VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

HOUSE AND GARDENS
12.-15. APRIL 2018

House and Gardens – Downton Abbey og herskaplige våropplevelser i engelsk landsbyidyll.


Vårblomstring er en opplevelse vi ikke vil være foruten og når vi akkurat har pakket bort påskepynten boltrer engelskmennene seg i skoger av vårblomster.

Høydepunktet på turen er den unike muligheten du har til å oppleve Highclere Castle og den lille landsbyen Bampton , steder hvor Downton Abbey er spilt inn.

Under dagene nyter vi flere herskaplige og ærverdige herregårder og ”châtauer” som alle ønsker oss velkommen i sin vakreste vårskrud. Mange av eiendommene brukes til filminnspillinger og til episoder av den engelske antikkrunden.

Vi bor godt, midt i den sjarmerende dronningbyen Windsor hvor dronningens favorittslott dominerer byen som er full av morsomme georgianske hus, brosteinbelagte gater, butikker og vertshus.

Vi ønsker deg velkommen til herskapelige England.

PÅMELDINGSFRIST: Fulltegnet!DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – torsdag 12. april

Reise – se praktiske opplysninger.

Etter ankomst på Heathrow møtes vi av buss og vår lokale guide Ingrid som tar oss med til en riktig hageperle, den private hagen Chenies Manor House and Garden som ble utnevnt til Historic House Association & Christies Garden of the Year Award for noen år siden. Herskapshuset i Tudorstil er omringet av en praktfull hage bestående av flere hagerom med hver sin stil eller fargepalett. Blant disse finner vi den nedsunkne hagen, den hvite hagen, urtehage og kjøkkenhage i tillegg til to labyrinter og eplehage. Nå er det vårblomster som dominerer. Eiendommen og huset er brukt i flere filminnspillinger og avsnitt av den engelske antikkrunden. Vi starter med det interessante huset og hagen.

Det serveres klassisk Cream Tea før vi fortsetter videre mot Windsor hvor vi sjekker inn på Mercure Castle Hotel. Dette hotellet kommer til å være vår base for resten av oppholdet. Velkomstmiddag på hotellet. (Cream Tea/M)

Dag 2 – fredag 13. april

Etter frokost venter vår guide og vi spaserer den korte veien til Windsor Castle – dronningens favorittslott hvor hun bor store deler av året. Vi fortsetter til privatskolen Eton College, for så å ha litt tid på egenhånd til bl.a. lunsj.

Byen er full av atmosfære med hyggelige små butikker i georgianske hus, vakre brosteingater, koselige vertshus, men også moderne shopping. Elven Themsen renner gjennom Windsor og langs bredden er det hyggelig turstier mellom hengende piletrær.

Etter å ha stått på venteliste ett par år, har vi i ettermiddag fått inngangsbilletter til Highclere Castle (Downton Abbey). Vi møtes til avtalt tid og kjører til slottet som i dag er hjemmet til jarlen av Carnarvon. Vi skal se både ”House and Garden”.

Middagen i kveld er på egenhånd. Reiseleder er der og samler de som ønsker å gå sammen. (F)

Dag 3 – lørdag 14. april

Etter en deilig frokost er vi klare for en hel dag i vakkert vårlandskap igjennom Thames-dalen.
Vårt første besøk er Woburn Abbey & Gardens. Hertugene av Bedford har bodd her i over 350 år og var i slutten av 1940-årene blant de første eierne av engelske gods som åpnet slottene for publikum. Det er for tiden hjemmet til den 15. hertug og hertuginnen av Bedford og deres barn. Russell familiemedlemmer har inkludert statsministre, ambassadører, Lord High Admirals og filosofer gjennom århundrene, og gir en direkte kobling til hendelsene fra fortiden som formet England i dag.

Den nåværende hertugfamilien har restaurert både hagen og huset, og vi skal se begge deler.
Stedet har mye å tilby, og vi har god tid, slik at alle får anledning til nyte en deilig lunsj i The Duchess` Tea Room.

Vi fortsetter i vakkert landskap og vårt neste besøk; Rousham Gardens som er et mesterverk av William Kent. Det vakre huset i Jacobean stil ble bygd av Sir Robert Dormer og eies i dag av samme familie. I dag åpner familien sin sjarmerende og velbevarte hage for filminnspillinger og hageentusiaster. Vi møtes av husets folk som viser oss hagen og forteller oss historien om eiendommen.

På vår vei tilbake til Windsor, besøker vi den lille byen Bampton, der flere avsnitt av Downtown Abbey er spilt inn.

Vel tilbake på hotellet etter en innholdsrik dag, møtes vi til middag på hotellet. (F/M)

Dag 4 – søndag 15. april

Engelsk frokost og utsjekking av hotellet. Buss og guide venter og også i dag skal vi ut på den engelske landsbygda i vårskrud.

Dagens besøk er praktfulle Waddesdon Manor, bygget i 1870-årene av den ikke ukjente Ferdinand de Rothschild. Slottet ble bygget fordi han da kunne vise frem sin vakre kunst og innby sine fasjonable venner. I dag kan vi se Rothschild kolleksjonen av kunst og skulpturer, samt parklandskap og hage som er kjent for hvordan utseende skifter med årstidene. Det ”château” inspirerte huset brukes til filminnspillinger og kanskje mest kjent for oss er James Bond ”Never Say Never Again” , spilt inn her i 1993. Den engelske antikkrunden har også her flere ganger spilt inn avsnitt her.

Vi ser ”House and Garden” før vi avslutter besøket med en deilig felles lunsj.

Vi setter kursen med Heathrow og er der i god tid før flyavgang kl. 1730. (F/L)

KART FOR THAMES DALES OG SØR-ØST ENGLAND


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til/fra London Heathrow.
12. april Oslo – London kl. 1315 – 1435
15. april London-Oslo kl. 1730 – 2040

NB! Reisende fra Stavanger kan reise direkte Stavanger/Heathrow t/r. Tid på forespørsel.

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett noe som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til London. Det samme på hjemturen, London til endelig flyplass.

Hotell:

Vi bor i sjarmerende Windsor. Hotellet har 4* og har alt vi trenger. Windsor er full av atmosfære med hyggelig små butikker i gregorianske hus, men også moderne shopping. Vakre brosteinsgater og koselige vertshus. Elven Themsen renner gjennom Windsor og langs bredden er det hyggelige turstier mellom hengende piletrær. Og på andre siden ligger Eton, kjent for privatskolen Eton College.

Guide – reiseleder:

På Heathrow blir vi møtt av vår dyktige svenske
Blue Badges guide, bosatt i England. Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen.

Måltider: (F/M)

Engelsk frokost (3), lunsj (1) Crem Tea (1) middager (2)

Påmelding og betaling:
Denne reisen er fullbooket.
Vent ikke med å sikre deg plass. Det er begrenset med plasser.
Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 2.500/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling 1. mars etter mottatt sluttfaktura fra oss. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir sendt fra oss ca 14 dager før avreise.

PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr. 11.800 per person i dbl. rom
Dbl.rom brukt alene kr. 2.100

OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-London med SAS (Tilslutningsfly bestilles ved påmelding)
 • Flyskatt per september 2017 kr. 780
 • 1 bagasje inntil 23 kg, 1 håndbagasje inntil 8 kg.
 • Setereservasjon
 • 3 netter i dbl.rom på nydelig 4* hotell i Windsor
 • 4 dagers innholdsrikt program
 • Privat buss og Blue Badges guide (svensk) som følger med på hele turen
 • Alle innganger, omvisninger og donasjoner
 • Reiseleder med fra Linnea Reiser
 • Lokale skaller, mva osv
 • All tips til guide og sjåfør
 • Måltider: Engelsk frokost (3), lunsj (1), cream tea (1), middag (2)


Prisen er beregnet ut fra 20 reisende og valuta per oktober 2017. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN