedralen, Storbritannias eldste, er selvsagt et must.


PÅMELDINGSFRIST: 25. JULI 2019DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – torsdag 29. august

Vi møtes på flyplassen av vår erfarne svensketalende «Blue badge» guide og kjører sørøstover i retning Kent, Englands hage.

Turens første besøk er Chartwell House, Winston Churchills hjem. Her starter vi med en matbit på egenhånd i den hyggelige kafeen, for vi er nok litt småsultne etter flyturen, før vi får anledning til å nyte den imponerende hagen. Det sies at en av hovedgrunnene til at Winston Churchill kjøpte eiendommen, var mulighetene for å anlegge hagedammer. Winston Churchill fikk også anlagt flere større og mindre dammer som gir stedet en særegen atmosfære. Nå på ettersommeren vil vi også kunne nyte kjøkkenhagen med sine grønnsaker, samt en egen avdeling for snittblomster.

Fra Chartwell går turen videre til ærverdige Lullingstone Castle og The World Garden.
The World Garden er skapt av plantejegeren Tom Hart-Dyker, en kjent skikkelse fra britisk hage-TV. I 2000 ble han tatt til fange av gerilljaen i den colombianske jungelen hvor han var på utkikk etter nye planter. I fangenskap begynte han å planlegge hageprosjektet The World Garden, som han ville anlegge ved familiehjemmet dersom han overlevde. Det gjorde han takk og lov, og her finner vi nå spennende planter fra hele verden plantet til i geografiske områder. Her finner vi en overflod av så vel vanlige som uvanlige planter.

Utpå ettermiddagen ankommer vi vårt hyggelige hotell i historiske Canterbury, sjekker inn og spiser felles velkomstmiddag noe som er en fin mulighet til å få en hyggelig prat med de andre som er med på turen. (M)

Dag 2 – fredag 30. august

Dagen starter med en solid engelsk frokost som består av egg, bacon, pølser og mere til. Deretter setter vi oss i bussen og kjører i retning kysten og landsbyen Ash. Dagens første hagebesøk blir privathagen til Philip Oostenbrink, overgartner ved Canterbury Cathedral. Dette er en liten privat hage full av spennende planter, mange med en litt eksotisk opprinnelse, fargerike blomster og uvanlig bladverk. Philip innehar den nasjonale samlingen av gressslekten Hakonechloa og dyrker flere sorter av denne.

Neste hage på programmet er også en privat hage. Hagen til Lou Dowle og Steven Edney ligger i nærheten av byen Sandwich, og er i likhet med dagens første hagebesøk en hage med et litt eksotisk utseende. På ettersommeren vil bladverket til de eksotiske vekstene være på topp og fargerike georginer, salvier og andre sensommerblomstrende planter vil være på sitt frodigste. Steven er overgartner ved The Salutation som også er neste stopp på dagsprogrammet.

Underveis til The Salutation stopper vi i en hyggelig landsby, de finnes det mange av i dette øyriket, for å få mulighet til å handle litt samt spise lunsj på egenhånd.

Hagen ved The Salutation ble designet av den verdenskjente arkitekten Edwin Lutyens i 1912 og er en planteelskers paradis. Her finner vi flere forskjellige hagerom, hvert med sin stil og funksjon. Dette er virkelig en hage full av forskjellige planter og overraskelser rundt hvert hjørne vakkert vedlikeholdt av Steven og hans team. Her finner vi en fin miks av historiske planter, eksotiske planter og tørketålende vekster.

Dagen siste besøk er Walmer Castle, som var Dronningmorens sommerresidens. Slottet ligger like i utkanten av den hyggelige landsbyen Deal og nær både sjø og strand. Her finner vi frodige stauderabatter, staselige formklipte hekker og en kjøkkenhage full av innhøstingsklare grønnsaker.

Middag i kveld blir på egenhånd, men reiseleder samler de som ønsker og finner et hyggelig spisested i sjarmerende Canterbury for å spise middag sammen. (F)

Dag 3 – lørdag 31. august

Etter nok en solid engelsk frokost, setter vi kursen mot Sittingbourne og vakre Doddington Place Garden. Dette er en veldig britisk hage med frodige stauderabatter, vann, fantastiske formklipte hekker og woodland rundt et viktoriansk herskapshus. Her finner vi i tillegg en nedsunket hage, fjellhage og mange spennende planter.

Videre går turen til Godington House and gardens. Denne hagen er omtalt som en av de best bevarte hagehemmelighetene i Kent. Det er en såkalt Arts and Crafts garden, anlagt rundt et staselig herskapshus. Her finner vi både rosehage, italiensk hage, dammer samt en britisk «walled garden».

Fra en av Kents best bevarte hemmeligheter går turen etter vårt hyggelige stopp i den idylliske byen Tenterden hvor man kan handle litt og spise lunsj på egenhånd, videre til en av de kanskje best kjente hagene i løpet av denne turen. Hole Park Gardens har vært i Barham familiens eie i fire generasjoner, og i 2016 ble parken tildelt Kents Garden of the year Award. I det store parkområdet finner vi flere spennende hageområder som kjøkkenhage, dammer, fjellhage og en eksotisk rabatt.

Vel tilbake etter en innholdsrik dag, samles vi til felles middag. (F/M)

Dag 4 – søndag 1. september

Vi spiser en solid engelsk søndagsfrokost, sjekker vi ut av hotellet og plasserer bagasjen på anvist sted. Sammen med vår guide spaserer vi den korte veien til Canterbury Cathedral og tar dette fantastiske byggverket i nærmere øyesyn og før høre litt om katedralens historie. Har vi tid, får vi også en kort guidet spasertur i de hyggelig kvarterene i Canterbury.

Søndagens hagebesøk ligger på vei til Heathrow og er The Royal Horticultural Society’s flaggskiphage, Wisley Gardens. Hagen er enorm. Her er det garantert noe for enhver smak, enten du er interessert i grønnsaker, fjellhage, eksotiske vekster eller bare vil vandre rundt under store trær. Skulle regnet dryppe, finnes det også gigantiske veksthus her hvor man kan søke ly og drømme seg bort. Wisley har kanskje en av Europas beste bokhandlere når det gjelder bøker om hage og natur, det er en velassortert gavebutikk her, og det finnes et hagesenter. I en av kafeene, enten den ved inngangen eller den inne i parkområdet, blir det også mulighet til å ta seg en liten matbit før vi kjører de siste kilometrene til Heathrow og sjekker inn etter en opplevelserik hagetur i Englands hage. (F)


KART KENT


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til/fra London Heathrow.
29. august Oslo – London kl. 0755 – 0920
1. september London– Oslo kl. 1730 – 2035

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett/bagasje som er viktig dersom det skulle skje noe med flyavganger osv.

Hotell:

Vi bor i sjarmerende Canterbury og vårt 4* hotell ligger innfor de gamle murene og i kort spaseravstand fra Canterbury Cathedral. Alle rommene er individuelt innredet i en moderne stil. Hotellet har restaurant, pub, og champagne-bar.

Guide / reiseleder:

På Heathrow møter vi vår kyndige Blue Badges guide. Hun er svensk og har bodd og arbeidet i Storbritannia i en årrekke. Reiseleder og hageekspert Tommy Tønsberg er med hele veien fra Gardermoen.

Måltider:

Engelsk frokost serveres på hotellet (3), middag (2), kaffe-/te ved noen hagebesøk.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen er satt til 25. juli. Vent ikke med påmeldingen helt til fristens utløp dersom du/dere har tenkt å være med. Den som er tidlig ute og bestiller turen innen 25. mai får også vår Early bird-rabatt på kr 500.

Etter påmeldingen er registrert sender vi en bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr 3000/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling ca. 6 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt i god tid før avreise.PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr 14.900 i dobbeltrom

Tillegg:
Kr 2.300 i rom brukt alene


OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-London t/r med SAS
 • Flyskatt kr. 750 per mars 2019
 • (Tilslutningsfly bestilles ved påmelding. Pris på forespørsel)
 • 3 netter i dobbeltrom på 4* hotell i Canterbury
 • Engelsk frokost (3), middag (2)
 • Alle innganger og omvisninger
 • 4 dagers innholdsrikt program
 • Svensktalende Blue Badge guide
 • Privat buss/sjåfør under hele turen
 • Reiseleder og hageekspert Tommy Tønsberg er med fra Gardermoen
 • Lokale skatter, mva.
 • Tips til guide, sjåfører


Prisen er beregnet ut fra minimum 20 fullt betalende deltagere, valutakurser og kjente avgifter per mai 2019. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN