VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-91198835 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

OPPLEV FANTASTISKE COSTA RICA
20. JANUAR – 2. FEBRUAR 2019

Velkommen til vakre Costa Rica!
Sammen med vårt kunnskapsrike og lokalkjente vertskap utforsker vi dette frodige, økovennlige landet med fantastiske nasjonalparker, regnskog, tåkeskog, et utrolig mangfold av plante- og dyreliv og endeløse hvite strender både på den karibiske kysten og på Stillehavskysten.

Costa Rica er Latin-Amerikas vakreste land og økoturismens hjemland. Vi har vært der tre ganger og denne gangen er det din tur til å bli med på denne fantastisk opplevelsen blant biologiske reservater, «levende» vulkaner og et utrolig mangfold av plante- og dyreliv. En sjelden opplevelse for alle naturinteresserte.

Tidspunktet for reisen er i den tørre perioden og under turens 14 dager forflytter vi oss i et behagelig tempo, bor og spiser variert og godt. Vi henviser til det innholdsrike programmet på våre nettsider og til fyldig omtale i reisemagasinet Reiselyst sin utgave i januar/februar og august 2018.

Vi flyr via Amsterdam direkte til San Jose med KLM. Og det er ikke behov for verken vaksiner eller visum til Costa Rica.

Dette er vår fjerde reise til Costa Rica, denne gangen er det din tur til å bli med. Alanzo er som alltid, vår lokale og meget kyndige guide.

PÅMELDINGSFRIST: 20. november 2018
PURA VIDA – rent liv!


Slik sjarmerer Costa Rica verden…

PURA VIDA – rent liv!


Med dette enkle uttrykket sjarmerer Costa Rica resten av verden.
PURA VIDA! Dette mantraet brukes hele tiden, som hilsen og som slagord. Budskapet er enkelt – ta livet som det kommer og nyt det du har. Og skal vi tro The New Economics Fondations årlige lykkemåling Happy Planet Index, er de 4,8 millioner innbyggerne på Costa Rica verdens lykkeligste!

Costa Rica har for eksempel ikke en militær styrke. Det har vært grunnlovsstridig siden 1949. Dette fredelige standpunktet er blitt en nasjonal stolthet. Landet huser også FNs fredsuniversitet. I dag brukes alle pengene som skulle ha gått til forsvaret, til utdanning for alle. Alle går på skole fra de er fem år og til 17-18 års alderen. Utdannelse er Costa Ricas forsvar! Pura vida.

Costa Rica huser også et av verdens mest bugnende dyre- og planteliv. Her finner du blant annet mer enn 1200 ulike typer orkideer, 1000 ulike sommerfugler og 865 fuglearter. Naturreservater og parker dekker 25 prosent av landarealet i det lille regnskogdekte landet, som er blitt en svært populær destinasjon for økoturisme. Det nasjonale instituttet for biologisk mangfold i Costa Rica har i løpet av 20 år identifisert mer enn 2700 nye arter, og det registreres nykommere hver dag.


Da Kristoffer Columbus i 1502 ankom den mellomamerikanske kysten, fikk han så mye gull av de innfødte at han kalte område Gullkysten, som senere ble til Den rike kysten – Costa Rica.

I dag er Costa Rica blant de mest velstående nasjonene i regionen, mye takket være turismen.


FAKTA OM COSTA RICA

Costa Rica, offisielt Republikken Costa Rica, ligger i Latin-Amerika og grenser til Nicaragua i nord og Panama i sør. I øst ligger Det karibiske hav og i vest ligger Stillehavet. Hovedstaden er San José. Økoturisme er populært i landet og mange turister kommer for å besøke de mangfoldige nasjonalparkene og de vernede naturområdene.

Costa Rica er et fredelig land med et stabilt demokrati og har ikke hatt sin egen arme siden 1948. Hele ”forsvarsbudsjettet” brukes på skolegang til alle. Landet har blitt et populært turistmål og turistnæringen er en av landets viktigste inntektskilder.

Naturforhold og geologi:

Costa Rica har flere fjellkjeder, mange høye fjell og 112 vulkaner, hvorav 10 er aktive. Landets høyeste punkt er fjellet Cerro Chirripó (3819 meter over havet), og den høyeste vulkanen er Irazú (3432 meter over havet). De fleste vulkanene finnes i den nordlige og sentrale delen av landet. Costa Rica er utsatt for vulkanutbrudd og jordskjelv. Mellom fjellkjedene ligger det store høyfjellsplatået Meseta Central, som ligger 1000–1500 meter over havet. Jorden i området består av fruktbar, vulkansk aske. Halvparten av befolkningen bor i dette område og nettopp her ligger det flere store byer som San José, Cartago og Alajuela. Langs kysten til Det karibiske hav og Stillehavet er det tett skog, et rikt dyreliv og endeløse sandstrender. Den største innsjøen er Arenal-sjøen og ligger ved vulkanen Arenal. Costa Rica har flere øyer; den største er Calero, som har et areal på 151,6 km². Det finnes også flere elver, blant annet Pacuare og Reventazón.

Plante- og dyreliv:

Costa Rica er hjemmet til et stort mangfold av planter og dyr. Selv om landet bare dekker omtrent 0,03 % av verdens totale landmasse, har landet 5 % av verdens dyr og planter. Omtrent 25 % av landets areal er nasjonalparker og beskyttede områder, og er det landet i verden der størst prosentandel av arealet er beskyttet område. Flere steder helt ut mot kysten vokser det mangroveskog, spesielt langs nordkysten. Ved lavlandet i nord finnes det også tropisk regnskog. Ved stillehavskysten er det en mer tørkepreget vegetasjon. Der finnes det løvfellende skog og skogsavanner øst for Nicoyahalvøya. På høylandet vokser det gran og furu, men når man kommer over 2500 moh går vegetasjonen over i gressletter. Flere steder finnes våtmarker og havet er beriket med vakre korallrev. I tillegg har over 1000 orkidéarter og 800 bregner sitt hjemsted her. Dyrelivet omfatter 50 000 ulike arter av insekter, 850 fuglearter, omtrent 200 krypdyrarter og 208 andre ulike dyrearter. Faunaen er en blanding av nordamerikanske og søramerikanske arter. De nordlige artene er blant annet ekornarter, hvithalehjort, spissmus, duskhalekanin og prærieulv. Beltedyr, dovendyr, primater og maurslukere er eksempler fra den sørlige faunaen. Blant de vanligste fugleartene er papegøyer, kolibrier og kardinaler.

Befolkning og bosetning:

Costa Rica hadde 4 016 173 innbyggere i 2005. 94 % av dem er mestiser og hvite, 3 % er svarte, 1 % er indianere, 1 % er kinesere og resten er folk fra andre folkegrupper. De fleste hvite i landet kommer fra Spania, men også fra Italia, Tyskland og Polen. Stort sett alle svarte er etterkommere av slaver. Omtrent halvparten av landets innbyggere bor i byer. San José er den største byen, etterfulgt av Cartago og Heredia.

Språk og religion:

Det offisielle språket i landet er spansk. Kristendom er den mest utbredte religionen i landet, og rundt 92 % av befolkningen er kristne. Omtrent 75 % av befolkningen er katolikker.

Landbruk, industri og naturressurser:

Kaffe og bananer er landets viktigste eksportvarer. Høylandsområdet Meseta Central er sentrum for jordbruket. Der produseres mesteparten av landets kaffe, sukker, meieriprodukter og det dyrkes sukkerrør, bønner, poteter og mais. Costa Rica prøver å bli selvforsynt med energi ved å bygge ut vannkraftverk. Vannkraft står nå for over 80 % av energiproduksjonen. Ved Boruca er det funnet store bauksittforekomster og det har gjort aluminiumsverk viktige for industrien.

Utdanning og helsevesen:

Costa Rica er kjent for sitt gode skolesystem. Landet har obligatorisk 9-årig skole. Omtrent 96 % av befolkningen over 15 år kan lese og skrive, og det et av de høyeste prosenttallene i Latin-Amerika. Landet har et godt utbygd offentlig helsevesen og gode offentlige trygdeordninger, som blant annet alderspensjon, syketrygd og barnetrygd.

Klima:

Klimaet er tropisk og subtropisk i høylandet. Regntiden varer fra mai til november. Gjennomsnittstemperaturen er omtrent 27 °C i lavlandet, og det er svært små variasjoner mellom regntiden og tørketiden. I høylandet er det kaldere, og i San José (1150 moh) er gjennomsnittstemperaturen omtrent 20 °C. Det blir 4–7 °C kaldere per 1000 meter høyere man kommer, og nedbøren minsker også deretter.

Mat og drikke:

Mat og drikke en viktig del av landets kultur. Noen eksempler på ingredienser som ofte brukes er ferske grønnsaker, ris, poteter, kjøtt, saus og bønner. Maten er gjerne krydret med koriander, chilipepper eller paprika. Matretten gallo pinto blir gjerne betraktet som Costa Ricas nasjonalrett. Den består av ris og bønner, og er ofte krydret med løk, hvitløk og finhakket paprika. Casado er den tradisjonelle lunsjretten, og inneholder ris, bønner, kjøtt, fisk og salat. Vi kan drikke kranvannet og spise alt som blir servert (salat/isbiter etc etc).
KART FOR COSTA RICA

DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – søndag 20. januar / Oslo – San Jose

Reisetider – se praktiske opplysninger i programmet.
Vi reiser med KLM hele veien fra Oslo via Amsterdam til San Jose. Måltider serveres på flyet mellom Amsterdam/San Jose.
Ved ankomst i San Jose ønskes vi velkommen av vår lokale guide og privat buss som kjører oss inn til vårt hotell i San Jose. Vi sjekker inn, det er sen kveld og vi faller straks til ro.
Vi skal bo på dette hotellet i 2 netter.

Dag 2 – mandag 21. januar / Poàs Volcano, Waterfall gardens

Etter frokost går dagens ferd i høydene like utenfor San Jose. På veien oppover kjører vi gjennom store kaffeplantasjer. Kaffe har spilt en sentral rolle i Costa Ricas historie og vi går ut i marken og ser litt nærmere på plantene, før vi har anledning til å smake på ”verdens beste kaffe”.

Vi fortsetter mot en av verdens største aktive vulkankrater, Poás Vulkanen og dens tåkeskog. Vi opplever geysirer i hovedkrateret og den smaragdfargede svovelsjøen. Fra toppen på rundt 3000 meter, har vi en fantastisk utsikt. Herfra fortsetter vi videre mot Waterfall Gardens for å besøke et sommerfuglobservatorium, og herfra ser vi også hele fem forskjellige fossefall. En stor samling av kolibrier holder til på stedet, og den aller minste heter bikolibri og veier ca. 180 gram og er ca. fem cm lang. Det finnes 320 forskjellige arter av Kolibrifuglen, som lever av nektar. De har en viktig rolle i pollineringen for mange blomsterarter. Ja, som du ser er det mye å se og oppleve allerede første dagen! Vi spiser en hyggelig lunsj på utflukten, og middagen spiser vi sammen på hotellet. (F,L,M)

Dag 3 – tirsdag 22. januar /San José -Tortuguero

I dag må vi tidlig av sted for å rekke en båt, så vi sjekker ut fra hotellet før frokost. Men en kaffekopp har hotellet ordnet til oss før vi drar. Vi kjører i retning mot det karibiske lavlandet og inn i nasjonalparken Braulio Carrillo, en av de største og mest innholdsrike i landet. På veien opplever vi den utrolige overgangen fra fjellandskap til frodig regnskog. Vi stopper og spiser frokost når vi har kommet et stykke på vei. Vi fortsetter gjennom områder med store bananplantasjer, og kommer etter hvert til kanalen hvor elvebåten venter på oss. Båtturen gjennom regnskogen til lodgen er virkelig eksotisk og tar ca halvannen time. Allerede nå opplever vi de omfattende og fascinerende kanalene i Tortuguero Nasjonalpark, også kaldt «Costa Ricás Amazonas”. Vi ankommer lodgen hvor vi skal bo i 2 netter ved lunsjtider.
Ut på ettermiddagen tar vi båten videre og besøker eksotiske Tortuguero ”by”. Her bor det rundt 500-600 mennesker og de har alt; skole, butikker, cafeer, kirke – ja alt som trenges. Vel tilbake på lodgen samles vi ved solnedgang, og nyter at vi er akkurat her, akkurat nå Pura vida! før vi spiser middag sammen. (F/L/M)

Dag 4 – onsdag 23. januar / Tortuguero Nasjonalpark

Vi våkner tidlig i dag og får med oss soloppgangen over det karibiske hav og naturen som våkner til liv. Etter frokost venter båten på oss og vi skal innover i kanalsystemet i Tortuguero nord på den karibiske kysten, der et utall kanaler snor seg gjennom mangroveskoger og tropisk regnskog. Det er 33 nasjonalparker i Costa Rica, men bare en som Tortuguero. Her venter den totale stillhet og nærkontakt til den overveldende naturen. Vi ser store kolonier av fugl, apekatter, iguaner, reptiler og potteplantene våre så store som trær. Våre guider er på vakt og gir oss en grundig og spennende innføring i dette komplekse økosystemet.

Vi er tilbake ved lunsjtider og resten av dagen kan vi nyte på lodgen og dens vakre og innholdsrike lille botaniske hage. Her er det svømmebasseng med gode solsenger, og like ved er det milevis av urørte karibiske strender som gir oss et innblikk i livet til den grønne skilpadden – den største skilpaddearten i verden. På grunn av kraftige understrømmer kan vi dessverre ikke bade langs disse strendene, men å spasere langs strendene går fint an og vakkert er det uten tvil. Alle dagens måltider spiser vi i på den hyggelige lodgen. (F, L, M)

Dag 5 – torsdag 24. januar / Tortuguero – Sarapiquis

Vi sjekker ut fra lodgen etter frokost og båten tar oss tilbake til der vi forlot bussen vår for et par dager siden.
På vei tilbake til sivilisasjonen ser vi enorme områder med bl.a. bananplantasjer. Dyre- og fuglelivet er spektakulært og vi er i området hvor dovendyrene holder til. Det dukker stadig opp noe interessant, og vi stopper flere ganger for å ta inn over oss hvor enestående vakkert dette landet er. Lunsjstopp underveis.

Vårt neste opphold (en natt) er Sarapiquis Rainforest Lodge, bygget som en 15. århundre Pre-Columbian landsby, og er – på grunn av sin enestående konsept i økoturisme og kulturelle urfolk bevaring – en internasjonal belønnet modell i turisme.

Lodgen beskriver seg selv slik: ”Vi inviterer deg til å dele vår utsøkte og komfortable Ecolodge med det delikate interiøret bestående av unike antikviteter, en hage og en samlet spansk Colonial og Indigenous atmosfære. Det er unikt i sitt slag. Restauranten og dens romantiske terrasse byr ikke bare på fantastisk mat, men også en vidstrakt utsikt over Sarapiquis elven og den frodige regnskogen. Videre kan du beundre vår unike arkeologiske park “Alma Ata” med sine hundre år gamle graver, og Museum of Indigenous kulturer med sin fabelaktige samling, regnskog og stedets botaniske hage “Chester Field” med en verdifull samling av historiske urter. Sarapiquis Rainforest Lodge er mer enn et hotell, det er en total opplevelse.”

Vi ankommer dette flotte stedet på ettermiddagen.

Når mørket faller på skal vi sammen med vår guide og lommelykt utforske nattelivet til småkrypene i regnskogen. Vi spiser middag sammen når vi kommer tilbake etter endt «safari». (F/L/M).

Dag 6 – fredag 25. januar / Sarapiquis – La Fortuna

Vi nyter morgenen før vi fortsetter inn i La Fortuna-området som ligger med en spektakulær utsikt over den ruvende Arenal vulkanen. Vi har egentid i eksotiske La Fortuna. Her er det flere spisesteder og forretninger.
Ettermiddagens besøk er det spennende Danaus Eco prosjektet. Her ser vi virkelig mangfoldet i dyrelivet og tropiske planter.

I to netter skal vi bo i La Fortuna og innenfor hotellområdet vi bor er det bassenger med naturlig oppkomme av varmt kildevann. Her er alt lagt godt til rette for et avslappende bad. Middagen spiser vi sammen innenfor hotellområde. (F/M)

Dag 7 – lørdag 26. januar / La Fortuna

Området La Fortuna har mye å by på. Vi begynner dagen med et interessant besøk på en økologisk gård hvor det dyrkes bl.a. 60 ulike spiselige planter på mindre enn ett hektar. Vi hører om bærekraft, kultur og utdanning og spiser en deilig lunsj laget av gårdens produkter.

Ettermiddagen byr på et riktig eventyr hvor det er mulighet til å utforske område fra «himmelen»!
Skogen rundt oss har et bemerkelsesverdig rikt biologisk mangfold og det er godt tilrettelagt for fantastiske spaserturer. Vi vandrer over «hanging bridges» (broer som går over tretoppene) og får dermed en fantastisk utsikt over tåkeskogen. Dette er uten tvil eksotisk!
Og har du lyst, tar Sky Trek deg fra plattform til plattform over tretoppene. En helt ubeskrivelig opplevelse og en fantastisk dag! Hotellet venter med deilige varme kilder og middagens spiser vi sammen. (F/L/M)

Dag 8 – søndag 27. januar / La Fortuna – Punta Leone

Vi forlater La Fortuna og setter kursen ned mot Stillehavskysten og det private reservoaret Punta Leone i Puntarenas, i det sentrale Stillehavet.
Veien dit slynger seg rundt Lake Arenal. Utsikten er spesielt flott og vi ser hvordan landskapet forandrer seg fra ”tørrskog” til en magisk verden med regnskog rett ved siden av eksotiske strender. Dyrelivet er variert og området er spesielt kjent for sin ”white-faced capuchin” i tillegg til sine hvite strender. Rundt vårt hotell er det frodig tropisk regnskog, vakre hvite Stillehavsstrender og smargdgrønt vann. Her skal vi bo i tre netter. Hotellet og område har alt vi ønsker oss også nydelig utsikt over Stillehavet. Vi spiser middag sammen på hotellet. (F/M)

Dag 9 – mandag 28. januar / Punta Leone

Formiddagen i dag kan du nyte hotellets fasiliteterog de hvite Stillehavsstrendene.
Ettermiddags tur på ”sunset sailing” langs kysten.
Vi kan se både delfiner, rokker, havskilpadder og hvaler og selvsagt kan vi bade. Det asurblå vannet holder rundt 28-30 grader! Vi serveres forfriskninger, mens solen forsvinner ned som en ildkule i Stillehavet. Vel tilbake på hotellet spiser vi middagen sammen. (F/forfriskninger båt/M)

Dag 10 – tirsdag 29. januar / Punta Leone

Også i dag kan du nyte hvite Stillehavsstrender og ha all tid til deg selv. Område er godt kjent for sitt biologiske mangfold og det er lett å oppdage både aper og dovendyr blant mye annet. De hvite sandstrendene og det varme Stillehavet gir deg muligheten til å nyte tropene i fulle drag! Når mørket faller på spiser vi middag sammen. (F/M)

Dag 11 – onsdag 30. januar / Punta Leone – San Josè

Synd, men sant, vi må forlate dette paradiset. Vi kjører opp fra Stillehavskysten og innover i landet på vår vei mot San Jose. I håndverksbyen Sarchi blir det stopp og anledning til både å se og kjøpe vakkert håndverk.

Vel tilbake i San Josè ut på ettermiddagen sjekker vi inn på «vårt» hotell, hvor vi skal nyte de tre siste dagene. Middagen spiser vi sammen «ute på byen». (F/M)

Dag 12 – torsdag 31. januar – Irazù Volcano National Park

Costa Rica har mange vulkaner og i dag skal vi til den kanskje mest spennende av de alle, Irazù Volcano National Park. Irazú er den høyeste vulkanen i Costa Rica med sine 3.432 meter. Den beste tiden å se det imponerende krateret er tidlig på formiddagen.

Vi besøker Cartago og har tid på egenhånd her til bl.a. litt lunsj før vi kjører tilbake til San Jose og ser litt mer av byen.
Dette er siste kvelden og middagen spiser vi sammen. (F, M)

Dag 13 – fredag 1. februar

Vi har flyavgang kl. 2205 så vi har hele dagen til rådighet. Hotellet vårt har et fint uteområde med både solsenger og svømmebasseng. Så du kan bruke dagen her eller ta en tur på egenhånd i San Jose.

Vi beholder rommene inntil vi skal kjøre til flyplassen rundt kl. 1800.
Vi sier adjø til Costa Rica og våre nye venner! PURA VIDA
(F + måltider på flyet San Jose-Amsterdam. )

Dag 14 – lørdag 2. februar

Beregnet ankomsttid Amsterdam er kl. 1510. Videre til Oslo er kl. 2025 og vi lander på Gardermoen kl. 2220.


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Reise:
Vi flyr hele veien med KLM fra Oslo via Amsterdam til San Jose t/r.
Lokale tider:
20.01.2019 Oslo-Amsterdam kl. 0920 – 1125
Amsterdam-San Jose kl. 1330 – 1915
01.02.2019 San Jose – Amsterdam 2155 – 1430+1
02.02.2019 Amsterdam-Oslo kl. 2035 – 2220

Det er også muligheter for tilslutning til gruppen i Amsterdam for reisende fra Stavanger, Bergen og Trondheim. Pris på forespørsel.
Businessklasse – pris på forespørsel.

Hoteller:

Vi bor to og tre netter på de ulike hoteller/lodger. Alle steder er av god standard (3* / 4*) i Costa Rica og har alt vi trenger. Vi har lagt vekt på bra beliggenhet i forhold til områdene vi skal besøke. Våre valgte hoteller/lodger ligger i regnskog og ”tåkeskog”, ved det karibiske hav og Stillehavskysten.

Måltider:

I Costa Rica spiser man virkelig godt og variert, og vi har lagt vekt på spennende og velsmakende matretter. Måltider etter det som er merket i programmet (F/L/M). Til måltidene serveres gjerne deilige fruktdrikker. Alkoholholdige drikker til lunsj og middag er ikke inkludert. Vi kan drikke kranvann og spise alt som blir servert. Eks. salater/isbiter etc etc.
Og bananer og ananas blir ikke det samme igjen etter å ha vært i Costa Rica.

Reiseleder – lokal guide:

Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen. I San Josè blir vi møtt av vår meget dyktige guide fra Costa Rica som er autorisert og lett forståelig engelsktalende.

Pass/visum:

Alle må ha pass som er gyldig minimum 6 mnd. etter at vi kommer hjem. Visum er ikke nødvendig. Nærmere informasjon når tiden for avreise nærmer seg.

Forsikringer:

Alle må ha gyldig syke- og reiseforsikring. Avbestillingsbeskyttelse ved akutt sykdom har de fleste reiseforsikringer i sine vilkår. Sjekk din forsikring.

Påmelding og betaling:

PÅMELDINGSFRIST 20. NOVEMBER 2018

Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med faktura pålydende depositumet kr. 6.000/person. Sluttfaktura med restbeløpet fratrukket innbetalt depositum sendes fra oss og forfaller til betaling 6 uker før avreise.


PRIS FOR INNHOLDSRIKE DAGERKr. 33.850 per person i dbl.rom
Kr. 5.900 for rom brukt alene

OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-San Jose via Amsterdam med KLM i økonomiklasse. (Buisnessklasse på forespørsel)
 • Tilknyningsfly bestilles sammen ved påmelding. Pris på forespørsel
 • Det er også muligheter for tilslutning til gruppen i Amsterdam for reisende fra f.eks. Stavanger, Bergen og Trondheim. Pris på forespørsel
 • Flyskatt kr. 2.900 per mars 2018
 • Innholdsrikt rundreiseprogram
 • 12 netter på gode hotell/lodger (3* og 4*)
 • Alle inngangspenger, båtbilletter, sunset-cruise, omvisninger, donasjoner etc
 • Privat buss, sjåfør og autorisert lokalguide som følger gruppen under hele turen
 • Reiseleder fra Linnea Reiser er med fra/til Gardermoen
 • Alle lokale skatter og avgifter mv.
 • Måltider: Frokost alle dager, 5 lunsjer, 11 middager. Alle måltider er inkl. fruktholdige drikker
 • Måltider på fly Amsterdam-San Jose t/r

Ikke inkludert:

 • Ikke inkludert: Noen lunsjer, alkoholdige drikker, tips til guide og sjåfør


Alle priser er per juni 2018 og er beregnet ut fra 20 deltagere. Vi tar forbehold om program- og prisjusteringer (eks. forandringer i kursen på USD, flytidsendringer som flyselskapene setter, oljepriser, mva osv) som gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd. Vi henviser også til våre Generelle reisebetingelser.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN