VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-91198835 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

OPPLEV EVENTYRRIKET COSTA RICA
19. JANUAR – 2. FEBRUAR 2018

Velkommen til fargerike eventyrlige Costa Rica!


Costa Rica er en magisk opplevelse for alle naturinteresserte. I landet, som strekker seg fra kritthvite strender langs Stillehavet eller det karibiske hav og opp til 3819 meter over havet, finnes det blant annet rundt 1000 ulike orkideer, omtrent like mange ulike sommerfugler og 865 fuglearter fordelt på regnskoger, nasjonalparker, biologiske reservater og vulkanske områder. Til sammenligning hekker det rundt 250 arter fugler og vokser det 40 arter orkideer i Norge til tross for at landet vårt i areal er betydelig større. Sammen med vårt kunnskapsrike og lokalkjente vertskap, skal vi utforske frodige Costa Rica med sitt utrolig varierte dyre- og planteliv: Vi kommer nesten garantert til å se apekatter, dovendyr, beltedyr, maurslukere, hvithalehjorter, et femtitalls kolibrier, kondorer, utallige ulike papegøyer, hvaler, delfiner og skilpadder, og våre hjemlige potteplanter store som hus!

Tidspunktet for reisen er i den tørre perioden når temperaturen i både luft og vann er ekstra behagelig, og når temperaturen hjemme i Norge er på sitt kaldeste! I løpet av turens to uker forflytter vi oss rundt i et behagelig tempo mellom ulike deler av landet, fra hav til jungel og fjell. Vi bor blant annet på jungel-lodger og historiske herregårdshotell, og det lokale kjøkkenet er utsøkt så vi spiser godt.

Det er fjerde gangen Linnea Reiser arrangerer tur til Costa Rica noe som forteller at dette er en tur mange hage- og naturinteresserte har satt svært stor pris på. Vi reiser via London med British Airways direkte til San José, hovedstaden på Costa Rica, og det er ikke behov for verken vaksiner eller visum til landet!

Reiseleder fra Linnea Reiser på denne turen vil være Tina Engstrøm. Dere møter henne på Heathrow og hun vil være med på hele reisen til Costa Rica. Tina kjenner mange fra alle våre reiser til Storbritannia.

Dette er vår fjerde reise til Costa Rica, denne gangen er det din tur til å bli med. Alanzo er som alltid, vår lokale og meget kyndige guide.

PÅMELDINGSFRIST: 10. november 2017
PURA VIDA – rent liv!


Slik sjarmerer Costa Rica verden…

PURA VIDA – rent liv!


Med dette enkle uttrykket sjarmerer Costa Rica resten av verden.
PURA VIDA! Dette mantraet brukes hele tiden, som hilsen og som slagord. Budskapet er enkelt – ta livet som det kommer og nyt det du har. Og skal vi tro The New Economics Fondations årlige lykkemåling Happy Planet Index, er de 4,8 millioner innbyggerne på Costa Rica verdens lykkeligste!

Costa Rica har for eksempel ikke en militær styrke. Det har vært grunnlovsstridig siden 1949. Dette fredelige standpunktet er blitt en nasjonal stolthet. Landet huser også FNs fredsuniversitet. I dag brukes alle pengene som skulle ha gått til forsvaret, til utdanning for alle. Alle går på skole fra de er fem år og til 17-18 års alderen. Utdannelse er Costa Ricas forsvar! Pura vida.

Costa Rica huser også et av verdens mest bugnende dyre- og planteliv. Her finner du blant annet mer enn 1200 ulike typer orkideer, 1000 ulike sommerfugler og 865 fuglearter. Naturreservater og parker dekker 25 prosent av landarealet i det lille regnskogdekte landet, som er blitt en svært populær destinasjon for økoturisme. Det nasjonale instituttet for biologisk mangfold i Costa Rica har i løpet av 20 år identifisert mer enn 2700 nye arter, og det registreres nykommere hver dag.


Da Kristoffer Columbus i 1502 ankom den mellomamerikanske kysten, fikk han så mye gull av de innfødte at han kalte område Gullkysten, som senere ble til Den rike kysten – Costa Rica.

I dag er Costa Rica blant de mest velstående nasjonene i regionen, mye takket være turismen.


FAKTA OM COSTA RICA

Costa Rica, offisielt Republikken Costa Rica, ligger i Latin-Amerika og grenser til Nicaragua i nord og Panama i sør. I øst ligger Det karibiske hav og i vest ligger Stillehavet. Hovedstaden er San José. Økoturisme er populært i landet og mange turister kommer for å besøke de mangfoldige nasjonalparkene og de vernede naturområdene.

Costa Rica er et fredelig land med et stabilt demokrati og har ikke hatt sin egen arme siden 1948. Hele ”forsvarsbudsjettet” brukes på skolegang til alle. Landet har blitt et populært turistmål og turistnæringen er en av landets viktigste inntektskilder.

Naturforhold og geologi:

Costa Rica har flere fjellkjeder, mange høye fjell og 112 vulkaner, hvorav 10 er aktive. Landets høyeste punkt er fjellet Cerro Chirripó (3819 meter over havet), og den høyeste vulkanen er Irazú (3432 meter over havet). De fleste vulkanene finnes i den nordlige og sentrale delen av landet. Costa Rica er utsatt for vulkanutbrudd og jordskjelv. Mellom fjellkjedene ligger det store høyfjellsplatået Meseta Central, som ligger 1000–1500 meter over havet. Jorden i området består av fruktbar, vulkansk aske. Halvparten av befolkningen bor i dette område og nettopp her ligger det flere store byer som San José, Cartago og Alajuela. Langs kysten til Det karibiske hav og Stillehavet er det tett skog, et rikt dyreliv og endeløse sandstrender. Den største innsjøen er Arenal-sjøen og ligger ved vulkanen Arenal. Costa Rica har flere øyer; den største er Calero, som har et areal på 151,6 km². Det finnes også flere elver, blant annet Pacuare og Reventazón.

Plante- og dyreliv:

Costa Rica er hjemmet til et stort mangfold av planter og dyr. Selv om landet bare dekker omtrent 0,03 % av verdens totale landmasse, har landet 5 % av verdens dyr og planter. Omtrent 25 % av landets areal er nasjonalparker og beskyttede områder, og er det landet i verden der størst prosentandel av arealet er beskyttet område. Flere steder helt ut mot kysten vokser det mangroveskog, spesielt langs nordkysten. Ved lavlandet i nord finnes det også tropisk regnskog. Ved stillehavskysten er det en mer tørkepreget vegetasjon. Der finnes det løvfellende skog og skogsavanner øst for Nicoyahalvøya. På høylandet vokser det gran og furu, men når man kommer over 2500 moh går vegetasjonen over i gressletter. Flere steder finnes våtmarker og havet er beriket med vakre korallrev. I tillegg har over 1000 orkidéarter og 800 bregner sitt hjemsted her. Dyrelivet omfatter 50 000 ulike arter av insekter, 850 fuglearter, omtrent 200 krypdyrarter og 208 andre ulike dyrearter. Faunaen er en blanding av nordamerikanske og søramerikanske arter. De nordlige artene er blant annet ekornarter, hvithalehjort, spissmus, duskhalekanin og prærieulv. Beltedyr, dovendyr, primater og maurslukere er eksempler fra den sørlige faunaen. Blant de vanligste fugleartene er papegøyer, kolibrier og kardinaler.

Befolkning og bosetning:

Costa Rica hadde 4 016 173 innbyggere i 2005. 94 % av dem er mestiser og hvite, 3 % er svarte, 1 % er indianere, 1 % er kinesere og resten er folk fra andre folkegrupper. De fleste hvite i landet kommer fra Spania, men også fra Italia, Tyskland og Polen. Stort sett alle svarte er etterkommere av slaver. Omtrent halvparten av landets innbyggere bor i byer. San José er den største byen, etterfulgt av Cartago og Heredia.

Språk og religion:

Det offisielle språket i landet er spansk. Kristendom er den mest utbredte religionen i landet, og rundt 92 % av befolkningen er kristne. Omtrent 75 % av befolkningen er katolikker.

Landbruk, industri og naturressurser:

Kaffe og bananer er landets viktigste eksportvarer. Høylandsområdet Meseta Central er sentrum for jordbruket. Der produseres mesteparten av landets kaffe, sukker, meieriprodukter og det dyrkes sukkerrør, bønner, poteter og mais. Costa Rica prøver å bli selvforsynt med energi ved å bygge ut vannkraftverk. Vannkraft står nå for over 80 % av energiproduksjonen. Ved Boruca er det funnet store bauksittforekomster og det har gjort aluminiumsverk viktige for industrien.

Utdanning og helsevesen:

Costa Rica er kjent for sitt gode skolesystem. Landet har obligatorisk 9-årig skole. Omtrent 96 % av befolkningen over 15 år kan lese og skrive, og det et av de høyeste prosenttallene i Latin-Amerika. Landet har et godt utbygd offentlig helsevesen og gode offentlige trygdeordninger, som blant annet alderspensjon, syketrygd og barnetrygd.

Klima:

Klimaet er tropisk og subtropisk i høylandet. Regntiden varer fra mai til november. Gjennomsnittstemperaturen er omtrent 27 °C i lavlandet, og det er svært små variasjoner mellom regntiden og tørketiden. I høylandet er det kaldere, og i San José (1150 moh) er gjennomsnittstemperaturen omtrent 20 °C. Det blir 4–7 °C kaldere per 1000 meter høyere man kommer, og nedbøren minsker også deretter.

Mat og drikke:

Mat og drikke en viktig del av landets kultur. Noen eksempler på ingredienser som ofte brukes er ferske grønnsaker, ris, poteter, kjøtt, saus og bønner. Maten er gjerne krydret med koriander, chilipepper eller paprika. Matretten gallo pinto blir gjerne betraktet som Costa Ricas nasjonalrett. Den består av ris og bønner, og er ofte krydret med løk, hvitløk og finhakket paprika. Casado er den tradisjonelle lunsjretten, og inneholder ris, bønner, kjøtt, fisk og salat. Vi kan drikke kranvannet og spise alt som blir servert (salat/isbiter etc etc).
KART FOR COSTA RICA

DAG TIL DAG PROGRAMDag 1 – fredag 19. januar

Vi reiser med British Airways (BA) hele veien fra Oslo til San José (via London).
Avreisen fra London Gatwick er kl. 0825 lørdag 20.1. så vi reiser fra Oslo kvelden før. Vi ha valgt å reise med BA via London da dette er den sikreste reiseruten på vinteren.

Kl. 1640 flyavgang fra Oslo til London Heathrow. Ved ankomst på Heathrow venter vår guide/turleder Tina og privat buss på oss og vi kjører til Gatwick hvor vi overnatter på Hilton Hotel.

Dag 2 – lørdag 20. januar

Etter frokost spaserer vi til flyterminalen.
Kl. 0825 flyavgang med BA til San Jose Costa Rica. Måltider serveres underveis.
Kl. 1400 (lokal tid) ankomst Costa Rica og hovedstaden San José som ligger midt i landet og 1.105 moh. Buss og guide venter, og vi kjører den korte veien til hotellet vårt og sjekker inn.

Vi spiser middag sammen på hotellet før vi faller til ro etter en lang reise. Hotell: Parque del Lago i 2 netter. parquedellago.com (F/måltider på flyet/M)

Dag 3 – søndag 21. januar / Poàs Volcano, Waterfall gardens

Etter frokost går dagens ferd like utenfor San Jose. På veien oppover kjører vi gjennom store kaffeplantasjer. Vi går ut i marken og ser litt nærmere på plantene, før vi har anledning til å smake på ”verdens beste kaffe”. Vi fortsetter så mot en av verdens største aktive vulkankratere, Poás Vulkanen og dens tåkeskog. Vi opplever geysirer i hovedkrateret og den smaragdfargede svovelsjøen. Fra toppen på rundt 3000 meter, har vi en fantastisk utsikt. Herfra fortsetter vi videre mot Waterfall Gardens for å besøke et sommerfuglobservatorium, og herfra ser vi også hele fem forskjellige fossefall. En stor samling av kolibrier holder til på stedet. Den aller minste heter bikolibri og veier ca. 180 gram og er ca. fem cm lang. Det finnes 320 forskjellige arter av kolibrifuglen, som lever av nektar. De har en viktig rolle i pollineringen for mange blomsterarter.

Vi spiser en hyggelig lunsj på utflukten og middagen spiser vi sammen på hotellet. (F,L,M)

Dag 4 – mandag 22. januar /San José -Tortuguero

I dag må vi tidlig av sted for å rekke en båt, så vi sjekker ut fra hotellet før frokost. Men en kaffekopp har hotellet ordnet til oss før vi drar. Vi kjører i retning mot det karibiske lavlandet og inn i Nasjonalparken Braulio Carrillo, en av de største og mest innholdsrike i landet. På veien opplever vi den utrolige overgangen fra fjellandskap til frodig regnskog. Vi stopper og spiser frokost når vi har kommet et stykke på vei. Vi fortsetter gjennom områder med store bananplantasjer, og kommer etter hvert til kanalen hvor elvebåten venter på oss. Båtturen gjennom regnskogen til lodgen er virkelig eksotisk og tar ca. halvannen time. Allerede nå opplever vi de omfattende og fascinerende kanalene i Tortuguero Nasjonalpark, også kalt «Costa Ricás Amazonas”. Vi ankommer lodgen ved lunsjtider.

Den eneste måten å forflytte seg på er å ta båt så ut på ettermiddagen er det ut i båt igjen for besøk i eksotiske Tortuguero ”by”. Her bor det rundt 1.000 mennesker og de har alt; skole, butikker, kafeer, kirke – ja, alt som trenges. Vel tilbake på lodgen samles vi ved solnedgang, og nyter at vi er akkurat her, akkurat nå. Pura Vida! (F/L/M) Laguna Lodge – www.lagunalodge.com – 2 netter

Dag 5– tirsdag 23. januar / Tortuguero Nasjonalpark

Vi våkner tidlig i dag og får med oss soloppgangen og naturen som våkner til liv. Etter en litt tidlig frokost venter båten på oss og vi skal innover i kanalsystemet i Tortuguero. Her venter den totale stillhet og nærkontakt med den overveldende naturen. Vi ser fugler, apekatter, reptiler, skilpadder og potteplantene våre så store som trær. Og våre guider er på vakt og gir oss en grundig og spennende innføring i dette komplekse økosystemet. Vi er tilbake ved lunsjtider, og resten av dagen kan vi nyte på lodgen og studere dens vakre og innholdsrike lille botaniske hage. Her er det svømmebasseng med gode solstoler, og like ved er det milevis av urørte karibiske strender som gir oss et innblikk i livet til den ”grønne skilpadden” – den største skilpaddearten i verden. Vi kan dessverre ikke bade langs disse strendene pga. kraftige understrømmer, men å spasere langs strendene går fint an og vakkert er det uten tvil. Alle dagens måltider spiser vi i på den hyggelige lodgen. (F, L, M)

Dag 6– onsdag 25. januar / Tortuguero – Sarapiquis

Vi sjekker ut fra lodgen etter frokost og båten tar oss tilbake til der vi forlot bussen vår for et par dager siden.
På vei tilbake ”til sivilisasjonen” ser vi enorme områder med bl.a. bananplantasjer. Dyre- og fuglelivet er spektakulært og vi befinner oss i området hvor dovendyrene holder til. Hvem vet, kanskje ser vi et? Lunsj stopper vi og spiser underveis.

Vårt neste opphold er Sarapiquis Rainforest Lodge, bygget som en 15. århundre Pre-Columbian landsby, og er – på grunn av sin enestående konsept i økoturisme og kulturelle urfolk bevaring – en internasjonal belønnet modell i turisme.

Lodgen beskriver seg selv slik: ”Vi inviterer deg til å dele vår utsøkte og komfortable Ecolodge med sitt vakre interiør bestående av unike antikviteter, en flott urtehage og en atmosfære fra kolonitiden … Restauranten og dens romantiske terrasse byr ikke bare på fantastisk mat, men også en vidstrakt utsikt over Sarapiqui elven og den frodig regnskogen … Sarapiquis Rainforest Lodge er mer enn et hotell, det er en total opplevelse.”

Vi ankommer stedet tidlig ettermiddag. Området byr på mange opplevelser og etter mørkets frembrudd, men før middag, tar vi en en ”night walk” utstyrt med lommelykter hvor vi får se alt det livet – frosker, slanger, edderkopper, osv. – man ikke kan se og oppleve på dagtid. sarapiquis.com 1 natt

Dag 7 – torsdag 25. januar / Sarapiquis / Fortuna
Vi nyter morgenen før vi fortsetter inn i La Fortuna-området som ligger med spektakulær utsikt over den ruvende Arenal-vulkanen. Vi har egentid i eksotiske La Fortuna, og ettermiddagens besøk er det spennende Danaus Eco prosjektet. Her ser vi virkelig mangfoldet i dyrelivet og opplever flotte tropiske planter.

I to netter skal vi bo i høyden utenfor La Fortuna med utsikt mot Arenal-vulkanen. Innenfor hotellområdet er det bassenger med naturlig oppkomme av varmt kildevann, og det er lagt godt til rette for et avslappende bad. Middagen spiser vi sammen.
Hotel Arenal Manoa, arenalmoanoa.com 2 netter (F/M)

Dag 8 – fredag 26. januar / La Fortuna

Området vi er i har mye å by på. Vi begynner dagen med et interessant besøk på en økologisk gård hvor det dyrkes bl.a. 60 ulike spiselige planter på mindre enn ett hektar. Vi hører om bærekraft, kultur og utdanning, og spiser en deilig lunsj laget av gårdens egendyrkede produkter.

Ettermiddagen byr på et riktig eventyr hvor det er mulighet til å utforske område fra himmelen: Skogen rundt oss har et bemerkelsesverdig rikt biologisk mangfold og det er godt tilrettelagt for fantastiske spaserturer. På Sky Walk (broer som går over tretoppene) får vi en fantastisk utsikt over tåkeskogen . Dette er eksotisk!
Og har du lyst, tar Sky Trek deg fra plattform til plattform over tretoppene. En helt ubeskrivelig opplevelse! Etterpå venter hotellet med deilige varme kilder, og middagen spiser vi sammen. (F/L/M)

Dag 9 – lørdag 27. januar / La Fortuna – Manuel Antonio

Vi forlater La Fortuna og setter kursen ned mot Stillehavskysten og Costa Ricas mest populære område Manuel Antonio. Veien slynger seg rundt innsjøen Arenal og gjennom byen Tilaràn. Utsikten er spesielt flott ,og vi ser hvordan landskapet forandrer seg fra ”tørrskog” til en magisk verden med regnskog rett ved siden av eksotiske strender. Dyrelivet er variert, og i tillegg til sine kritthvite strender, er området spesielt kjent for hvithalskapusinerapene som ligner små mennsker. Vi kommer til vår ”parador”, betegnelsen på en spansk herregårdsbygning, utpå ettermiddagen. Her skal vi bo i tre netter. Hotellet og områdte har ”alt” også nydelig utsikt over Stillehavet. Vi spiser middag sammen på paradoren. (F/M)
Hotel Parador, Manuel Antonio, Puntaneras – hotelparador.com

Dag 10 – søndag 28. januar / Manuel Antonio

Under formiddagen i dag nyter man hotellets fasiliteter eller spaserer langs hvite Stillehavs-strender.

I ettermiddag skal vi ut på en solnedgangstur med en katamaran langs kysten av Quepos og Manuel Antonio. Vi får kanskje se både delfiner, rokker, havskilpadder og hvaler, og selvsagt kan vi bade. Det asurblå vannet holder rundt 28-30 grader! Har du lyst, kan du låne utstyr for snorkling. Her åpner en ny verden seg med fargerike fiskearter. Vi serveres forfriskninger og litt å bite i mens vi ser solen gå ned i Stillehavet. Vel tilbake på paradoren, spiser vi middagen sammen. (F/mellommåltid båt/M)

Dag 11 – mandag 29. januar / Manuel Antonio

Dagen blir en avslappende dag i tropene: i dag kan vi nyte kritthvite strender langs Stillehavet i nasjonalparken Manuel Antonio og fasilitetene i tilknytning til det gode hotellet på egen hånd. Området er godt kjent for sitt biologiske mangfold og det er lett å se både aper og dovendyr her, blant mye annet. Når mørket faller på, spiser vi middag sammen. (F/M)

Dag 12 – tirsdag 30. januar / Manuel Antonio – San Josè

Synd, men sant, men på et tidspunkt må vi forlate dette paradiset. Vi kjører langs Stillehavskysten før vi svinger innover i landet på vår vei mot San Jose. I håndverksbyen Sarchi blir det anledning til både å se og kjøpe vakkert håndverk.

Vel tilbake i San Josè ut på ettermiddagen sjekker vi inn på et nydelig hotell, hvor vi skal nyte de to siste nettene/dagene. Felles middag. hotelgranodeoro.com (F/M)

Dag 13 – onsdag 31. januar – Irazù Volcano National Park

Costa Rica har mange vulkaner og i dag skal vi besøke den kanskje mest spennende av dem alle: Irazù Volcano National Park. Med sine 3.432 meter over havet er Irazú den høyeste vulkanen i Costa Rica. Den beste tiden å se det imponerende krateret på er tidlig på formiddagen.

Vi besøker Cartago og den interessante katedralen og finner et sted hvor hver og en kan spise lunsj før vi kjører tilbake til San Jose og tar en nærmere titt på byen.

Dette er den siste middagen vi har sammen i dette fantastiske landet, og den nyter vi på hotellet sammen med alle de andre hyggelige reisende som har vært med på turen. Mange får faktisk venner for livet gjennom Linnea Reiser, og praten går ofte livlig rundt bordet spesielt nå som vi har så mange fargerike og spennende opplevelser å dele.
(F, M )

Dag 14 – torsdag 1. februar / Hjemreise

Vi har flyavgang kl. 1830, dermed har vi mye av dagen til rådighet. Fra vårt hotell er det kort spaseravstand til den livlige hovedgaten i San Jose hvor man kan småhandle suvenirer, og hotellet har en frodig takterrasse med både solsenger og jacuzzi.

Vi kjører til flyplassen rundt kl. 1430 og sier dermed adjø til Costa Rica og våre nye venner! PURA VIDA (F + måltider på flyene)

Dag 15 – fredag 2. februar

Beregnet ankomsttid på Gatwick London er kl. 1030. Her venter egen buss på oss som kjører oss til Heathrow. Dersom tiden tillater, gjør vi et lunsjstopp på en hyggelig pub,
før vi må være på Heathrow til flyavgang kl. 1655. Vi lander på Gardermoen kl. 2010.


PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Reise:

Se dag 1 i programmet. Vi reiser med British Airways t/r Oslo-San Jose, Costa Rica

Lokale tider:

19.1. Oslo-London Heathrow kl. 1640-1810
20.1. London Gatwick-San Jose kl. 0815-1400
1.2. San Jose-London Gatwick kl. 1830-1030 +1
2.2. London Heathrow-Oslo kl. 1655-2010

Vi har privat busstransport mellom Heathrow og Gatwick både på ut- og hjemreise. Ønsker du/dere at vi skal ordne fly fra ditt hjemsted til Gardermoen er vi behjelpelige med dette. Businessklasse – pris på forespørsel.

Hoteller:

Vi bor to og tre netter på de ulike hoteller/lodger/parador. Alle steder er av (meget) god standard i Costa Rica og har alt vi trenger. Vi har lagt vekt på bra beliggenhet i forhold til områdene vi skal besøke. Våre valgte hoteller/lodger/parador ligger i regnskog og ”tåkeskog”, ved det karibiske hav og ved Stillehavskysten.

Måltider:

I Costa Rica spiser man virkelig godt og variert, og vi har lagt vekt på spennende og velsmakende matretter. Måltider etter det som er merket i programmet (F/L/M). Til måltidene serveres gjerne deilige fruktdrikker. Alkoholholdige drikker til lunsj og middag er ikke inkludert. Vi kan drikke kranvann og spise alt som blir servert . Eks. salater/isbiter etc.

Reiseleder – lokal guide:

Reiseleder fra Linnea Reiser på denne turen vil være Tina Engstrøm. Dere møter henne på Heathrow og hun vil være med på hele reisen til Costa Rica. Tina kjenner mange fra alle våre reiser til Storbritannia. Denne gangen er hun som sagt reiseleder, for i San Josè blir vi møtt av vår meget dyktige guide fra Costa Rica som er autorisert og (lett forståelig) engelsktalende. Reiseleder kan oversette for de som har behov for det.

Pass/visum:

Alle må ha pass som er gyldig minimum 6 mnd. etter at vi kommer hjem. Visum er ikke nødvendig. Nærmere informasjon når tiden for avreise nærmer seg.

Forsikringer:

Alle må ha gyldig syke- og reiseforsikring. Avbestillingsbeskyttelse ved akutt sykdom har de fleste reiseforsikringer i sine vilkår. Sjekk din forsikring.

Påmelding og betaling:

PÅMELDINGSFRIST 10. NOVEMBER 2017

Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 5.000/person. Sluttfaktura med restbeløpet fratrukket innbetalt depositum sendes fra oss og forfaller til betaling 6 uker før avreise.

PRIS FOR INNHOLDSRIKE DAGERKr. 41.400 per person i dbl.rom
Kr. 6.900 for rom brukt alene
Kr. 600 i rabatt for medlemmer av Hageselskapet og abonnenter av Hagen for Alle. (inkl. ektefelle/samboer)


OG INKLUDERER:


 • Fly Oslo-San Jose via London med British Airways i økonomiklasse
 • Flyskatt kr. 3.480 per mars 2017
 • Privat busstransport Heathrow/Gatwick t/r
 • 1 natt Hilton Hotel Gatwick
 • 13 netter i dbl.rom på gode hoteller/lodger/parador på Costa Rica


Måltider:

 • Frokost alle dager
 • 4 lunsjer
 • 12 middager
 • Måltider på flyene London-San Jose t/r
 • Fruktdrikker serveres gjerne til lunsj og middag
 • Et meget innholdsrikt rundreiseprogram
 • Alle inngangspenger, fergebilletter, omvisninger, donasjoner, etc.
 • Autorisert engelsktalende, kunnskapsrik lokalguide fra Costa Rica er med på hele rundreisen (norsk reiseleder oversetter ved behov)
 • Privat buss og sjåfør som er med oss på hele rundreisen
 • Reiseleder fra Linnea Reiser er med hele veien fra Gardermoen
 • Mva, lokale skatter etc.


Ikke inkludert:

 • Alkoholholdige drikker til lunsj og middag
 • Tips til guide og sjåfør


Alle priser er per mars 2017 og er beregnet ut fra 15 deltagere. Vi tar forbehold om hendelser/ting vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd som; program- og prisendringer som må gjøres grunnet svingninger i valuta (USD), oljepriser, mva. osv. Det samme gjelder evt. flytidsendringer som flyselskapet gjør og som ev. påfører uforutsette utgifter og programendringer.KLIKK FOR Å MELDE DEG PÅ DENNE REISEN