Amalfi

22.10 - 27.10.2023 / 6 dager

Sensommervarme og høstglød på Europas vakreste halvøy

22. – 27. oktober sier vi farvel til høstregnet hjemme og tar noen avslappende dager langs Amalfikysten. Her er Middelhavet fremdeles badevarmt på denne tiden av året og dagtemperaturen ligger i gjennomsnitt i slutten av oktober godt i overkant av 20 grader. Vi skal selvsagt besøke vakre hager, som vi alltid gjør med Linnea Reiser, men vi skal også ta oss tid til å nyte gylne solnedganger, spise god italiensk mat, besøke et par helt spesielle vingårder, smake på sitronlikøren Limoncello og sanse den helt unike sør-italienske atmosfæren.

Ordet Amalfikysten får ikke bare oss nordmenn, men sågar italienerne til å få et drømmende uttrykk i øynene. Kyststrekningen regnes som en av verdens vakreste kyststrekninger og det var vel få som ble overrasket da området i 1997 ble ført opp på UNESCO sin verdensarvliste. Begrunnelsen var blant annet at Amalfi er et område med «stor fysisk skjønnhet og naturlig mangfold som har vært omfattende bebodd siden tidlig middelalder».

Vulkanubruddet Vesuv i år 79, som begravde byene Pompeji og Herculaneum, viser imidlertid at området også var ettertraktet som bosted lenge før den tid, og i løpet av turen besøker vi også Herculaneum for å få et innblikk i områdets spennende forhistorie. Ikke minst blir man imponert over innbyggernes allsidighet i å tilpasse seg dette bratte, nesten vestlandske fjordlandskapet med terrasserte vingårder, frodige hager, beiteland og sjarmerende, velbevarte byer som ofte er klemt inne i små raviner. Et landskap vi også kommer til å kunne studere fra sjøsiden da vi skal på en kort, men flott båttur mellom Salerno og Amalfi en av dagene.

Vi skal bo i idylliske Cava de’ Tirreni i provinsen Salerno, en by som vår norsktalende guide, som har bodd og arbeidet i Italia i flere år, har trykket til sitt bryst. Der skal vi overnatte på elegante Hotel Scapolatiello like ovenfor byen, et hotell som byr på vakre rom, en flott hotellhage, svømmebasseng og ikke minst guddommelig utsikt.

Byen Cava de’ Tirreni er en perle i seg selv som heller ikke er overbesøkt av turister, men vi skal selvsagt innom andre kjente byer på Amalfi som med sine nydelige kirker, åpne piazzaer og karakteristiske ofte pastellfargede hus klatrende langs bratte fjellsider, er visuelle nytelser for øyet. Det blir garantert mange fantastiske bilder å legge ut på Instagram og Facebook!

I et område av Europa hvor sivilisasjonen har vært tilstedeværende såpass lenge, finnes det selvsagt en rekke imponerende hager som ofte omkranser historiske villaer som Villa Rufolo og Villa Cimbrone, som vi besøker. Vi skal også besøke den botaniske hagen i Napoli, vi skal besøke det tidligere kongelige palasset i Portici med sin botaniske hage som drives av Univsersitetet i Napoli, og som prikken over i’en besøker vi også det kongelige slottet Reggia de Caserta som var det største palasset som ble reist i Europa på 1700-tallet og hvor ambisjonen var å overgå Versailles i skjønnhet og størrelse. Palasset kom på Unesco sin verdensarvliste i 1997 og det er omgitt av et enormt parkanlegg spesielt kjent for sin vannkunst med speildammer og utallige fontener. Viktor Emanuel III, som var konge av Italia mellom 1900 og 1946, overførte slottet til den italienske stat i 1921. Kort tid etter andre verdenskrig ble det holdt folkeavstemning om monarkiet i Italia og 54 % stemte for å avskaffe det. Dermed var det italienske kongehuset historie og Viktor Emanuell flyttet til Egypt hvor han døde kort tid etter. 

Vi får jo ikke akkurat med oss den mest prangende blomstringen på denne tiden av året, men sensommeren og den tidlige høsten her nede byr på sin helt egen flora og varme og glød i dette særegne landskapet. Italienske hager er uansett mer form og skulpturer og dermed også mer årstidsløse sammenlignet med hagene lenger nord i Europa. Selv om vi skriver sør-italiensk sensommer tror vi uansett du blir imponert over hageprakten: Flere av hagene på Amalfihalvøya og utenfor Napoli, områdets storby og Italias tredje største by med rundt 1 million innbyggere, betraktes blant de vakreste i Italia. Det sier ikke så lite i et land som er fullt av imponerende hager.

I løpet av turen skal vi ikke bare tilbringe tid på Amalfi, men vi skal også bli litt bedre kjent Napoli, kjent som pizzaens vugge, men også for sine mange historiske bypalasser og sin gode shopping (og pizza!, det blir selvsagt pizza til lunsj når vi besøker Napoli). Gondolbane for å forflytte oss fra en del av byen til en annen byr Napolituren også på. Det blir forøvrig en guidet byrundtur med bussen, og deretter vil vår erfarne norske guide (som altså har besøkt og bodd i Italia i flere tiår) ta oss med til et av byens hyggeligste områder hvor det blir litt tid på egenhånd til de som ønsker å kjøpe med seg biscotti, limoncello, pasta eller kanskje noen nye høstklær. De som ikke er så glade i shopping, kan vandre rundt i de trange gatene, se på folkelivet, drikke en kopp espresso på en hyggelig uteservering og forberede seg på å snart møte novembermørket i Norge litt lysere til sinns.

Praktiske opplysninger:

Vi flyr med Lufthansa / SAS fra Oslo Gardermoen til Napoli 22. oktober klokken 1135 og lander i Napoli klokken 1645 (mellomlanding i Munchen)

Vi returnerer fra Napoli og til Oslo Gardermoen 27. oktober klokken 1735 og lander i Oslo klokken 2215 (mellomlanding i Munchen)

Reisens varighet er på totalt 6 dager og byr på 5 overnattinger på godt hotell. Frokost samtlige dager. 5 flotte middager (samtlige dager) og 4 gode lunsjer er også inkludert.

Vi møter vår norsktalende guide på flyplassen i Napoli, og norsk reiseleder fra Linnea Reiser er også med på turen og kan svare på ev. hagespørsmål man måtte ha underveis.

DAG TIL DAG PROGRAM ER SENDT UT TIL SAMTLIGE REISEDELTAKERE. Har du ikke mottatt programmet så ta kontakt med post@linneareiser.no for å få det tilsendt. 

Prisen for denne turen med fly tur/retur Gardermoen Napoli, overnatting og måltider (5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager), samt all transport og samtlige inngangsbilletter til severdighetene vi besøker er kr 21.500 i delt dobbeltrom. Enkeltromstillegget er kr 3.500.

Vi tar forbehold om at det kan tilkomme valutatillegg hvis den norske kronen skulle svekke seg betydelig mot Euro.

Vi tar forbehold mot endringer i programmet som vi selv ikke rår over.

Vi gleder oss til å ta farvel med sommeren 2023 på vakre Amalfikysten i Italia sammen med deg!

 

Ved bestilling av reise:

Vennligs send en epost til bestilling@linneareiser.no  med følgende informasjon:

Fullt navn (VIKTIG! eksakt samme navn som i ditt pass), Adresse, Telefonnummer og E-postadresse.

Du må også gi beskjed om du ønsker enkelt eller dobbeltrom samt oppgi hvem du eventuellt skal dele rom med.

Oppgi om du har noen diettkrav.

Etter at vi har mottatt din bestilling, sendes krav om første delbetaling pålydende kroner 3.000. Når denne fakturaen er betalt, anses bestillingen som bindende. Resterende sum forfaller til betaling senest 65 dager før avreise.  

Vi tar forbehold om programjusteringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.

Reisen er utsolgt!

Det er mulig å registrere seg på venteliste. 

Send en epost til: bestilling@linneareiser.no

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.  Les mer