VÅRE REISER

: +47-91830575 eller +47-92445563 | : post@linneareiser.no | Følg oss på Facebook

FRODIGE MADEIRA I MÅNEDSKIFTET OKTOBER-NOVEMBER 2014

Madeira er en gjenganger på reiseprogrammet vårt. Det er umulig å bli lei av atlanterhavets flytende blomsterkrone og hele Europas Edens hage.

Orkideer, kameliar, eukalyptus, oregano, bouganvillea, oleander, hortensia, drakeblodstrær, paradisfugleblomster, banan- drue- og fruktplantasjer. Unik urskog som står på Unescos verdensarvliste, den ville kysten med stupbratte klippevegger, vakre levadaer og en frodighet man knapt trodde fantes. Det er alltid noe som blomstrer på Madeira og god nordisk sommertemperatur på denne tiden.

Programmet på denne reisen besto av dagsutflukter og smakebiter fra hele øya. Vi besøkte blant annet det fargerike markedet i hovedstaden Funchal, Monte Palace Tropical Garden og den berømte botaniske hagen og opplever levadavandring i et ikke for vanskelig terreng. Punktum for uken med Madeira-aften med underholdning og avslutningsmiddag i hyggelige omgivelser.

For 2015 ønsker vi velkommen til Madeira i januar som er den måneden kameliablomstringen er på sitt beste.

Tyvstart våren på Madeira 20. - 27. januar 2015

En knippe bilder til inspirasjon. Foto: Marlen Foseid

Linnea – Linnea boralis

Sent på sommeren kler den skogsbunnen med yndige, sarte rosa små klokkeblomster. Tar vi oss bryet med å bøye oss, blir vi møtt av en søt, spesiell duft. Duften er linneablomstens varemerke. Før i tiden var Linnea en viktig medisinplante. Den hengende formen på blomsterhodene beskytter nektaret mot regn og andre trusler, og små hår på innsiden av blomsten beskytter mot små insekter.

Den er oppkalt etter selveste Carl von Linnè, for Linnea var den svenske botanikerens yndlingsblomst.