Chelsea Flower Show, Kew gardens og storslått hageprakt i Kent

22.05 - 26.05.2023 / 5 dager

Opplev Europas mest spektakulære hageshow, Kew gardens med verdens største plantesamling samt en rekke unike hageperler

22. til 26. mai reiser vi til England for endelig igjen å besøke verdens største hagebegivenhet Chelsea Flower Show etter år med pandemi. I løpet av turen skal vi også besøke Kew botanical gardens, verdens mest kjente og berømte botaniske hage. Vi skal også besøke Sissinghurst Castle med sine mange frodige hagerom, en hage som karakteriseres som Englands vakreste: Hagen ble skapt av forfatteren og hagedesigneren Vita Sackville-West rundt slottet Sissinghurst. Og som noe helt unikt skal vi dessuten besøke Long barn, den første hagen Vita Sackville-West og hennes ektemann Harold Nicolson skapte i perioden 1915 og frem til 1932. Long Barn er i dag i privat eie og det er ytterst sjelden man får tilgang til denne hagen, men Linnea Reiser har klart det! Det er bare å glede seg for dette er en hageperle av de sjeldne, en hage som Vita og Harold stadig lengtet tilbake til, og en hage som få andre har fått besøke!

I løpet av Englandsturen besøker vi også den 16 mål store hagen til norske Gry Iverslien , som er født i Asker, men har bodd i England i store deler av sitt voksne liv. Midt inne i naturreservatet The North Downs har Gry skapt en oase rundt en gammel prestegård fra slutten av 1700-tallet. Hagen har vært omtalt både i D2, hagebilaget til Dagens Næringsliv, hagebladet Hagen for Alle og boligbladet Interiørmagasinet i tillegg til i en rekke internasjonale tidsskrifter. Det er også laget en egen bok «A garden in Kent» om den fantastiske hagen til norske Gry i vakre Kent.

I tillegg byr denne hageturen på flere andre unike og vakre hager som for eksempel hagen som omgir Chartwell house som tilhørte tidligere statsminister Winston Churchill og hans hageinteresserte kone baronesse Clementine Spencer-Churchill. Vi skal besøke den praktfulle hagen til det nærmest Downton Abbey aktige stedet Doddington Place med sine frodige staudebed og imponerende velfriserte barlindhekker. Vi skal drikke Afternoon tea i den lekne Arts & Crafts hagen til Great Fosters, og vi skal besøke hagen som omgir Hever Castle hvor Anne Boylen, Henrik den VIII’s andre kone ble født og vokste opp. Slottet byr på et fantastisk hageanlegg. Elegante Penhurst House and garden står også på programmet. Denne siden blir komplettert med et mer utfyllende dag-til-dag-program senere. 

Som alltid med Linnea Reiser gjør vi lunsjstopp i unike små landsbyer som hentet ut av en roman av Agatha Christie. Følelsen av å se        Miss Marple eller Hercule Poirot runde hushjørnene er alltid til stede i landsbyidyllene vi besøker.

Vi flyr med SAS fra Oslo mandag 22. mai klokken 0755 og lander i London klokken 0920. 

Vi returnerer med SAS fredag 26. mai klokken 1730 og lander i Oslo klokken 2045.                                                                                                                                                                                             

Turen er på 5 dager og med totalt 4 overnattinger. De to første nettene overnatter vi på det unike og eksklusive herregårdshotellet Nutsfield Priory Country House Hotel & Spa som inngår i Handpicked hotels som kan sammenlignes med De historiske hoteller i Norge. De to siste nettene overnatter vi på Copthorne Tara Hotel i den elegante og grønne bydelen Kensington sentralt i London.

Praktiske opplysninger

Turen inkluderer flyreise tur/retur Oslo-London (tilslutning fra andre byer i Norge kan være mulig, sjekk ev. muligheten ved å maile oss), 4 hotellovernattinger på gode hoteller, 1 felles lunsj, 3 felles middager, klassisk og elegant Afternoon tea en av dagene, inngangsbillett til Chelsea Flower Show (torsdagen), inngangsbillett til Kew gardens (fredagen) og selvsagt inngangsbilletter til alle de andre hagene vi besøker. Buss fra og til flyplassen og også under det meste av turen, kunnskapsrik og svensktalende reiseguide bosatt i England samt reiseleder med god hagekunnskap fra Norge.

Prisen for turen er kr 20.800 i delt dobbeltrom. Enkeltromstillegget er kr 3.000.

(Forbehold om ev. endringer i programmet som vi ikke har kontroll over).

Da vi har begrenset med plasser og mange har etterlyst denne turen, legger vi turen ut for salg allerede nå. Vi kommer imidlertid til å lage et mer detaljert dag for dag program senere. 

REISEN ER DESSVERRE UTSOLGT, MEN DET ER MULIG Å SETTE SEG PÅ VENTELISTE. 

Ta kontakt med oss via bestilling@linneareiser.no hvis du har noen spørsmål!

Ved bestilling av reise:

Vennligs send oss en mail med følgende informasjon:

Fullt navn:

Adresse:

Telefonnummer:

E-postadresse:

Du må også gi beskjed om du ønsker enkelt eller dobbeltrom og oppgi hvem du eventuellt skal dele rom med.

Dietter:

Bestilling av reise sendes til: bestilling@linneareiser.no

Etter at vi har mottatt din bestilling, sendes krav om første delbetaling pålydende kroner 3.000. Når denne fakturaen er betalt, anses bestillingen som bindende. Resterende sum forfaller til betaling senest 65 dager før avreise.  

Vi tar forbehold om programjusteringer som må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.  Les mer