VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-91198835 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

Kongelige sommeropplevelser i Jane Austens landskap
5. - 9. JUNI 2017

Prins Charles berømte landeiendom The Royal Gardens at Highgrove i grevskapet Wiltshire står høyt på ønskelisten til mange ”hageelskere” og er en helt unik hageopplevelse.


Den kongelige eiendommen drives helt etter økologiske prinsipper og prinsens miljøfilosofi ”det er bedre å jobbe med naturen enn mot den”. HKH Prinsen av Wales åpner hageporten for et fåtall gjester noen dager i året. Vi har vært på jakt etter billetter hit i mange år og i 2016 var vi heldige . Det ble en utrolig flott opplevelse som vi ønsker å gjenta. Men som sagt, antall billetter er meget begrenset, så her gjelder det å være rask med påmeldingen.

Vi er i et område av England som har en utrolig rikdom av vakre eiendommer og landskap. I år er det 200 år siden forfatterinnen Jane Austen døde, og grevskapet Wiltshire i det sørvestlige England er hennes eget rike med grønne enger og blomstrende landsbyidyller. Vi besøker herskapelige eiendommer som er som hentet ut av en av hennes mange romaner, som for eksempel Lacock Abbey and Village, Malmsbury Abbey Garden og Bowood House & Gardens. Bath, med sine verdensarvlistede romerske bad, var ”storbyen” hun i perioder bodde i, og her besøker vi Jane Austen senteret, gjør private hagebesøk og inntar middag på Storbritannias eldste pub med aner helt tilbake til 1200-tallet.

Gå ikke glipp av disse herskapelige sommerdagene i historiske og royale omgivelser.


PÅMELDINGSFRIST: PÅ FORESPØRSEL


DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – mandag 5. juni

Reise – se Praktiske opplysninger.
Ved ankomst på Heathrow venter buss og vår svenske Blue Badge guide på oss.
Vi kjører gjennom vakre engelske grevskap, og på vår vei mot idylliske Corsham hvor vi skal bo, stopper vi for et privat hagebesøk. Hagen er godkjent av ”The Garden Scheme” og eierne tar i mot oss og serverer ettermiddagskaffe og -te.

Hotellet vårt (4*) er et riktig ”country house” med flotte grøntarealer rundt. Se egen hotellbeskrivelse.
Middagen spiser vi sammen i hotellets restaurant som har ”2 rosetter”. (Ettermiddagskaffe/M)

Dag 2 – tirsdag 6. juni

Etter en mettende engelsk frokost er vi klare for Bowood House and Gardens, et praktfullt sted med en lang og interessant historie. Det sies at Bowood var stedet der Charles og Camilla møttes i hemmelighet før de ble gift. Vi serveres formiddagskaffe før vi ser deler av den praktfulle eiendommen. Vi har også fått adgang til Lord and Lady Lansdownes private Walled Garden, og avslutter besøket med en hyggelig lunsj.

Vi er ikke langt fra romerbyen Bath – en av Englands eldste byer. Byen står på Unescos verdensarvliste og er mest kjent for sine romerske badeanlegg. The Royal Cresent er det mest kjente eksempelet på Baths 1700-tallsarkitektur. Vi både kjører og spaserer litt rundt omkring i byen og ser de mange flotte bygningene før hver og en får tid på egenhånd til å besøke badeanleggene, handle litt eller kanskje besøke Jane Austen Senteret. I år er det 200 år siden hennes død, og senteret vil fortelle hvordan Bath påvirket både hennes liv og måten å skrive på. Vår guide tar også med de som ønsker det på en helt egen Jane Austen-runde.

Det er juni og hagene i området er på sitt aller beste. Vi har avtalt besøk i en nydelig privat hage, og vertskapet ønsker velkommen og serverer litt forfriskninger.

Middagen idag skal vi spise på Englands eldste pub før vi er tilbake på hotellet i Corsham. (F/L/M)

Dag 3 – onsdag 7. juni

Idag står et meget eksklusivt besøk på programmet; prins Charles berømte landeiendom Highgrove. I 1980 kom HKH Prinsen av Wales hit med sin miljøfilosofi; ”det er bedre å jobbe med naturen enn mot den”, så Highgrove drives helt etter økologiske prinsipper.

Kun et fåtall gjester får adgang hvert år så dette er en ytterst unik sjanse til å se dennne kongelige og frodige herligheten. Sammen med stedets folk guides vi gjennom eiendommen, og etter endt rundtur har hver og en anledning til å ta en liten matpause i Highgrove sin egen hyggelige The Orcharde Restaurant. www.highgrovegardens.com

Ettermiddagen byr på klassisk erkeengelsk landsbygd og sjarmerende markedsbyer som bugner over av vakre blomsterarrangementer.

Middagen i kveld spiser vi sammen i hotellets gode restaurant. (F/M)

Dag 4 – torsdag 8. juni

Også idag er det ut i den vakre landsbygda som vi kjenner igjen fra filmatiseringene av Jane Austens mange romaner. Dagens første besøk er Lacock Abbey and Village. På denne eiendommen, og i den nærliggende pittoreske byen, har man filmet både Harry Potter og Downton Abbey blant mange andre TV-serier vi kjenner godt også fra norsk fjernsyn. Etter besøket er det tid på egenhånd i denne kulturminnesmerkte byen.

Malmesbury Abbey Gardens er neste besøk. Anlagt i klosterruiner fra 1300-tallet, med woodland og gangstier langs elven Avon, har hagen en overflod vi sjelden ser maken til. Hagen omtales gjerne som ”The Naked Garden” og har vært med i mange TV-programmer. Uttalelser fra tidligere besøkende er – unik – magisk – paradis – himmel på jord – så dette gleder vi oss til.

Middagen spiser vi sammen på hotellets restaurant. (F/M)

Dag 5 – fredag 9. juni

Etter nok en deilig og mettende engelsk frokost, sjekker vi ut av hotellet og forlater Corsham. Dagen i dag brukes på litt sightseeing i området. Vi ser minst en av grevskapets berømte ”hvite hester” før vi gjør et stopp i den koselige landsbyen Avebury, der vi bl.a. ser en av de største stensettingene i England. I Aldbourne blir det publunsj, før vi setter kursen mot Heathrow og flyet hjem. (F/L)


KART FOR OMRÅDET


PRAKTISKE OPPLYSNINGERReise:

Vi flyr med SAS til/fra London Heathrow

5.6.2017 Oslo-London kl. 1315-1435 lokale tider
9.6.2017 London-Oslo kl. 1730-2040 lokale tider

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til London på utreisen.
Reisende fra Stavanger-område kan reise direkte Sola-London/Heathrow på forespørsel.

Hotell:

Vi bor på Gyuers House Hotel, et 4* privateiet “country house” like utenfor pittoreske Corsham i grevskapet Wiltshire, ca. 13 km. fra Bath. Rundt hotellet er det park- og hagelandskap og hyggelige sittegrupper. 37 velutstyrte rom og bar og restaurant som har fått utmerkelser for sin gode mat. (2 rosetter). www.guyershouse.com
Guide – reiseleder:

På Heathrow blir vi møtt av vår dyktige svenske Blue Badges guide, bosatt i England. Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen.

Måltider:

Frokost (4) publunsj (2) middager (4)

Påmelding og betaling:

Påmelding på forespørsel. Bestill i god tid for denne turen kan fort bli utsolgt. Begrenset antall plasser.

Etter at påmeldingen er registrert, sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 2.500/person som betales innen 10 dager. Restbeløpet forfaller til betaling 1. mai etter mottatt sluttfaktura fra oss. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt i god tid før avreise.

MEDLEMMER AV HAGESELSKAPET OG ABONNENTER AV HAGEN FOR ALLE FÅR RABATT PÅ DENNE REISEN. HUSK Å OPPGI DITT MEDLEMSNUMMER VED BESTILLING.PRIS FOR HERSKAPELIGE SOMMERDAGER I ENGLANDkr. 14.900/person
Enkeltrom: kr. 1.500 (Kun 6 rom). Dbl.rom brukt som enkeltrom: kr. 2.500.
Kr. 600 i rabatt for medlemmer i Hageselskapet eller abonnenter av Hagen for Alle. (Inkl. ektefelle/samboer).


OG INKLUDERER:


  • Direktefly Oslo – London t/r med SAS.
  • (Vi er behjelpelige med tilslutningsfly til/fra Gardermoen fra andre steder i landet. Deltagere fra Stavanger-området kan reise direkte Stavanger/London på forespørsel.)
  • Flyskatt kr. 690,- per des. 2016
  • 4 netter i dbl.rom Gyuers House Hotel 4*
  • Måltider: 4 frokoster, lunsj (2), middag (4) + kaffe/te ved hagebesøk.
  • Alle innganger, omvisninger og donasjoner (kr. 1.300)
  • Buss, sjåfør og vår svenske Blue Badge guide
  • Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen.
  • All tips til guide, sjåfører, lokale skatter og avgifter etc.


Prisen er beregnet ut fra minimum 25 fullt betalende deltagere, valutakurser og kjente avgifter per desember 2016. Vi tar forbehold om pris- og programendringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN