VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

ITALIAS VAKRE SJØDISTRIKT OG TORINO
28. APRIL – 3. MAI 2019

Bli med oss på en reise i skjønnhet og opplevelser. Vi innleder med ett par dager i Italias romantiske sjødistrikt, nærmere bestemt i Como, før vi forflytter oss til Piemonte og Torino, som var Italias hovedstad på midten av 1800-tallet.


I slutten av april kan man nyte den beste blomstringen i disse regionene. Det milde klimaet gjør det frodig året rundt og våren er utrolig vakker.

Vårt hovedmål er derfor vakre hager og parker som kjente landskapsarkitekter har satt sitt preg på; Russel Page samt den nålevende arkitekten Paolo Pejrone. Italia har en stor mengde fantastiske hager og i århundrer har det blitt lagt ned mye tid og energi for å skape paradislignende anlegg.

I tillegg til naturens skjønnhet og landets atmosfære besøker vi private hager hvor selveste markisen tar i mot oss og viser oss rundt. Vi blir vi godt kjent med bordets gleder hvor det anerkjente italienske kjøkken byr på varierte og velsmakende måltider.

“Siden vår første hagereise tilbake i 1995 har vi vært tilbake i Italia et utall ganger. Det kombinasjonen av fantastisk landskap og eventyrlige hager som er noe av det unike med Italia. For denne reisen har vi satt sammen et program med mye variasjon for å få smake litt på alt!”
Reiseleder: Sylvi Hollstedt

Opplevelsene står i kø, så vær velkommen som vår gjest.


PÅMELDINGSFRIST: FULLBOOKET
DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – søndag 28. april

På flyplassen i Milano venter vår skandinavisktalende guide og buss på oss og vi kjører umiddelbart til Como og vårt hyggelige hotell som ligger sentralt hotell og spiser middag sammen i hotellets restaurant. (M)

Dag 2 – mandag 29. april

Idag følger vi den vestre bredden av Como-sjøen og første stopp er den lille byen Cernobbio. Vi skal besøke Villa Pizzo sin nydelige hage som ble anlagt allerede på 1600-tallet av familien Mugiasca. Hagen ligger vakkert til ved sjøen med velordnede rabatter, kunstferdige klippede busker og et utrolig vannsystem med barokkfonter.

Ved Como sjøen er det mange av vakre og kjente hager og den mest beundrede av de alle er nok Villa Carlotta i byen Tremezzo. Villaen har fantastisk utsikt over Como-sjøen og en storlagen park med bl.a. 150 varianter av kameliaer. Eller hva med en rododendron som er 180 år! Her er det en overflod man knapt kan tenke seg og nå i april måned blomster mengder av asaliaer, rododendron og andre vårblomstrende vekster. I Villa Carlotta`s cafe kan man også spise noe lett på egenhånd.

Med båt fortsetter vi vår reise rett over sjøen til Varenna. Etter en kort spasertur kommer vi til Villa Monastero og en helt unik hage med vekster som er helt uvanlige for dette område. Takket være det milde klimaet kan vi se både agave, sitrustrær, eucalyptus mm. Et vakkert område å tilbringe ettermiddagen i, før vi vender tilbake til Como. Kvelden på egenhånd. (F)

Reiseleder er der og de som ønsker går i sammen og spiser middag.

Dag 3 – tirsdag 30. april

Etter frokost forlater vi Como og starter turen med Torino som mål. Under dagen blir det flere besøk og vi starter med en privat hage der eieren har skapt en oase rundt huset sitt. Vi møtes av eieren og en symfoni av farger.

Vårt neste besøk er i eiendommen til en gammel italiensk adelsfamilie. Markisen bor her med sin familie og vil selv ta i mot oss og vise oss hagen og deler av villaen, før vi serveres en lett lunsj i villaen eller ute (værforbehold).

Vår tur fortsetter til byen Inverigo og villaen som kalles «Brianza`s perle». Villaen er en av de mest betydningsfulle og storslagne i provinsen Monza e Brianza. Vi nyter renessansehagen med statuer, fontener og andre vannspeil sammen med sjarmerende blomstrende rabatter. Vi er omgitt av historie, kunst og skjønnhet og gjør et dypdykk i livet under 1700-tallet.

Tidlig kveld kommer til vil vårt hotell i sentrale Torino, sjekker inn og spiser middag sammen. (F/L/M)

Dag 4 – onsdag 1. mai

Etter frokost samles vi og tar en spasertur i det historisk sentrum av Torino med sine elegante torg og historiske bygninger med blant annet det kongliege slottet og Palazzo Madama der den italienske regjeringen for første gang ble samlet.

Lunsj og tid på egenhånd I Torino før vi på ettermiddagen skal se et av de mange slott og herregårder som finnes i Piemonte. I byen Pralormo besøker vi et av de som fortsatt er i privat eie. Slott ble oppført på 1200-tallet som en forsvarsborg, men på 1800-tallet ble slottet renovert av Carlo Beraudo di Pralormo til en hyggelig bolig for hans familie. Under restaureringen ble også hagen restaurert av datidens mest berømte landskapsarkitekt til en fantastisk engelsk hage. Den nåværende grevinnen gjorde en reise til Nederland i år 2000 og ble så imponert over de store områdene med tulipaner, at hun bestemte seg for at hver vår skal også hennes hage ha et hav av tulipaner i varierende farger. Hvert år fornyes plantingen hva gjelder arter og farger og i 2019 er det også svarte tulipaner i den spesielle utstillingen som kalles Messer Tulipano.

Kvelden er på egenhånd. Reiseleder er der og de som ønsker går i sammen og spiser middag. (F)

Dag 5 – torsdag 2. mai

Vi tar det litt rolig på morgenen i dag før vi begir oss til Moncalieri og Villa Silvio Pellico. Selve villaen ble bygget på 1700-tallet av Markisen av Barolo, men har senere byttet eiere mange ganger. I dag er den privateid av Raimonda Lanza de Trabia og hennes mann. Eiendommen har blitt deres livsverk og de har lyktes å sette den tilbake til det opprinnelige. Vi beundrer renessansehagen, Giardino all`Italiana, med sin labyrinter, harmoniske terrasser, fontener og statuer. Midt i labyrinten finner vi et kirsebærtre, noe som gjør at hagen virker mindre streng i sitt utseende.

Etter disse naturskjønne opplevelsene spiser vi felles lunsj i vakre omgivelser med utsikt over den piemontiske landsbygda og mot Torino.

Ettermiddagen byr på enda et privat hagebesøk og selveste markisen Spinola-Banna åpner hageporten for oss. Hagen er på sitt aller beste nå med en utrolig blomstring av varierende slag. På 90-tallet ble hagen plantet om av den kjente arkitekten Paolo Pejrone til en moderne hage, delt opp i sju deler og som vender seg mot fire små anlagte sjøer. Selve eiendommen har eksistert siden 1700-tallet med herregårdsbygninger, et lite slott og en liten kirke.

Tilbake i Torino tidlig kveld. Etter den store lunsjen i dag og vår litt tidlig avgang i morgen tidlig, har vi valgt å ha kvelden på egenhånd i kveld. (F/L)

Dag 6 – fredag 3. mai

Frokost og utsjekking av hotellet. Det tar i underkant av 2 timer å kjøre til flyplassen, så vi må litt tidlig av sted. Vi har flyavgang kl. 1105 og vil være der i god tid før avgang.

KART FOR ITALIAS SJØDISTRIKT


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til/fra Milano, Malpensa
28. april Oslo – Milano kl. 1450 – 1730
3. mai Milano – Oslo kl. 1105 – 1340

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett/bagasje som er viktig dersom det skulle skje noe med flyavganger osv.

Hotell:

28. – 30. april (2 netter) bor vi i Como på et godt 4* hotell sentralt beliggende.
30. april – 3. mai (3 netter) bor vi godt og sentralt i Torino på et 4* hotell.

Guide/reiseleder:

På flyplassen i Milano blir vi møtt av vår svenske guide som bor og har arbeidet i Italia en årrekke. Reiseleder er Sylvi Hollstedt fra Linnea Reiser som er med fra Gardermoen.

Måltider:

Frokost alle dager. 2 lunsjer og 2 middager. Alle drikker inkludert. Vi spiser på gode restauranter og alle måltider har 2/3 retter.

Påmelding og betaling:
Påmeldingfrist: FULLBOOKET.

Etter at påmeldingen er registrert, sender vi bekreftelse med faktura pålydende depositumet kr. 3.000/person. Forfall 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling ca 6 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt i god tid før avreise.


PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr. 18.900 i dobbeltrom

Tillegg:
Kr. 2.600 i rom brukt alene


OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-Milano tur/retur med SAS
 • Flyskatt kr. 620 per november 2018
 • Tilslutningsfly bestilles ved påmelding. Pris på forespørsel
 • 5 netter i dbl. rom på 4* hoteller i Como og Torino
 • Innholdsrikt og hyggelig program
 • Buss/sjåfør og svensktalende guide under hele turen
 • Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen
 • Alle inngangspenger, visninger, båtbillett
 • Audiosystem ved noen besøk
 • Obligatorisk hotellskatt m.m.
 • Tips til guide, sjåfører
 • Bagasje 23 kg, håndbagasje 8 kg, setereservasjon
 • Måltider – inkl. drikke: Frokost (5), lunsj (2), middag (2)


Prisen er beregnet ut fra minimum 25 fullt betalende deltagere, valutakurser og kjente avgifter per november 2018. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN