VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

IRLANDS FARGERIKE HAGER
30. AUGUTST - 2. SEPTEMBER 2018

Selv om Irland kanskje ikke er like kjent for hagene sine som nabolandet Storbritannia, betyr ikke det at det skorter på dem.

Gjennom å besøke Dublin og ikke minst grevskapet Wicklow i flere år har Tommy funnet frem til flere hager som er verdt et besøk på ettersommeren. Grevskapet betegnes som ”Irlands hage” og flere av vår besøk er blant Irlands absolutte hageperler. Noen av dem har blitt internasjonalt berømte på grunn av design, planter og ikke minst eierne. I løpet av helgen får vi se mange flotte hager, kjente for sine frodige, stauder, georginer og innholdsrike plantesamlinger og alle vil være på sitt aller vakreste og mest frodige og fargerike når vi besøker den grønne øya.


Vi tilbringer mye tid sammen både i hager og i bussen, og Tommy vil fortelle og svare på spørsmål. Og vår kyndige guide Eva holder orden på tiden slik at vi rekker alle våre interessante besøk, forteller om område vi er i og litt av hvert annet som er av interesse.

PÅMELDINGSFRIST: SnarestDAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – torsdag 30. august

Reise – se Praktiske opplysninger.

Vi ankommer Dublin Airport og blir møtt av Eva som skal være vår guide på turen. Fra flyplassen går turen sørover gjennom det grønne irske landskapet til June Blakes hage i Co Wicklow. Junes hage er kjent for sine vakre farger og i likhet med de andre hagene vi skal besøke, et stort plantemangfold. I hagen kombinerer June design og planter, og her er det nok å oppdage. Hagen har vært portrettert i flere internasjonale hagemagasiner. Nå på ettersommeren står staudebedene på sitt vakreste og flere av Junes egne georginer vil være i fullt flor. June serverer oss en lett lunsj før vi kjører opp bakken til Hunting Brook Gardens som eies av Junes bror Jimi Blake.

Hans hage er helt annerledes enn Junes med et vell av forskjellige planter og en mer frodig og nesten «jungelaktig» hage. Jimi har et stort utvalg av frodige bladstauder og uvanlige busker og trær, mange som han har samlet inn på sine årlige reiser i inn- og utland. Også her vil det være farger i massevis, både av georginer, sentblomstrende stauder og en av Jimis nyeste pasjoner, salvier.

Etter denne fargerike velkomsten i hagene til søskenparet Blake, kjører vi til Fitzpatrick Castle Hotel hvor vi skal bo. Vi samles til felles middag på en av hotellets restauranter. (L/M)

Dag 2 – fredag 31. august

Etter en deilig irsk frokost er vi klare for grevskapet Wicklow og dagens første besøk i Mount Usher Gardens, et romantisk hagemiljø fra hele verden. Mount Usher er en «Robinsoniansk» hage hvor trær, busker og hageplanter er satt sammen på en naturlig og uformell måte.

Vi fortsetter videre til The National Botanic Gardens, Killmacurragh som har en utrolig flott samling av prydbusker og trær, mange veldig sjeldne og flere av dem fra Himalaya og den sørlige halvkule. I den hyggelige cafèen kan vi også få oss litt kaffe/the og kanskje en scones, før vi fortsetter til en av de ”beste små, skjulte hagene i Irland. Patthana Gardens er en liten privathage og stolte eiere tar i mot oss. Vi får omvisning i den innholdsrike hagen, og vi serveres ettermiddagskaffe/-te og en kakebit. Mette av fargerike inntrykk kjører vi den korte veien til hotellet. Vi spiser middagen sammen på hotellet. (F/M)

Dag 3 – lørdag 1. september

Etter frokost er vi klare for Helen Dillons nye hage i Monkstown Dublin. Helen regnes som en av Irlands fremste gartnere og hadde tidligere en stor, og internasjonalt berømt hage i Ranelagh i Dublin. Tommy har blitt kjent med Helen etter å ha intervjuet henne for både Norsk Hagetidend og Magasinet Hagedrøm samt på flere turer til Dublin. I fjor flyttet Helen og mannen Val til en ny hage og vi er så heldige å få lov til å besøke denne. Helen elsker planter og vi får se et vell av forskjellige planter og får høre av Helen hvordan hun har tenkt å utvikle hagen. Vi gleder oss!

Neste opplevelse er en interessant liten private hage i Dublin-område. Carmel Duignans hage er velsignet med et mildt, maritimt klima noe hagen bærer preg av. Carmel er plantesamler og vi får seg mange kjente og ukjente planter i hagen hennes. Gammelt og nytt er satt sammen med eleganse, som resulterer i meget vakre farger, struktur og former.

Fra Carmel går turen til det storslåtte Powerscourt House and Garden, en prakthage med store parkområder, fargerike blomsterbed og en spennende «walled garden». Hagen har også spektakulær utsikt for den som bare vil nyte den. I den hyggelige cafèen tar hver og en litt lunsj før vi kjører gjennom vakkert landskap nordover i Dublin hvor vi besøker The National Botanic Garden, Glasnevin.

Den botaniske hagen har praktfulle drivhus med tropiske vekster, frodige blomsterbed, en flott rosehage og mengder av georginer og sommerblomster som kommer til å være på sitt beste når vi besøker. Dette er en hage Tommy alltid setter av tid til å besøke når han er i Dublin.

For de som ønsker å bruke kvelden i Dublin, er det mulighet for å forlate bussen på egnet sted i sentrum Det er kun en 20 min. taxitur fra Dublin og til hotellet. Pris ca Euro 25-30.

Bussen kjører videre tilbake til hotellet. I kveld er middagen på egenhånd. På hotellet er det ett par steder å spise eller man kan ta en tur til den hyggelige landsbyen Dalkey som ligger kort vei fra hotellet. (F)

Dag 4 – søndag 2. september

Vi spiser frokost og sjekker ut og det er tid for å ta farvel med den grønne, fargerike øya. Bussen tar oss til flyplassen i god tid før flyavgang til Oslo.


KART FOR IRLAND


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Vi flyr med SAS til Dublin.

30. august Oslo – Dublin kl. 1025 – 1145 (lokale tider)
2. september Dublin – Oslo kl. 1155 – 1510 (lokale tider)


Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett noe som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til Dublin. Det samme på hjemturen; Dublin til endelig flyplass i Norge.


Hoteller:

Vi bor vakkert til i landlige omgivelser i county Dublin, 20 minutters kjøring fra Dublin City. Hotellet har en flott utsikt over Dublin Bay og en kort spasertur fra Killiney Beach. Den fine lille landsbyen Dalkey med trivlige puber og restauranter ligger også i rimelig avstand fra hotellet.

Vårt 4*-hotell har en tradisjonell eleganse godt blandt med moderne luksus. Hotellet har hyggelige restauranter og bar og rommene har alt vi trenger, samt en utmerket spa-avdeling.

Guide – reiseleder:

På flyplassen i Dublin blir vi møtt av dyktige svenske autoriserte guide Eva, bosatt i Irland. Reiseleder og kunnskapskilde er Tommy Tønsberg fra Garden Living. Han er med fra Gardermoen.

Måltider: (F/M)

Irsk frokost (3), lett lunsj (1) middager (2), kaffe/te ved noen hagebesøk.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen er SNAREST
Vent ikke med å sikre deg plass. Det er begrenset med plasser.
Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 2.500/person som betales innen 10 dager.
Restbeløpet forfaller til betaling 25. juli etter mottatt sluttfaktura fra oss. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir sendt fra oss ca 14 dager før avreise.

PRIS FOR DENNE INNHOLDSRIKE REISENKr 11.850 per person i dbl. rom
Rom brukt alene kr. 1.500

OG INKLUDERER:


  • Fly Oslo/Dublin med SAS (Tilslutningsfly bestilles ved påmelding. Pris på forespørsel.)
  • Flyskatt per des. -17 kr. 466
  • 3 netter i dbl.rom på nydelig 4* hotell (se praktiske opplysninger)
  • Innholdsrikt program med reiseleder og kunnskapskilde Tommy Tønsberg
  • Autorisert guide (svensk) som følger med på hele turen
  • Alle innganger og omvisninger
  • Reiseleder med fra Linnea Reiser
  • Lokale skatter, mva osv
  • All tips til guide og sjåfør
  • Måltider: Irsk frokost (3), enkel lunsj (1), middag (2), kaffe/te ved noen hagebesøk.


Prisen er beregnet ut fra 20 reisende og valuta per februar 2018.

Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN